МВР към родителите: Селфи по сгради и влакове – опасни!

Полицията призова възрастните да разговарят повече с децата си
5 май 2017 19:06, Анисия Иванова
4
МВР към родителите: Селфи по сгради и влакове – опасни!
Архив: Булфото

Работим по всички версии по случая с падналото от сграда 14-годишно момиче, но най-вероятно се касае за инцидент. Това каза по време на брифинг зам.-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов по повод загиналото вчера момиче.

Инцидентът стана на недостроена сграда в района на Медицинска академия, откъдето осмокласничката падна от висок етаж.

"Трябва да се говори ежедневно и постоянно за опасностите, които тези нови тенденции и увлечения на младите, ги водят към тези селфита. В миналото имаше и случай в депото на кв. "Слатина" с такава мода да се качват на вагоните на локомотивите, които са в престой, за да си правят селфита. Образуваше се волтова дъга и за 3 години там имаше три смъртни случая", каза още старши комисар Златанов, цитиран от "Фокус".

Родителите трябва да разговарят с децата си и да им обяснят много внимателно последствията от навлизането в такива обекти, каза още той.

Министерството на здравеопазването /МЗ/ съдейства активно в разследването на трагичния инцидент, при който 14-годишно момиче загина след падане от покрива на недовършена сграда на територията на Александровска болница.

До инцидента на 3 май се стигнало, след като група младежи е разрушила оградата на охранявания обект и пренебрегвайки поставените забранителни табели, се е качила на недовършената постройка на Научния институт по педиатрия. Обектът се охранява денонощно от фирма, с която е сключен договор след процедура по Закона за обществените поръчки.

Инцидентът се е случил в момент на предаване на дневното дежурство. От охранителната фирма са съобщили, че ежедневно предотвратяват опити на малолетни и непълнолетни да нахлуват на територията на обекта. Многократно са сигнализирани и органите на МВР, като охранители са предавали задържани от тях лица на 4 РПУ, съобщиха от МЗ.

Заради нарушената цялост на поставените оградни съоръжения в част от обекта, както и невъзможността за захранване с ток нощно време, е водена кореспонденция през 2016 г. между охранителната фирма и МЗ за подобряване на сигурността в района.

Същата година отново е възстановена целостта на оградите, но запазването им е невъзможно заради постоянните вандалски набези. Въпреки предприетите мерки за затягане на сигурността, опитите за проникване не престават.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Бай Квартален преди 6 години
МВР да се разформирова. МВР е организирана престъпна група. МВР не може да казва на данъкоплатеца как да живее и да си харчи парите. Д.Г.Д. за МВР. Ако има въпроси МВР да се обръщат към руското посолство или лукойл.
1
0
 
7
 
! Отговори
Докарахме преди 6 години
Да там ли пропадна населението че нещо толкова очевадно да ви го казва МВР-то.Лелеее упадъка на населениети на Република България направо не е за вярване.