14-годишното момиче паднало от 12-ия етаж заради селфи

Често тийнейджъри ходели на строежа да си правят снимки
5 май 2017 07:40,
12
14-годишното момиче паднало от 12-ия етаж заради селфи
Снимка: Архив, Булфото

14-годишното момиче, което почина след падане от висок етаж на недостроена сграда, е искало да си направи селфи.

Момичето не е било само, често тийнейджъри ходят там, за да си правят опасните снимки.

Съучениците на Зорница, както и преподавателите са шокирани от случилото се.

Още по темата

Учителката й по испански не може и да повярва, че е станала жертва на селфи модата. Била разумно и отговорно момиче.

Със съучениците на починалата осмокласничека вече работи психолог. Ако се наложи, ще се водят разговори и останалите възпитаници на гимназията.

"Ние много говорим за агресията в училище, но всъщност смъртните случаи заради екстремни селфите са много повече. И то по всякакви начини - на влакове, високи сгради", обясни пред Нова тв Панайот Рандев, психолог в 157 ГИЧЕ "Сесар Вайехо".

Злополучната необитема сграда се намира на територията на Александровската болница и е собственост на здравното министерство.

Сградата се охранява денонощно, а последната информация, която получихме е, че полицията е издала предписание на охранителите да не допускат хора в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
И още преди 6 години
Написаха ви, че било селфи и всички се разкрякахте. А че по ръцете на момчето, с което е била е имало следи от ухапвания, никой не говори. Това си е убийство, но синчето сигурно не е случайно.Момичето е било много хубаво, а този сигурно се е опитал да я изнасили...
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако това беше на частна фирма, щяха да я обезкостят, а вие да съскате, как така им се пада на капиталистите. А кой е отговорен за ремонта на оградата
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да ви кажа, че отстрани е много лесно да се обвинява или Министерство на здравеопазването, чийто собственик е на сградата или охранителната фирма. Ако сте чели всички репортажи, би трябвало да знаете, че е имало множество подадени сигнали от охранителната фирма към четвърто РПУ, за проникване на малолетни деца в обекта. Дори е имало и задържани и предавани на 4 РПУ. Един охранител може ли да стои едновременно на 20 места без ограда, която махат именно децата. При положение че е пълно с т
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е младите хора да са в час със света в който живеят, но не чрез измислено галено на егото с лъскави снимки във фейсбук, а със новините и действителността. Чудесно е да се отрезвят с доброволчески труд някъде, анализ на новините и тогава ще се светнат, на база опита на друг, примерно влаковото селфита, че и това в тази сграда е опасно.
8
2
 
9
 
! Отговори
Съби преди 6 години
Тези от телевизиите са много зле. Търсеха вина в охраната на сградата, защо имало дупки в оградата и т.н. Това ли е причината за смъртта? Изкривена работа. Който няма акъл в главата и иска да се самоубие, никой не може да го спре! Толкова ли не могат да се пазят тези тийнейджъри? Близко е до ума, че като се качиш в сграда без парапети, може и да се претрепеш.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната с Дарвинова награда! То бива простотии, ама това да се убиеш за едно селфи...
6
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До азКолкото и да е обезопасена сградата, те като са си наумили да се вмъкнат, ще намерят начин. Проблема не е в обезопасяването, а в липсата на възпитание и респект към правилата у децата. Да припомня, че предишния пострадал при селфи беше влязъл в жп депо, което е хем охранявано, хем навсякъде има табели че е опасно.Ама нали е яко да нарушаваш забрани...
5
15
 
11
 
! Отговори
аз преди 6 години
А не мислите ли, че тази сграда трябва да бъде обезопасена адекватно. Едва ли охраната не знаят, че там се навъртат деца, ама и те за 350лв. не им пука.
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миналата година един строителен работник падна от кран заради селфи. Младо момче около 30год.
3
3
 
40
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Не става въпрос за свободия, а за прос тотия!...за съжаление
2
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не харесвах социализамЪт, казармата, маршируването за празниците, дисциплината в училище, строгостта към всяка простотия от учениците. После в университета не харесвах задължителните мероприятия, т.н партийни мероприятия. Сега на фона на Свободията и безотговорността, на безпътицата и бедността които карат младите да губят живота си абсолютно безмислено, сякаш стегнатостта и строгостта тогава са имали своя смисъл. Кое е по-добро ми е трудно да кажа, защото обичам Свободата. Всеки сам решава.
1
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 90-те също се катерехме по покривите, ама ей така за кефа да сме на високо, а не за селфита. Какво става с тези деца? Комплексарщина в държавата, пълна.... До това води прекалената свободия.