Един час на "Цариградско" и... над 25 000 лв. за каране в бус лента

Активисти с експеримент, заснеха близо 500 нарушители
29 мар 2017 13:07,
165


Само за един час само в един участък от "Цариградско шосе" 496 шофьори извършват едно и също нарушение – каране в бус лентата. Това става ясно от видео, заснето от неправителствената организация "Спаси София".

Близо 25 000 лв. са несъбраните глоби само от нарушителите, заснети от организацията, като на кадрите се вижда, че те е трябвало да излязат от джоба на собственици на абсолютно всякакви коли.

В един момент минава и полицейски автомобил, като съвсем наблизо зад него следва нова порция нарушители.

На този фон глобените за каране в бус лента за цялата 2015 г. са едва 700, през 2016 г. пък са налагани по най-много 80 глоби на ден – една шеста от възможното само на едно от местата в София, където традиционно някои шофьори се опитват да спестят време в трафика през бус лентите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
2
 
2
 
! Отговори
аЗ преди 7 години
Тук се чувствам жив заради лудницата и хаоса, в който живеем, като искате да ви е спокойно и бавно да живеете като умрели ходете и Вие на Запад.Тука е така щот цяла България се е изсипала в София да живее. Тук дори икономиката ни без сивата икономика не би съществувала, има странна симбиоза между нормалната и сивата икономика, която само българите умеят... Ще им чакам на празна улица да пресичам на зелено... А и как дасе кача на колело като пича с регистрация М на първия завой ще ме събере
126
2
 
2
 
! Отговори
аЗ преди 7 години
Абе кво ми говорите Амстердам, Лондон, западноевропейците дето нямат никъде кухня като хората, защо си мислите, че там нямат проблеми...Те в Холандия и гей сватбите позволиха. Лично за мен (не казвам, че трябва да сте съгласни) тука сме си по-добре от конете с капаци на запад. И най-мразя като ми се правите на много стриктноспазващи законите, а всъщност сте си *** майката и вие праведниците. Ще се кара в бус лентата докато не отидат на село селяните, които ги мързи да си обработват земята.
125
4
 
17
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
А защо само сега и само един час? Елате да видите каква смешка са милиционерите в районното до зала универсиада . Сутрин на камари пушат на стълбището на районното си и безучастно наблюдават хилядите автомобили на трамвайните релси . До кога селяците с коли ще ни малтретират по улиците с мълчаливото одобрение на съселяните си с фуражки ?!?
124
0
 
10
 
! Отговори
До 137 преди 7 години
Когато градския транспорт на София стигне нивото на твоите Амстердам и Лондон, тогава се обаждай! Сега само се излагаш. А и в Амстердам и Лондон е пълно с коли.
123
2
 
5
 
! Отговори
От 134 до 136 преди 7 години
Хахахах... Е те добре, че само в София вършат работа. Тия в Лондон и Амстердам по цял ден си клатят краката. Те затова са и по-бедни най-вероятно :-) Ако на теб ти е еталон какво правят в Истанбул и в Москва, това е друго нещо.
122
9
 
9
 
! Отговори
До 134 преди 7 години
По Цариградското шосе до Орлов мост, на един автобус се падат примерно 500 други МПС, повечето леки коли. По цял свят 500 МПС-та превозват повече хора, отколкото един автобус. Брички карате в твоето село, в София се карат нормални коли, с които хората си вършат работа, която не могат да свършат с автобуса. Толкова за товата главица, че ще прелее ...
121
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ShoppЕ те в Холандия, Дания, Англия и т.н. топ мениджърите и политиците щото нямат мозък (или поне не колкото твоето мозъче) и затова се движат с колелета.
120
3
 
6
 
! Отговори
До: 113 преди 7 години
Брааат, евала. Толкова десетилетия човечеството в нормалните страни е било заблудено, че с автобусите могат да се превозват повече хора, отколкото ако всеки кияк си излезе с бричката, нооооо... Истината се е криела дълбоко в твоята умна главица и сега излезе на светло. Ура! Да живее!
119
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВСИЧКИ ГЛЕДНИ ТОЧКИМила гледна точко, въпросът ти дава много отговори. По същата логика някои хора минават на червено, щото не пречат. Други карат пили, щото е късно и те си знаят пътя, пък карат бавно. Има и такива, дето минават проформа на преглед и после тровят със скапаните си кофтори теб и децата ти. Има и такива, дето не си пускат фаровете, да не хабят ток, пък и нали е светло. Същите "точки" карат и в аварийната на магистралата и после питат що става задръстване. И те така...
118
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само бус лентата и спирките и уличните платна около спирките са заети постоянно от паркирали автомобили въпреки знаците. По Сахаров в началото от Кипрян откъдето минават 4 линии на градсият транспорт и стотици коли едното платно и спирките постояно за заети от тарикати. Полицията минава по няколко пъти на ден, но не им прави впечатление.
117
5
 
5
 
! Отговори
сминдух преди 7 години
на движението в софия *** в бус лентата да са и проблема :)))
116
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** в коментарите седнал да умува над законите, все едно зависят от него и са направени по неговия индивидуален график, кога *** ходи на работа, кога спи и кога попръдва. Който не иска да ги спазва- да си ходи в джунглата, и без тва има прекалено много хора в София.
115
2
 
20
 
! Отговори
Запасен преди 7 години
До ВСИЧКИ ГЛЕДНИ ТОЧКИ 114Забравяш, че в бус-лентата не е само за автобуси, а и за пожарни и линейки. Я си представи една верижна катастрофа с много ранени, между които и ти, на Цариградско шосе и всички ленти са претъпкани с коли, защото "това не пречи на движението". Сещаш ли се след колко време до теб ще стигне линейка или поне медик, ако изобщо стигне, и след колко време ще се окажеш в болницата, ако изобщо доживееш да получиш квалифицирана помощ?
114
2
 
20
 
! Отговори
K3L преди 7 години
А някой може ли да обясни как в тази посока на "Цариградско шосе" става задръстване, като най-близкият светофар е на "Дружба 2" и Горубляне. Според мен се дължи изключително на некадърни шофьори с купени книжки. Освен това, в обратна посока (към Орлов мост) камерата едно време снимаше коли в бус лентата и почти нямаше нарушители. После я спряха и сега снима само за скорост... Българина си е *** без каквито и да е ценности и възпитание. Няма ли солени глоби и събираемост, няма ред... това е.
113
3
 
14
 
! Отговори
До 124 преди 7 години
Защото правилата са си правила човек...Ако започнеш с тази философия то утре може да започнем да караме по парковете и да минаваме на червено...Разбирате ме предполагам какво имам впредвид.
112
15
 
13
 
! Отговори
ВСИЧКИ ГЛЕДНИ ТОЧКИ преди 7 години
А защо скъпите инициатори не вземат да заснемат дължината от около 300 автомобила в платното до бус лентата в 18:30 часа? Защо, когато това не пречи на движението на градския транспорт да не се използва свободната, но забранена лента? Защо не изчислят загубите за икономиката от излишно изразходеното гориво да чакаш всеки път цяла вечност в съседната лента? Трафика има уникално свойство да се саморегулира.Не казвам, че правилата трябва да се нарушават, но трябва да се показват всички страни!
111
3
 
8
 
! Отговори
Кондуктор преди 7 години
До Анонимен 114А ти пътувал ли си сутрин с тролей 10 от Дружба към центъра? Не можеш да влезеш в него, защото е пълен с пенсионери награбили празни 10-литрови туби, за да пълнят минерална вода от центъра? Поне да бяха изчакали да мине час-пик ама те нали са без пари и по цял ден въртят кръгчета с тролея да поддържат социални контакти. А на връщане от чешмите е още по-голям цирк, когато бабите влязат с пълните туби, за които не дупчат билет и заемат място за 5 човека.
110
0
 
6
 
! Отговори
До 119 преди 7 години
Да не би и ти да си участвал в организацията на движението в София и затова да сме толкова зле?! Човек може да не е специалист по въпроса, но който има здрав разум и наблюдава всеки ден какво става с движението и паркирането там, където минава, такъв човек по правило има по-добри идеи от така наречените "специалисти". Доста безумни решения съм видял за София подготвени чрез разни модели и защитавани от "специалисти".
109
1
 
10
 
! Отговори
До 115 преди 7 години
Пишеш, нещо за трите други ленти на Цариградското шосе, където чакали тъпaците, но явно идея си нямаш колко са лентите по Цариградското шосе. Това не ти пречи да даваш "истини от последна инстанция", които щяха да са смешни, ако не бяха тъжни.
108
3
 
18
 
! Отговори
nas преди 7 години
бус ленти има на всякъде по света... гледам клипчето, чета коментарите на толкова много тарикати с оправдания и си мисля... еми заслужаваме си съдбата, то на нас винаги другите са ни криви, а не си мърдаме и пръста да видим, че кривите сме си ние и нямаме никакво желание да се оправим... бай *** си остава бай ***...тарикат вовеки... тъжно