До 100 хил. коли напускат пак София, на връщане – повече

Полицията със сериозни проверки на пътя и за парада на Гергьовден
Обновена: 5 май 2017 18:52 | 5 май 2017 18:00, Веселина Йорданова
21
До 100 хил. коли напускат пак София, на връщане – повече
Снимка: архив, БулФото

Между 50 000 и 100 000 автомобила се очаква да напуснат столицата днес, но на 8 май на вход се предвижда да са повече.

Това каза началникът на "Пътна полиция" към СДВР комисар Тенчо Тенев на брифинг за мерките по охраната на обществения ред и регулирането на трафика в столицата през предстоящите почивни дни.

По думите му както всяка година от СДВР се създава сериозна организация и по всички пет направления ще има солидно полицейско присъствие.

За днес от 12.00 до 20.00 часа на стария път за Перник ще има реверсивно движение. Тенев каза още, че най-голямо струпване на автомобили има по булевардите "Цариградско шосе", "Ботевградско шосе", изхода за Перник.

"Подсигурили сме допълнителни екипи, които ще подпомагат движението. В последния почивен ден от 10.00 часа до приключване на масовия трафик ще бъдат разположени силите ни", каза Тенев и увери, че има достатъчно екипи, които ще регулират движението на входовете на София.

Очаква се пътният поток по празниците да бъде насочен към различните курортни комплекси и към ГКПП-та, информира Мария Ботева от ГД "Пътна полиция", цитирана от "Фокус".

Тя уточни, че другите основни пътища, по които основно ще работят колегите ѝ за облекчаване на трафика и регулиране на движението, са първокласен път I-1 и международен път Е-79 от района на Благоевград до Кулата. Очаква се поток от автомобили и по автомагистралите.

На 6 и 7 май "Пътна полиция" организира специализирани полицейски операции за алкохол и неправоспособност до късно и на територията на цялата страна. Ще се следи още за наличие на задължителна застраховка и за винетки.

От СДВР призоваха гражданите за разбиране, ако утре бъдат проверявани повече на парада за Гергьовден.

В 9.00 часа на Паметника на Незнайния воин ще бъде извършен водосвет на бойните знамена на Българската армия. Всички граждани могат да се насочат към Паметника на Опълченеца в градинката срещу Незнайния воин, където ще бъде обособено място за всички хора.

"За да стигнат до там, могат да минат през две места, на които да бъдат проверени. Едното е през бул. "Цар Освободител" да стигнат до кръстовището на ул. "Шипка" и ул. "Париж". Там ще бъдат проверени на металодетекторни рамки и скенери, за да бъдат пропуснати. Второто място е на ул. "Раковски" при кръстовището с ул. "Оборище", непосредствено до мястото, на което ще бъдат настанени", обясни зам.-директорът на СДВР ст. комисар Антон Златанов.

В целия периметър около тази зона ще бъде разположена и тежката техника, която прегражда пътните артерии към множеството от хора. Това се прави с цел да не могат злонамерени или случайно попаднали водачи да навлязат вътре. Пред централния вход на "Св. Александър Невски" гражданите също ще бъдат проверявани от двете страни на храма. Впоследствие в 10.00 часа е и официалното начало на парада на пл. "Княз Александър I".

Мястото, определено за гражданите, е бившата градина на мавзолея, сега Градината на нациите.

"Хората ще бъдат проверявани и там на няколко контролни пункта – на бул. "Цар Освободител" при кръстовището с ул. "Георги Бенковски". От задната страна на градинката пред Народния театър по двете улици "Дякон Игнатий" и "Княз Батенберг", както и от страната на площад "Независимост". Пространството пред президентството ще бъде затворена зона поради съображения за сигурност.

Движението в централната градска част утре след 7.00 часа ще бъде затруднено. "Хората би трябвало да избягват района на бул. "Цар Освободител" между СУ "Св. Климент Охридски" и бул. "Мария Луиза", тъй като там ще се движи много военна техника, която превозва частите на армията, ще има доста полицейски автомобили и други, които са ангажирани в мероприятието“, каза още Антон Златанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Софиянците се завръщат по родните места, разказват за живота в София и привличат нови софиянци. Затова на връщане са повече
13
0
 
2
 
! Отговори
Ганю Балкански преди 6 години
Около 30 автомобила се очакват да напуснат Оряхово в посока Козлодуй, Селановци бяла Слатина.Около 4000 автомобила се очакват на напуснат Плевен в посока Долна Митрополия, Белене, Левски, Никопол и Павликени. Една от напускащите Плевен автомобили, Фиат Марея на газ, се очаква да напусне в посока Смолян и каньона на водопадите.Всички автомобили, ненапускащи София, ги бОли картера за мераците на шОпете!!!
12
1
 
20
 
! Отговори
Me преди 6 години
И защо да не напускат София и да пътуват, какво общо има това със селяните? Все едно е много приятно да висиш в София, да бачкаш като луд и да почиваш от дъжд на вятър? Ако можехме всички да сме на село и да си изкарваме парите там, нямаше никой да ви стои в тъпата столица! Виновни са управляващите заради превръщането на град в държава и съсипването на провинцията, а не хората, които работят там, просто, защото няма къде! Айде, почвайте да плюете!
11
8
 
3
 
! Отговори
борис преди 6 години
Бягат от глада и мизериятама тя курнеличка като вземе властта ще ги оправи.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво да се прави... защото те половината софиянци са селяни..
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕХ СЕЛО СЕЛО НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИТЕ
8
8
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
До 100 хил. коли напускат пак София, на връщане повечеОчаква се пътният поток по празниците да бъде насочен към различните курортни комплекси и към ГКПП-та, информира Мария Ботева от ГД "Пътна полиция", цитирана от "Фокус".АБЕ НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ,ОПЛАКВАТЕ СЕ ОТ ЕС ,ПЪК ОТКЪДЕ ПАРИ ЗА КУРОРТ ,ПОЧИВКИ ,АВТОМОБИЛИ И ДР. ?! ПО ВРЕМЕ НА БОЙ ТОШКО ЕДВА СПЕСТЯВАХТЕ ПАРИ ЗА ЕДНА ЖИГУЛА И С НЕЯ ИЗКАРВАХТЕ ЦЯЛ ЖИВОТ ТА ДОРИ Я ОСТАВЯХТЕ НА ПОКОЛЕНИЯТА СИ ! А СЕГА ПРЕЗ 5 Г. АВТОМОБИЛ СМЕНЯТЕ !
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Между 50 000 и 100 000 автомобила се очаква да напуснат столицата днес, но на 8 май на вход се предвижда да са повече."Първо поздравления за точната прогноза. И второ.,при колите няма ли демографска криза? Как така ще се върнат повече , отколкото са излезли. Или зад всеки Мерцедес и Шкода, например, ще се влачи и едни малко Трабантче или Засче.
6
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най хубавото е че нямам село. Ако имах щях да се бутам в навалицата да горя бензин на място да пълзя с 20 км и да дишам пушек. Сега 4 дни ще се изчисти въздуха на София и ще се диша лека. А така беше преди 27 години.
5
5
 
8
 
! Отговори
т.минал 2 преди 6 години
Да напуснеш *** София с новите небо стърга чи а.к.а надгробни паметници на шоплъка в този регион.
4
2
 
16
 
! Отговори
Гост преди 6 години
е до кога ще ни занимавате с трафика в София, бъдете национални, не регионални медии
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ега ти..., ядене, пиене, горива, хотели, спа, *** и кво ли не, и после разни медии ми пускат сърцераздирателни репортажи "да помогнем на Пифчо" трябват му 30 хил. евра. Ега ти кривия свет.
2
1
 
14
 
! Отговори
ДС преди 6 години
Добре че преди 3 години ми дойде акъла в главата и се преместих в провинцията. Сега няма да дремя в задръстване а ще пия бира в 7 с приятели.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прословутият турски тир ще има много работа.