ТЕЦ-София с извънреден отчет на топломерите

Причината - по-солената цена на топлото от 7 април
8
ТЕЦ-София с извънреден отчет на топломерите
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Топлофикация София" започна от 7 април извънреден отчет на общите топломери в абонатните станции на всички топлоснабдени сгради в столицата, съобщават от дружеството. До края на седмицата техниците от четирите топлорайона ще посетят всяка сграда и ще извършат междинен отчет, като показанията ще бъдат записани в картона на абонатната станция.

Извънредното засичане на топломерите се налага заради промяната на цените на природния газ и топлинната енергия от 7 април т.г.

Отчетниците, които извършват тази процедура в началото на всеки месец, снемат данните от топломера с преносим терминал.

Така се предотвратява възможността за техническа грешка при отчитането и прехвърлянето на показанията в
базата данни на дружеството, се посочва в информацията.

Клиентите ще получат по две фактури за изразходваната топлинна енергия през април, които ще отразяват консумираното количество в съответната сграда преди и след промяната на цената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: топломеритецотчет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕЦ ПРАВИ ЕЛЕКТРИЧЕСТВО. Отпадната топла вода се транспортира на километри до абонатните от Топлофикация. Колкото в по голямо разтоянието, и неравен загубата за дружеството е по голяма.За това този метод е неудобен и винаги е финансово в загуба за София
6
0
 
14
 
! Отговори
Потребител преди 7 години
Няма какво да го засичат по две цени, направо да го спират вече е над 12С и не знам кой се грее още на парно.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подкрепям 1 .Не само общия топломер трябва да се отчете,а задължително трябва да се отчетът разпределителите и водомерите на всеки абонат.Като увеличават цените да се и договарят със топлинните счетоводства и за тяхна сметка да стане извънредното отчитането(малко ли пари смъкват от абонатите).Искат тие да сме изрядни към тях но и топлофикация трябва да отговори със същото.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да вдигат цената на услуга, от която неможеш да се откажеш - това го няма никъде по света.Такива политики натикват пенсионерите предсрочно по гробовете. Това е геноцид.
3
2
 
14
 
! Отговори
БАХ МАМА МУ преди 7 години
Изкараха Томаковките в България , по примера на САЩ .Ще ни стрелят много с Огромни Сметки . Въпреки че Бизнеса каза че няма нужда да се вдигат цените .
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Polsvash ili ne, se plashta ot vseki , dori I ot selata. TOVA DRUJHESTVO E NAZIONALNO, I NE E PRIVATISIRANO. I VSICHKI SAGUBI SE TRUPAT, KAKTO V SOZA. NA KALPAK OT NASELENIETO.OT BIVSH KADROVIK V KOMITETA PO PLANIRANETO.
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да засекат и по апартаментите,аз парно вече не пускам.няма да плащам съседските от общия топломер.