Променят движението около паметника на Левски в София

Причината са честванията по повод 144-та година от гибелта на Апостола
19 фев 2017 08:22, Красимир Ангелов
29
Променят движението около паметника на Левски в София
Снимка: Булфото

Столична община въвежда временна организация на движението във връзка с възпоменателна церемония пред паметника Васил Левски по повод 144-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата. От 17.00 до 17.30 часа ще се отслужи панихида в храм „Света София”, а от 17.40 до 18.00 часа ще се проведе литийно шествие по следния маршрут: от храм „Света София” по ул. „Московска” до паметника на Васил Левски.

От 18.00 часа пък ще се проведе възпоменателна церемония пред паметника на Васил Левски. Заради това се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства както следва:

- От 08.00 до 18.00 часа, с изключение на автомобилите на служителите на общинска администрация и извън местата в режим на платено паркиране "служебен абонамент" на:
- пл. „Николай Гяуров”;
- ул. „Московска” между ул. „Г.С.Раковски” и бариерата на английското посолство.
От 08.00 до 19.15 часа на:
- северната част на пл. „Св. Ал. Невски” и ще се закрият базарите за художествени произведения;
- ул. „Московска” между бул. „Васил Левски” и ул. „Г.С. Раковски”;
- бул. „Янко Сакъзов” между ул. „Кракра” и бул. „Васил Левски”;
- ул. „Дунав” между пл. „Св. Ал. Невски” и бул. „Кн. Ал. Дондуков”.
От 14.00 до 19.15 часа на:
- бул. „Васил Левски” между ул. „Оборище” и бул. „Кн. Ал. Дондуков”;
- ул. „Оборище” между бул. „Васил Левски” и ул. „Г.С. Раковски”;
- ул. „11-ти август” между ул. „Врабча” и пл. „Св. Ал. Невски”;
- ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Ал. Невски”.
От 14.00 до 20.30 часа се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по:
- бул. „Васил Левски” между ул. „Оборище” и бул. „Кн. Ал. Дондуков”;
- бул. „Янко Сакъзов” между ул. „Кракра” и бул. „Васил Левски”;
- ул. „Оборище” между бул. „Васил Левски” и ул. „Г.С. Раковски”;
- ул. „11-ти август” между ул. „Врабча” и пл. „Св. Ал. Невски”;
- ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Ал. Невски”;
- ул. „Дунав” между пл. „Св. Ал. Невски” и ул. „Московска”.
От 14.00 до 20.30 часа се забранява влизането на пътни превозни средства по:
- бул. „Васил Левски” при бул. „Цар Освободител” посока ул. „Оборище”, с изключение на автобусите от линии №№ 9, 280 и 306;
- бул. „Янко Сакъзов” при бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” /посока ул. „Кракра”/, с изключение на трамвайните мотриси от линии №№ 20, 22 и 23;
- ул. „Врабча” при ул. „Дунав”, посока бул. „Васил Левски”.

От 14.00 до 20.30 часа на 19.02.2017 г. се променят маршрутите на тролеите, както следва:
- тролейбусни линии № 1 и 2 в посока съответно ж.к. „Левски Г” и ж.к. „Хаджи Димитър“: от Пета градска болница и ж.к. „Бъкстон” по маршрутите до кръстовище бул. “Васил Левски” – бул. “Цар Освободител”, надясно по бул. “Цар Освободител”, надясно по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви”, надясно по ул. “Ген. Гурко” и наляво по бул. “Васил Левски” по маршрутите;
- тролейбусна линия № 9 в посока площад “Сточна гара”: от ж.к. Борово по маршрута до кръстовище бул. “Васил Левски” – ул. “Г. С. Раковски”, направо по бул. “Васил Левски” до кръстовище бул. “Васил Левски” – бул. “Цар Освободител”, надясно по бул. “Цар Освободител”, надясно по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви”, надясно по ул. “Ген. Гурко” и наляво по бул. “Васил Левски” по маршрута;
- тролейбусни линии № 4 и 11 в посока съответно ж.к. Хаджи Димитър и площад „Сточна гара”: от бул. „Цар Освободител” наляво по бул. „Васил Левски”, наляво по ул. „Ген. Гурко”, наляво по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и надясно по бул. „Цариградско шосе” по маршрутите
- тролейбусите от линия № 1, преминали преди затваряне на участъка към ж.к. Левски Г, ще се движат по маршрут: от бул. „Владимир Вазов” надясно по ул. „Острово”, по маршрута на тролейбусни линии № 2 и 4, продължават по ул. „Васил Петлешков” до ул. „Ильо войвода”, наляво по ул. „Ильо войвода” и наляво по бул. „Владимир Вазов” по маршрута до ж.к. Левски Г двупосочно
- тролейбусите от линии № 2 и 4, преминали преди затваряне на участъка към ж.к. Левски Г, ще се движат по същия маршрут: от крайната станция продължават по ул. „Васил Петлешков” до ул. „Ильо войвода”, наляво по ул. „Ильо войвода” и наляво по бул. „Владимир Вазов” по маршрута на тролейбусна линия № 1 до ж.к. Левски Г двупосочно
- тролейбусите от линия № 11, преминали в участъка между площад „Васил Левски” и площад „Сточна гара” преди затварянето, изчакват на площад „Сточна гара”

От 17.00 часа във връзка с подготовка на церемонията се ограничава достъпът на граждани в района около паметника на Васил Левски. Закриват се местата в режим на платено паркиране.

Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на мероприятието, постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища, както и полицейски пост на кръстовището бул. „Васил Левски” – ул. „Ген. Гурко” за извършване на ляв завой на тролейбусите от тролейбусни линии №№ 4 и 11 от бул. „Васил Левски” към ул. „Ген. Гурко”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе да честваш/празнуваш обесването на някого не означава ли че се радваш за това, че е бил екзекутиран? Виж да честваш раждането му - да, при Христос всъщност се честват 2 раждания - физическото му и възкресението му.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЛЕВСКИ Е ОСЪДЕН ПРЕДИ ДА ГО ОБЕСЯТ ЗА ТОВА, ЧЕ Е УБИЛ ДЕТЕ НА 14 ГОДИНИ А РЕАЛНО ТОВА ДЕТЕ Е БИЛО НА 24 ГОДИНИ ДАНГАЛАК МНОГО *** КОИТО Е СЛУГУВАЛ НА ГОСПОДАРЯ СИ НЕЖЕЛАЕЩ ДА ПЛАЩА ЗА РЕВОЛЮЦИОННАТА ДЕЙНОСТ ВЪПРЕКИ, ЧЕ ОБЕЩАЛ ДА ДАДЕ ПАРИ!ОПИТВАЛИ СА МНОГО ДА ОЧЕРНЯТ ЛЕВСКИ НО ДОСЕГА НЕ СА УСПЕЛИ! :D
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 24ЖУРНАЛИСТИТЕ ПУШАТ ГЛУПОСТИ!!!ТОВА Е ПОКЛОНЕНИЕ ОТДАВАНЕ НА ПОЧИТ КАТО ЗА УМРЕЛИТЕ ВОЙНИЦИ И НЕ Е НИКАКВО ЧЕСТВАНЕ ИЛИ ПРАЗНИК!
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АПОСТОЛА РАЗКАЗНА БИТИЕТО СИ ПРЕД ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ И, ЧЕ Е УБИЛ САМО 1 БЪЛГАРИН НА 24 ГОДИНИ ПРИ САМОЗАЩИТА И СЪЖАЛЯВА ЗА КОЕТО!НАРИЧАН ОЩЕ ВОДАЧА НА СЪЗЯКЛЯТИЕТО ДЯКОЛЕВСКИ Е БИЛ ИЗМАМЕН С ПИСМО ОТ АЛЧНИЯ ПОП КРЪСТЬО КОЙТО ВМЕСТО ДА ДАВА ПАРИ ЗА ДЕЛОТО СИ КУПУВА СКЪПА КЪЩА!!!ПОП КРЪСТЬО СЕ СТРАХУВАЛ ДА НЕ ГО УБИЯТ И РЕШИЛ ДА АТАКУВА ПРЪВ КАТО ИЗМАМВА ЛЕВСКИ ДА ДОЙДЕ А РЕАЛНО МУ Е ОРГАНИЗИРАЛ ЗАЛАВЯНЕТО ! ЛЕВСКИ Е ПРЕДАДЕН НАПИСАНО Е МНОГОКРАТНО ОТ РАЗЛИЧНИ ИЗТОЧНИЦИ!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Честване"??? Журналисти, това не е празник, че да се чества. Все едно да отидеш на погребение и да кажеш на опечалените "честито". А един даже е коментирал "честит празник българи"??!!(WTF). Научете се да ползвате правилно майчиния ви език, за да не ви се подиграват чуждоезични като мен.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 18знае се кой е
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Хансвъв верният "сайт" си
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТДнес мирувай и не ни учи как да почитаме светците си.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един Българин до 4След 1861 г. там се запазват някои форми на зависимост, сложно е.През съветската епоха пък нямат право да държат паспортите си у себе си. Дават им такива, ако ще пътуват някъде, а има и случаи да се издава групов паспорт, когато екскурзианти от някой колхоз посещават друг район на СССР.Нямам нищо против Русия и нейния народ, но, ако може, без болшевизъм.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЦиникСъщото се случи и на мен, не само вчера, но и завчера.Този *** пише и с други никове. Май ще се наложи издирвателска дейност.
13
0
 
1
 
! Отговори
от Един Българин №15 преди 7 години
"Това, че ти можеш да приемеш фактите си е твой проблем."Това, че ти не можеш да приемеш фактите си е твой проблем.Исках да кажа.
12
1
 
1
 
! Отговори
един Българин преди 7 години
И това, че Русия ни е враг също е само лъжа в твоя и във други болни мозъци. Прави разлика между Русия и СССР. СССР може да ни е сторил зло, но Русия не е. Крепостните селяни в Русия са освободени през 1861-ва година, а не през 1908, както ти твърдиш. И пак ти казвам имам правото да се правя на отворко. Левски е живял и дал живота си за България и свободата. За да сме свободни. Така че какъв си ти, че да ми казваш какво да правя и дали да се чувствам свободен?
11
1
 
1
 
! Отговори
един Българин преди 7 години
До Анонимен #10Не се правя на отворко, въпреки че мисля, че имам правото да се правя на отворко. Щот съм свободен. Мога да съм отворко ако искам. Просто ти представих фактите. Това, че ти можеш да приемеш фактите си е твой проблем. Фактите са че Цар Освободител първо е освободил крепостните селяни в Русия, а после е освободил България. Това което бълнуваш, че цар Освободител - Александър 2-ри е освободил първо България и че посля е освободил крепостните селяни в Русия Е ЕДНА ЛЪЖА.
10
4
 
6
 
! Отговори
Циник до Ханс преди 7 години
Какъв Ханс си ти бе?! Хасан напиши та да те разберем - защо шльокавиш на турскосигански! А*налалфабет...и смет - това си ти! Тръгнал да плюе Левски - ти си едно нищожество, и ще пукнеш , като овца без история! Никой няма да си направи труда - даже и да ти пикае на гроба!
9
2
 
5
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Ханс. Картофитие швабски викаха Путин във Берлин меркел във Сибир. Толкова си ханс, кокото съм Махатмасанатман. Накратко Буда.
8
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Istinski balgarin veden hubav 4esten ne mutra milioner predateli prebojadisani komunjagi it 27 g dalaveri krajbi ot zarvuli milioneri miliarderi stanaha no bolni i strahlivi ohrani schofiori ako ste 4esni kato levski namasche da ste s ohrani rasdaite milioni na bednite bolnite grehovete si iskupete s dobro sa bednite
7
12
 
6
 
! Отговори
Ханс преди 7 години
България я освободиха априлските мъченици!!!А някой да знае т.нар. левски барем един поганец да е претрепал ??? Че е убивал българи с удоволствие, това е доказан факт, че е имал два ливолвера ,а се е оставил две куци заптиета да го уловят като пиле също е известно.
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един Българин до 4Опаааа, посмали малко *** ! Не се прави на отворко ! Никой никога не ни е освобождавал и това трябва да ти /ви/ е много ясно !!! Това че е имало Руско-Турска война, съвсем не означава че някой е тръгнал да освобождава някого !!! А ако беше наистина отворко, то би следвало да знаеш това, защото всички документи доказват само и единствено това и нищо друго !!! Съвсем друг е въпроса че ние сме се възползвали от тази война, но това е друг въпрос !
5
5
 
6
 
! Отговори
един Българин до 4 преди 7 години
Абсолютни глупости. Цар Освободител - Александър 2-ри отменя първо крепостничеството в Русия и като цар освобождава крепостните селяни в Русия. След това освобождава България от турците. Исторически факти. Чети преди да пишеш глупости. Провери в уики. Александър II-ри. През 1861 освобождава крепостните селяни и им дава много права. Не през 1908. След това през 1878 освобождава България. Стига писали глупости без да сте се информирали. Всякакви анти-българи и врагове на Русия и свободата има.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честит празник на всички българи. Бъдете такива, че Апостола да се гордее с вас.