София: КАТ зорко следи нарушители по "Цариградско"

Масово шофьори карат в бус лентата заради трафика
Обновена: 31 мар 2017 11:18 | 31 мар 2017 11:07,
35
София: КАТ зорко следи нарушители по "Цариградско"
Снимка: кадър "Спаси София"

Над 300 коли са преминали през бус лентата на "Цариграско шосе" само за два часа тази сутрин, а служители на КАТ глобиха някои от нарушителите – 50 лева.

Шофьорите признават, че има контрол от страна на "Пътна полиция", но проблемът е там, че има прекалено много коли вече в София и движението е ужасно натоварено, а лентите не стигат.

Ежедневно КАТ прави акции и проверява за нарушители, които карат в бус лентата, казва пред Нова тв Николай Крушарски от "Пътна полиция".

Още по темата

"Когато колегите са на място и извършват проверки, и санкционират водачите, тази тенденция рязко намалява. При наличие на патрулен автомобил, превантивният ефект и дисциплиниращата роля си оказват влияние", коментира още той.

Нарушители се следят и с мобилни камери, 9 на брой, които записват голяма част от автомобилите, преминаващи по бус лентите, като след това на шофьорите им се съставя акт.

Крушарски поясни, че видеоматериалите на медиите, отразили нарушенията, се признават за доказателство, но човекът, установил нарушението, трябва да се яви със записа в "Пътна полиция", да напише сведение и след това шофьорите да бъдат санкционирани.

Преди два дни неправителствената организация "Спаси София" разпростани видео, което показва как само за един час в един участък от "Цариградско шосе" 496 шофьори извършват едно и също нарушение, а именно - каране в бус лентата.

Николай Крушарски призна, че именно това видео е провокирало "Пътна полиция" да засили контрола с "повече жива сила на самия терен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези хора не разбират, че с налагане на санкции не се оправят нещата. Да оправят инфраструктурата, да създадат условия и чак тогава, ако се нарушава да глобяват.
9
7
 
16
 
! Отговори
пешо преди 7 години
Трафика бил засилен! Това оправдава ли да се правят нарушения? Да се кара в бус лента, да се паркира на тротоари и зелени площи, да караме коли на 20г. които замърсяват почти толкова колкото мърлявите им собственици? София няма място за толкова коли, това е! Трябва да се съобразим с това. Ползвайте, градски транспорт! По-ефтино, по-безгрижно, по-бързо, не се чудиш на кой тротоар да паркираш. Ама *** не му пречо свинщината. Плащайте си глобите :)
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До do RadostinПроблемът е на общината и те си го знаят, ако направят обществения транспорт удобен много хора ще слязат от колите, (не говорим за калапвите, които дори не трябва да се движат). Общината вместо да помисли как да събира парите от гратисчиите вдига цените, станаха като банките има овци, които плащат ще плащат за всички. Когато детската градината, работното място, и домът са в трите края на града, комбинацията градски транспорт и двугодишно дете е немпислима, да не говорим за колело
7
7
 
13
 
! Отговори
Радостин Белов преди 7 години
До do RadostinТова не е решение! Освен това написаното от теб е химера! Хората имат право да си карат колите, щом си плащат данъците, гражданските отговорности и т.н. Въпроса е, че столицата се пренасели и Цариградско шосе в две ленти и недостатъчно. Или трябва да се разшири с още едно платно или да се разрешава в определени пикови часове ползването на бус лентата в определени зони.
6
7
 
11
 
! Отговори
Петкан преди 7 години
Родната полиция е разкрила всички престъпления, и сега проблема й е движението в бус лентите !
5
4
 
15
 
! Отговори
Радостин Белов преди 7 години
Крали ли сте колите си по "Цариградско шосе" през делничните дни от Експо център до Орлов мост? Опашката е в двете ленти и придвижването е само на първа и втора скорост и отнема повече от 45-50 минути. Това е скандално! Трябва да се измисли час по скоро облекчение на трафика.
4
2
 
9
 
! Отговори
до Батко преди 7 години
Зависи. Някой имат калпави коли и затова оставят място, иначе нямат как да спрат достатъчно бързо. Ти като правия бързи маневри помисли и за това.
3
13
 
5
 
! Отговори
Батко преди 7 години
До какаа когато някоя кака кара с 50км/ч и оставя два ТИР-а място пред себе си, тогава какво да висиш в задръстването ли?
2
2
 
19
 
! Отговори
кака преди 7 години
Лентите не им стигали. А като почнат да карат в бус лентата и да се пререждат с бясна скорост, само и само да се скрият, малко ли пречат на движението тогава ?
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде заради трафика да карат и по тротоарите!