"Безсмъртен полк" на марш по улиците на България

Стотици се включиха в инициативата в цялата страната
468

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

В цялата страна със шествие в чест на световната инициатива "Безсмъртен полк " беше отбелязана 72-та годишнина от края на Втората световна война.

Шествието в София започна от катедрален храм "Свети Александър Невски" и продължи до паметника на Съветската армия. Подобни шествия имаше и в други големи градове на страната.

Световната инициатива „Безсмъртният полк” се е провела за първи път през 2012 година в руския град Томск. През 2013 година акцията се провежда в 120 града и села в Русия, а през 2014 – в 500 града в седем страни по света.

В България движението започна през миналата година, когато на 9 май, когато честваме Деня на победата и на Европа, за първи път 11 български града се включиха в инициативата. Така България вече е част от световното движение, в което участват над 36 държави.

 


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
4
 
3
 
! Отговори
Змей преди 3 години
Равнииисс.........Мирноо!!?! Кръъгом.....Към Землянките Хоооодом марш!!.....!!?! И не се обръщайте към България неканени руски гости.......Чао.
351
5
 
3
 
! Отговори
МДАА преди 3 години
Отвратително е да представяш маждусъюзническата война между две фа ши стки държави като битка на човечеството за свобода. Гнусно лцемерие е под това прикритие да унищожиш елите на един народ и да представяш имперските си мераци това като битка срещу фашизма. Отврат!
350
6
 
0
 
! Отговори
бг преди 3 години
гнус ме е от руските ***
349
0
 
5
 
! Отговори
seira преди 3 години
АЛО, "РАЗБИРАЧИТЕ"!

ДОКОГА ЩЕ ДРЪНКАТЕ ГЛУПОСТИ ЗА "СОЦИАЛИЗЪМ", "КОМУНИЗЪМ", "ФАШИЗЪМ", "ДЕМОКРАЦИЯ"?!

НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА ЗА ОСНОВНИ ПОНЯТИЯ, А СЕ НАДПЛЮВАТЕ КОЙ КАКТО МУ ПАДНЕ!!!

ОЩЕ СЕ НАМИРАТ Т.Ъ.П.А.Ц.И, КОИТО ДА ТВЪРДЯТ, ЧЕ В СССР И БИВШИЯ СОЦ. ЛАГЕР Е ИМАЛО "СОЦИАЛИЗЪМ"...

ГОЛЯМ СМЯХ!!!

СОЦИАЛИЗМЪТ Е КАПИТАЛИЗЪМ БЕЗ ПАЗАР НА РАБОТНА СИЛА (Т.Е. НАЕМЕН ТРУД) И Е "ПРЕХОДНО СЪСТОЯНИЕ" НА ОБЩЕСТВОТО!!! (К. МАРКС)

НЯКЪДЕ ПО СВЕТА ДА СТЕ ВИЖДАЛИ НЕЩО ПОДОБНО?!

АМАН ОТ НЕГРАМОТИ ХОРА!!!
348
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болни хора (поклащам с глава)
347
5
 
7
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 3 години
Болгарская губерния пак е надминала себе си. Чужди флагове на площада. Измислени герои от измислен филм. В същото това време Русия поиска от България 120 000 евро за да върне архивите откраднати през 1944 год. В реално време Лукойл си прави каквото иска и си купува висши чиновници на кило.
346
7
 
8
 
! Отговори
до 393 от славянин преди 3 години
''Доказано'' от либерастизма, ама акъл в синя кратуна можеш ли да налееш!? За разлика от фашизма и комунизма, които действаха локално, либерастизма действа глобално! Да живеят ''свободните'' роби!
345
3
 
4
 
! Отговори
до 391 от славянин преди 3 години
''Ще дочакаме ли?'' Българинът обича само да чака, а някой друг да действа вместо него!
344
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен

До 385

И аз им се чудя.
Отдавна е доказано, че фашизмът и комунизмът са сродни идеологии и че Втората световна война е била всъщност грандиозен сблъсък между двете най-фашизирани държави в Европа по онова време.
Ама в червена кратуна можеш ли да налееш мозък?
343
3
 
3
 
! Отговори
до 385 от славянин преди 3 години
Хайде не го увъртай, ами го кажи направо - искаш да носят и седембагреници понеже и атлантици са воювали срещу хитлеризма!
342
0
 
13
 
! Отговори
Ще дочакаме ли? преди 3 години
Ще дочакаме ли шествие на истински наш Безсмъртен полк? Стотиците хиляди български воини, загинали по бойните полета през четирите войни след Освобождението (в другата - петата, сме участвали по принуда, но пак не сме се посрамили!)?
През онези четири войни сме воювали за националните си интереси. Загиналите през тези войни нямат нито една загубена битка, не са дали в плен нито едно българско знаме! Тогава сме имали Армия!!!
Поклон!
341
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КПСС-БКП вечна дружба
340
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слава на червената армия ,слава на Русия , поклон пред подвига на загиналите
339
2
 
4
 
! Отговори
до 385 от славянин преди 3 години
Така е, народа на изборите показа че иска прикрити комунисти вместо явни! Та сега за трети път ще ни управлява скрит комунист!
338
12
 
5
 
! Отговори
ебач на славяни преди 3 години
нека догодина и на Путин и компания носят снимките в този цирк руска некрологомания Бе зсмъртен полк..ха.ха.ха
337
7
 
6
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Ще си позволя да пророкувам: на следващият 8 май ще има мощни г.йпаради от освирепели от ''демократичен'' плам защитници на атлантизма!
336
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало,другари, с руските знамена от БСП,първо,не си приватизирайте антифашизма,защото срещу фашизма са се борили и некомунисти.Второ,скрийте руските флагове,защото тук е България,а не Русия,после се чудите,защо губите на избори.Родоотстъпници.
335
3
 
10
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
До славянин--383;
Те изборите показаха какво иска народа. Оная КУРнелия дето и взела демокрацията СИНА и учи в САЩ. Защо бе? Даго прати в Русия.
334
3
 
3
 
! Отговори
славянин преди 3 години
''Демократите'' все пак ще трябва да се примирят че някокашното ю-ес-ей, ю-ес-ей, вече е Ру-си-я, Ру-си-я! ''Златните'' години на синята ''демокрация'' свършиха и връщане назад няма!
333
9
 
4
 
! Отговори
путлапах акбар преди 3 години
добре че умрелите руснаци са повече от живите..ха.ха