Стотици коли трупат дългове на наказателни паркинги

Само в София са над 250, някои от тях не са потърсени от 10 години
26
Стотици коли трупат дългове на наказателни паркинги
Снимка: Булфото, архив

Стотици изоставени автомобили в цялата страна събират прах и дългове из наказателните паркинги.

Само в София броят им е над 250, като някои от тях не са потърсени близо 10 години.

Така са натрупали близо 5 милиона лева дългове към общината, съобщи Нова телевизия.

Сред изоставените автомобили има истински антики, които вече не се произвеждат, а до наказателния паркинг са стигнали заради неправилно паркиране.

Никога обаче не са били потърсени от собствениците си.

Дългове в паркингите вече трупат и каруци, които са били конфискувани по същата схема.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: паркингколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 24Инвестиция.Ако го потърсят на следващия ден, парите едни, ако той сам си дойде след два месеца - други...Забогатяване по български.За това и бедни.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"някой коли не са били потърсени 10 години" - колко ограничен човек ще си помисли че собственикът не обадил се до 7-10 дни може да е отписал возилото?а какво прави "паркинги и гаражи" за да издири собственика? - нищо. Чакат да им се обадиш за да си вземеш колата, а можеха да се досетят на ден 30 примерно да питат в КАТ кой е собственика и поради каква причина не си взима колата.
23
0
 
1
 
! Отговори
do 19 преди 7 години
и като ги дадат на скраба, той кво ще ги прави бе, да не яде желязо
22
2
 
8
 
! Отговори
Герги преди 7 години
Някой е решил да печели от тези коли по наказателните паркинги...да пълнят хазната .Я да обиколите автокъщите и да прегледате колите без българска регистрация с изтекли транзитни номера . Сметнете колко милиона се губят от регистрация, табели, годишни прегледи, застраховки. Току виж намерят пари за пенсионерите .Ама надали, те собствениците на автокъщи са все наши момчета, пък и ред не ни трябва в този сив сектор НАЛИ ....
21
1
 
19
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
В ГЪРЦИЯ-----КАТО ТИЯ СЛОЖАТ В НАКАЗАТЕЛЕН ПАРКИНГ ..И НЕ СИ Я ПОТЪРСИШ СЛЕД ОПРЕДЕЕЛЕНИ ДНИ --------КОЛАТА СЕ ПРОДАВА НА ТЪРГ!САМО ПРИ НАС-БАЛЪЦИТЕ -------ТИ ТРУПАТ НАКАЗАТЕЛНИ СМЕТКИ...ДЕТО НЕ СЕ ПЛАЩАТ!!!!ПОСЛЕ---------ГЪРЦИТЕ "БИЛИ ХИТРИ" и "ЛОШИ"...ХА,ХА,ХАААААААААААА...АМИ ---ТАКА СЕ ПРАВИ!!!!!
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хитри са гепаджийте и най-вече оная чанта с квадратната глава- държат ги за до отчита ЦГМ балансова печалба която е абсолютно куха защото няма как някой да плати 20 хилки за транабт.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То остава да отидеш там и да платиш 20 бинки . Тия вместо да стоят и да чакат, мине ли половин година да ги дават на скраб. То си трябва решителност.
18
1
 
8
 
! Отговори
Men преди 7 години
Emi pusnete gi na targ ostanaloto na skrab i gotovo
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До крайТойлетните чинии до кофите ги слагат селинджърите де изкупиха панелките, софиянчетта отдавна са аброат. Апропо още ли си държиш кондурите пред вратата?
16
16
 
6
 
! Отговори
край преди 7 години
Софиянчето не разбира че Общината строи и прави достатъчно - проблема е че не изисква от населението, не налага спазването на законите не ПРИНУЖДАВА панелните човечета да си паркират само законно да чистят след палашите си и да не си хвърлят тоалетните чинии до кофите за ***.
15
24
 
6
 
! Отговори
край преди 7 години
Според Пипи общината трябвало да направи повече паркинги - къде в училището на децата ти или в парка или да ти събори панелката. Общината трябва да направи СКЪПО да имаш кола и събраните пари да ги прати в градския транспорт. Ама главата празна.
14
5
 
20
 
! Отговори
ввнвн преди 7 години
Има и дедовци собственици, които са си закупили веднъж в живота кола и си я гледат с умиление от балкона, не всичи изоставят и емигрират. Такива пенсионери , които са "зле с преценката", "некаращи от год", но от някакви чувства си ги държат тези гробници...Често те са и притежатели на гаражи , пълни с мебели-вехтории и кис. зеле, а колата им е отпред.
13
2
 
51
 
! Отговори
Пипи преди 7 години
Нямам думи да опиша поведението на столичн община по въпроса. Не правят паркинги, не отварят нови зони за паркиране, а прибират колите на наказателен паркинг. С това си действие само демонстрирате колко са *** и колко глупави решения взимат.
12
9
 
21
 
! Отговори
край преди 7 години
В Стрелбище има няколко катастрофирали коли - оставени са на тротоара - собствениците им мислят" някога" да ги ремонтират. На едната даже имаше табелка - "продава на части". Българчето го оправя само тояга - от големите.
11
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Собствениците на тези коли отдавна са си били камшика и са се махнали от Мутроландия. Имам двама приятели на които колите преди 8 години им са вдигнати с паяк а на другият ден са имали полет за Австрия. Зарязали са ги хванали са полета и са се установили да живеят там. В момента карат последен модел БМВ и когато ги питам ще си освобождават ли колите от наказателният паркинг те се смеят и казат че им ги подаряват и да си ги завират от.зад. Така че завирайте си ги отзад селянжъри!
10
2
 
29
 
! Отговори
тггнтнт преди 7 години
Разрешете и проблема с колите, които са изоставени и на трупчета пред блоковете. Зад моя блок има 3-4 такиваи дори не са вдигнати, а живеем в зона. Безумно е тези таралясници да заемат място.
9
8
 
36
 
! Отговори
край преди 7 години
София е най-голямата автоморга в Европа. Колите са на всякъде по тротоари, градинки, площадки- някой опитват и във входа да ги вкарат. Клошарите на Европа са ги навлекли тук и са горди с постигнатото. Властта? ... Властта не смее да принуди панелните си " граждани" да се качат на градски транспорт като всички нормални европейци. За българчето "колата" е най-голямото постижение в живота а шофирането - най-висшето умение които е усвоил през животеца си.
8
4
 
25
 
! Отговори
Баба Кута преди 7 години
Тези,дето вдигат колите с паяците са големи ***.Не по-малки от тези в Градскага дебибилност.Човек не маже да излезе с тях на глава.Вероятно са ги събирали с конкурс.
7
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И няма по-себично, просто и нагло същество от шофера в тая държава. Дори и прасетата са на по-високо еволюционно стъпало. Щом шофира, значи автомобила му е в градинката пред тях, или пък на тротоара. И това са 99% от населението. Само концлагери могат да оправят положението.
6
1
 
30
 
! Отговори
Видим резултат преди 7 години
КОЙ, КОЙ управява в София последните 10 година - геп! Трябва да си пъпен профан да държиш на паркинг 10 години автомобил с "неизяснен" собственик!А защо не направите арт инсталация в квадрат 500 та бутафорията да е пълна?