Фандъкова се закани: Оправят ли аварията на топлото – проверки

Била на място през нощта, без предупреждение – да види как работят
9 фев 2017 09:50,
67
Фандъкова се закани: Оправят ли аварията на топлото – проверки
Снимка: архив, Bulphoto

Най важно е да се възстанови топлоснабдяването, но след това ще започнат проверките на всички нива, зарече се кметът на София Йорданка Фандъкова.

"За съжаление наистина изключително тежки аварии в последните дни оставиха без отопление и топла вода хиляди хора. За поредна нощ екипите на "Топлофикация" работиха, така че рано тази сутрин са приключили заварните действията. Вече започва пълненето на системата. Това е много бавна дейност, така трябва да бъде, за да не възникват нови аварии, но все пак се надявам това да приключи", посочи Фандъкова пред БНТ.

Още по темата

"Тази нощ бях на място без предупреждение, за да проверя, защото за мен е изключително важно да се работи денонощно, защото за хората цялата ситуация, която продължава дни наред е изключително неудобна. Така че най-важното в момента е да се възстанови топлоподаването", допълни тя.

"В същото време ръководството на дружеството забави надежда информация, затова още във вторник разпоредих да правят ежедневни брифинги, да информират хората", отбеляза още столичният кмет.

Тя допълни, че е поискала днес, на заседанието на Столичния общински съвет да бъде изслушано ръководството на "Топлофикация" София за причините и за действията по отношение на аварията.

"Най важно е да се възстанови топлоснабдяването, но след това ще започнат проверките на всички нива, за да се установи начина на действие. Никой не е застрахован от аварии, но е много важно хората на бъдат на време и надеждно информирани и да се прави всичко възможно по-най добрия начин, за да се възстанови най-бързо топлоподаването", каза още Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистите едно време вдигнаха във въздуха Се.Неделя,та сега май е същото с Топлофикация. Пазете се идват!!! Това са им любимите диверсии! Тока, водата и парното! После проблема с ***,малцинствата,имигрантите! И накрая приказки от рода на... как не можем без руснаците!!!
33
2
 
7
 
! Отговори
до 24 преди 7 години
Държавата както казваш (може да се счупи) ама си зависи от обитателите и.Ако си променят манталитета - може да се оправи.
32
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Драги журналисти, "най важно" според правилата на българската граматика се пише с тире "най-важно". Ако ви трябва редактор ми кажете, ще помагам. Срамота!
31
1
 
20
 
! Отговори
софиянец преди 7 години
КОЙ проверява самоковската превъзходна, между другото Принципал на гробарската патийна касичка топлофикация ад?
30
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Топлофикация от 2005 година се източва от ГЕРБ и не е учудващо, че има аварии.
29
1
 
24
 
! Отговори
... преди 7 години
А кога някой ще провери къде отидоха милиардите за метрото и защо още не е завършено? Много се хвалят с това метро ама 1 спирка струва колкото 2 спирки в Лондон и 1 и половина спирка в Москва, само дето там спирките са покрити с разни мрамори, кихлебари и т.н. а тук е теракот дето зимата се хлъзга !
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждам колко много недоволни хора живеят в тази страна, но защо когато пускат бюлетините в урните същите тези хора са толкова доволни че са гласували за техния човек.
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо общината чака да стане белята, а мерките се набелязват след това. Никакъв управленски манталитет. Събрали са ги все хора без опит и желание за работа. Затова са високи цените на билетчетата, затова е плачевно състоянието на преносната мрежа на топлофикация, затова по улиците тече вода, а я плащат софиянци и.т.н.
26
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха, Юрданка ще проверява себе си!!!!!
25
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КаракочевКаракочев, хайде да те направим тебе кмет бе човек, да оправиш нещата. Хем ще увеличиш и популацията от софийски вакли овце.
24
1
 
24
 
! Отговори
Каракочев преди 7 години
Хора, не разбрахте ли най-после, че царят е гол? Единственото, което прави тази женица е да тича след събитията и да се прави на Бойко Борисов в рокля. Приказки и обещания, опаковани в розов целофан и вече толкова години едни пари се усвояват успешно а София става все по-мр'ъсна, все по-разбита и по-неуюгна.
23
4
 
12
 
! Отговори
ДУМИ, ДУМИ, ДУМИ преди 7 години
а гербаджии и приятели ще си крадат както са крали преди тях седесари, царисти и чат пат социалисти
22
1
 
5
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
Ха, че на кого му пука за провинцията ,бе, 20-ти?!
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той Бойко по изборите си призна, че скоро ще се счупи държавата. Сигурно е усещал до какъв хал са я докарали и се покриха, с малко закъснение - Хитрино гръмна без да ги пита.
20
1
 
18
 
! Отговори
Един преди 7 години
Значи, ако не оправят аварията няма да има проверки, така ли? Истинско лидерско отношение към проблема!
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръби за парно като се полагат, се полагат за определен период и след това се подменят, независимо, че няма проблеми. У нас от години сме така - ремонтираме като се счупи.Това в цивилизования свят отдавна е забравено. Това се отнася за всичко - сгради, машини, пътища, автомобили и т.н.Така че, у нас това са фактите и не виждам драма.
18
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, нямали топла вода и парно, ами да си включат бойлерите и ел радиатори, стига са ревали, че няколко дни няма парно. Не са оставени да бедстват, има ток, имат алтернатива за няколко дни, голяма работа вече станала, цяла България ще занимавате, че няколко квартала в София нямали парно.
17
2
 
18
 
! Отговори
Експерт преди 7 години
ДРУГАРКО ФАНДЪКОВА,МАРШ ОБРАТНО В САМОКОВ!ТОПЛОФИКАЦИЯ Е ОБЩИНСКА ФИРМА И ТИ ОТГОВАРЯШ ЛИЧНО ЗА ГЕНОЦИДА, КОЙТО НИ ОСИГУРИ ВЕЧЕ СЕДМИЦА!ЧЕЗ КАЗАХА, ЧЕ НЯМА ТОКОВ УДАР, ЗНАЧИ НЕЩО СТАВА И ТО НЕ Е СЛУЧАЙНО!АКО МИСЛИШ, ЧЕ ТАКА ЩЕ НИ ПРИНУДИШ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ- СПАСИТЕЛЯ БОКО, ГОРЧИВО СЕ ЛЪЖЕШ.МРАЗИМ ТЕ И ПО- СКОРО СЕ МАХАЙ ОТ СТОЛИЦАТА , ОБРАТНО НА СЕЛО!
16
2
 
26
 
! Отговори
ФАНДЪКОВА преди 7 години
Спри да се правиш на паднала от небето. То не бяха спирки за градския транспорт по 4000 лв едната, то не бяха застроявания между блоковете, а за нагласените конкурси да на говорим. В Топлофикация дето *** като ламя са се наредили гербаджия до гербаджия и някой от другите партийки да не ви мътят водата. Всички са в кюпа и не пускат кокала. Не за това са те избрали за кмет
15
0
 
22
 
! Отговори
ФАНДЪКОВА преди 7 години
Симпатичната фасада на корупцията в Столична община