Фандъкова сметна: Заплатите в София – като тези при съседите

Столицата създава 40% от БВП на страната, а безработицата е около 3%
2 май 2017 16:50,
171
Фандъкова сметна: Заплатите в София – като тези при съседите
Снимка: архив, Булфото

София създава 40% от БВП на страната и осигурява най-високия стандарт с най-високи заплати в България, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на Осмия конгрес на КНСБ.

Според нея нивата на заплащане в София са съотносими с тези в столиците на държавите от нашия регион.

"Безработицата в града е около и под 3%. София привлича над половината от инвестициите в страната - 54%", посочи Фандъкова.

По думите ѝ основен принос за това има финансовата политика на Столичната община, която се изразява в запазването на нивата на данъците и инвестициите в инфраструктурата.

"Затова ни помогна изключително много диалогът с нашите социални партньори. Като един от най-големите работодателите в страната, Столичната община осигурява работа на много хора в нашия град, като само за изграждането на третия лъч на метрото има назначени около 1800 души", каза Фандъкова.

Според нея инвестициите за подобряването на условията на труд са задачи, които стоят както пред синдикатите, така и пред институциите.

"Със съюза на транспортните синдикати реализирахме специални програми срещу насилието над жени, работещи в градския транспорт", съобщи още кметът на София.

Фандъкова добави, че изключително активен и важен за Столичната община е диалогът в сектор Образование.

"Разкрихме нови 130 нови работни места за учители. В сферата на енергетиката имаме добър опит със сключването на колективен трудов договор. Надявам се и разчитам, че този социален диалог ще продължи", посочи Фандъкова, предаде "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
35
 
! Отговори
Циник до 21 преди 6 години
Ааааа..не е така! Произвеждате...произвеждате - държавни служители...и мноого партийци!
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази самоковска .... пка започна да ги каканиже едни ...Ако беше вярно това, което говори, от чешмите щеше да тече вино, а от небето да вали масло, хляб и мед.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На референдума София гласуваха промяна в изборната система и следва че не е толкова добре сега.
16
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както е тръгнало София ще се превърне в град-държава. Ако не спре тоя процес, регионите ще опустеят напълно, а опустеят ли, автоматично ще бъдат окупирани от чуждоземци, сетете се кои. В природата празно няма. Възходът на България минава през деурбанизацията на София, а не обратното, както си мислят Бойко и Фандъкова.
15
13
 
26
 
! Отговори
жалко преди 6 години
До ДаВ София вече не може да се диша от лица дошли от провинцията,изкривени физиономии,простотия,арогантност,мръсотия това не е моя град вече.....и това не е моя кмет.
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не е против, но тогава направете София и в цяла България.
13
3
 
31
 
! Отговори
Фандъче, преди 6 години
какво предлагаш? Всички да се наврем в София, като болни прасенца да се гушим в ***, както се изразява любимият ти еднокнижен вожд? Останалата територия какво да я правим, на турците ли да я харизаме или на румънците, а? И ти си една ...абе, каквото и да напиша ще го изтрият, но се надявам, че се сещаш!
12
5
 
26
 
! Отговори
До долния дебил преди 6 години
В Македонистан средна заплата 740 евро !!!!!, ахахахахаха
11
0
 
31
 
! Отговори
Циник до 8 преди 6 години
В България - и средната, и минималната заплата май ги изчисляват на база "бюджетен/държавен сектор. Чиста стъкмистика - в подобни..хм....статистики вероятно не се вземат предвид - "робите шивачки", или фалиралите фирми дължащи на бившите си работници половингодишни заплати!
10
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова пусна поредният фандък!!!А,между другото може ли да изясни какъв продукт изнася София,щото на тази територия,на тази земя,в тази държава вече 27 години нищо не се произвежда,че да говорим за продукт!!!Икономика на консуматор не гради продукт!!Просто някакви цифрички за статистика и на книга от които на народ не му става по-добре!!
9
2
 
30
 
! Отговори
факт преди 6 години
Странно е че след грандиозната подигравка с увеличението на билетите за транспорта веднага след изборите за кмет,все още има Софиянци който да гласуват за ГЕРБ!?но един велик Българин е казал отдавна за тези Не народ а мъ.ша....
8
2
 
37
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
Фандък, Заплатите в София са такива ВЪПРЕКИ (а не заради!) политиките които водиш с прокисналата партия зад гърба ти. Ако имаше малко повече стратегия и виждане как да развиваш града можеха да са и по-големи. Уви, имаме си даскалица, а не кметица...
7
1
 
30
 
! Отговори
Да преди 6 години
Затова София ще е претъпкана с хора и коли, защото само тук има работа! За съжаление!
6
4
 
34
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
За Албания не знам, но в Македония средната работна заплата, приравнена в евро е около 740 евро. Не бих казал, че в България е толкова.
5
1
 
23
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 6 години
значи, казвате, простият и неграмотен компир направил сметка, че и анализ произвел. това новината на деня или виц за вестник стършел ще да е.
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на Фандъкова ли е заслугата за това, че заплатите в София са високи или на Борисов.Ама при тоя изпростял народ всякакви номера от селски вечеринки вървят.Не знаех, че кмета определя заплатите.
3
3
 
37
 
! Отговори
ами да преди 6 години
...вешите заплати! Заплатите на депутатите, на адвокатите и т.н., са такива. Обаче да видим как са другите? Дали мнението и другите е като моето
2
27
 
10
 
! Отговори
... преди 6 години
Причината е проста, тук са университетите, тук са мозъците, тук са и работодателите. Къде да са инвестициите? В село Говедарци?
1
1
 
52
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Фандъкова фандък си няма, че заплатите ни май са най-ниските в Евросъюза - *** па кво да и дреме на нея - кошницата и е оплетена!Сития на гладния - не вярва!