Нова ябълка на раздора: Павета срещу асфалт за "Дондуков"

Предстои обществено обсъждане, успокоява страстите инженер от Общината
20 апр 2017 11:07,
156

Планираният за юни ремонт на столичния бул. "Дондуков" и подмяната на паветата с асфалт се превърна в ябълка на раздора между гражданите и Столичната община.

Ремонтът предизвика недоволството на граждански организации, които се обявяват против проектирането.

Още по темата
"Не се знае колко ще струва и какво ще се изпълни. Искам да знам за какво си давам парите. Подмяната на паветата ще е тотално заличаване на историческия вид на града. Защо този булевард трябва да се прави еднопосочно? Какво ще се случи с пешеходните пътеки?", сподели пред Bulgaria ON AIR жена, която живее на бул. "Дондуков".

Тя е категорична, че не трябва да се плащат пари за асфалт, който по думите й ще бъде ремонтиран хиляди пъти.

Представител на една от гражданските организации посочи, че общината се опитва да противопоставя гражданите, които живеят в района, на останалите столичани, за да може карането между тях да измести темата.

"Не можахме да разберем визуализирано какво ще се случи на този булевард. Всичко се имитира и това е най-жалкото в ситуацията", отбеляза тя.

Инж. Васил Начевски от Столичната община поясни, че са разработени няколко варианта за видовете настилки.

"Предстои обществено обсъждане, след което ще се вземе решение за вида на настилката. Ще се съобразим с мнението на гражданите", категоричен бе той.

Инж. Начевски допълни, че сумата за ремонта е обявена и информацията е достъпна за всеки. Реновирането на булеварда ще струва 1,6 млн. лева, а видът му предстои да бъде решен след обществено обсъждане.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Харесва ми как овцете преливат от тема в тема, коя от коя по-селска, за да се карат. Първо беше строителството в Младост, после небостъргача, сега това... Странна селективност на народното мрънкане, все за несъществени неща, човек би си рекъл, че са ни се изчерпали проблемите.
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мечтата на сeлянина или сeлянката е асфалт, независимо дали е от село Долно Нанагорнище или от Самоков. Като прибавим, че чрез асфалт сeлянката ще краде повече и въпросът е предрешен.
59
1
 
4
 
! Отговори
Бурбонска ванилия преди 7 години
Всички процедури са спазени- но правата на гражданите не са .Тази столична администрация май ще остане в историята като проводник на най-неестетичните решения за нашия красив град.
58
1
 
12
 
! Отговори
54 до 64 преди 7 години
Аз съм от София и майка ми и баща ми и баба ми и дядо ми ! Знаеш ли какъв хубав град беше София ?Вие селяните сте нагли,арогатни ,нахални и унижтожихте града! Живях в емиграция 20г и пак тръгвам тук става все по-зле !
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Павета.И всичкото селянин- да си ходи.Ако иска да стои в София- да не се бърка в сфери, от които не разбира.Приемственост на визията е нещо наложително- достатъчно им е, че направиха Витошка на нещо средно между селски площад и площадка на автогара.Ако искат да живеят в столица, а не в голямо село- да слушат истинските софиянци.
56
0
 
10
 
! Отговори
Димитър Борисов преди 7 години
Когато режат ленти за полагане на асфалт на магистрала, след това два пъти в годината се прави ремонт. Не унищожавайте повече държавата с полагането на бракуван и некачествен асфалт. Или повикайте чуждестранна европейска фирма която знае да полага качествен асфалт. По-евтино ще бъде защото поне десет години няма да се прави ремонт след полагането. Дали с павета или асфалт трябва да се направи много качествено както го правят европейците. 20.4.2017г.
55
1
 
5
 
! Отговори
Eмо преди 7 години
Павета - да, стига да са поставени професионално и да не друса, като се возиш. Иначе - по-добре е да е асфалт, също професионално поставен, при строг контрол!
54
2
 
9
 
! Отговори
dmx преди 7 години
Че общинската мафия иска асфалт е ясно - вижте лъжливите им визуализации при гласуването. Тази с асфалта беше и с много дървета, а с паветата почти без. Хитри са като стадо лисици. За Дондуков - павета, а за чиновниците - затвор!
53
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асфалт - при всеки дъжд локви, които се задържат дълго. Павета - или няма ловки, или те не се задържат дълго. Асфалт - джигити с 100 км/час ще ни газят на пешеходните пътеки, а те там са през 30-40 метра.Павета - джигитите ще избягват Дондуков, защото трудно ще карат с 100 км/час.Асфалт - ремонти по няколко пъти в годинатаПавета - ремонт на 2-3-4 години.
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Анкетата на сайта на Столичната община е една пародия на анкета. Сигурен съм, че резултатите от анкетата са предварително нагласени.
51
3
 
12
 
! Отговори
Софиянец преди 7 години
Очевидно е, че Дондуков с павета е по-добрия вариант, но според мен ще сложат асфалт, защото чрез асфалта могат да крадат повече и по-често. Разбира се ще го сложат защото "хората така искали", изтъркан номер прилаган ни често.
50
4
 
12
 
! Отговори
Софиянец преди 7 години
Аз живея близо до Дондуков и редовно шофирам по него. Моето мнение е категорично - да си останат паветата. Асфалт искат едни недонoсчета, които искат да шофират там с 100 км/час, вместо с до 50 км/час и нощно време да си правят гонки по асфалта.
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честито селяни -вие превзехте София ! Всичко поселянчихте - сгради, хотели,улици,култура! - Кич и чалга ! Да , в бг остана само "лош матрял" - Жестока истина !
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вредните газове, излъчвани от нагрят асфалт, са канцерогенни за човекатъкмо като заменят паветата ще има повече работата за лекарите и гробарите
47
4
 
8
 
! Отговори
Иван Пешев преди 7 години
Никакъв асфалт, после що карат като луди , щото настилката им позволява.
46
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Далновидно ли е половин София да минава оттам с кола, а ние да се правим, че сме в ерата на файтоните?
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бях свидетел за колко време се ремонтира дупка около 4 км2 на паважа улица. Идва малък камион и стоварва половин кубик пясък, слизат двама работника и за 2 часа дупката е оправена.За сравнение, дупка в асфалтирана улица около 1км2, седи около месец. След това идва режеща машина и изрязва асфалта около дупката на 4км2. След седмица идва бригада, валяк, камион с горещ асфакт, бъркат дзифт - около 2 часа дупката се запълва, трамбова и се запълват фугите около новия и стария асфакт с дзифт.
44
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дондурков не е за паваци ... |Много е шумно там
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Градовете са направени за хората, а не за автомобилите. Това, че някоя 20 годишна бричка има опасност да се разпадне на паважа не бива да ни пречим да мислим далновидно.
42
4
 
4
 
! Отговори
до 40 преди 7 години
Използваш думата 'селянин' обидно, но не пишеш грамотно. Би било жалко, ако наистина живееш на Дондуков, а си неграмотен егоист, които използва думата 'селянин' обидно. Повечето БГ интелигенция не е от София. ПРОУЧИ ГО