"Безсмъртен полк" на марш по улиците на България

Стотици се включиха в инициативата в цялата страната
468

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

В цялата страна със шествие в чест на световната инициатива "Безсмъртен полк " беше отбелязана 72-та годишнина от края на Втората световна война.

Шествието в София започна от катедрален храм "Свети Александър Невски" и продължи до паметника на Съветската армия. Подобни шествия имаше и в други големи градове на страната.

Световната инициатива „Безсмъртният полк” се е провела за първи път през 2012 година в руския град Томск. През 2013 година акцията се провежда в 120 града и села в Русия, а през 2014 – в 500 града в седем страни по света.

В България движението започна през миналата година, когато на 9 май, когато честваме Деня на победата и на Европа, за първи път 11 български града се включиха в инициативата. Така България вече е част от световното движение, в което участват над 36 държави.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Тинтири Минтири - Коя е Русия ?Дадоха и атомното оръжие и тя сега рекетира целия свят , друго не може .
216
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До келе пирОкупиран ти е русофилския мозък от антибългарска руска пропаганда. Няма американски бази я България, но руските ти господари искат да има непрекъснато говорене срещу НАТО и ЕС.
215
2
 
4
 
! Отговори
Шишо преди 6 години
Стиига бре ***, и сами можем да се развиваме,не Ви ли омръзна да ни клатите.
214
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде отиде оня ''юначният'' *** дето ми искаше координати да ми чупи канчето!?....Подми ли се вече? Готова ли си?
213
6
 
7
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
До финиш (256)Стига си се правил на загрижен за руския народ. Когато всичко се разпадаше и разпродаваше по време на пияндypника Елцин, западните *** като тебе много и се радваха, че им ляга в краката.Е свърши се, Русия не е България да я водят за носа с два пръста и да и извиват ръцете икономически, когато не слуша Големия Господар. Свиквай.Има да ги чакаш "последните години" на Русия...
212
8
 
10
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Каква работа има руския посаник на митинга. Руския може а турския не може ,така ли ?Вън руснаяци и русофили от Б--я !
211
9
 
7
 
! Отговори
келе пир преди 6 години
До хахДа де,ама сега сме окупирани от американци/базите/,а живеем по-зле,освен ако не служим като теб в колониалната администрация
210
10
 
9
 
! Отговори
възмутен съм преди 6 години
Наистина няма такава държава и толкова гламав народ като българският. Как може да се подведеш по по-пpости и загyбени хора от тебе като руснаците. Какви са тия некрофилски маршове, какво показвате освен пpoстотията си да служите на руските сатрапи?
209
10
 
10
 
! Отговори
няма как преди 6 години
Да живее България , кремълските ватенки и бандити, ВЪН ОТ РОДИНАТА !!!!
208
6
 
7
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
До Анонимен"... Световната инициатива Безсмъртният полк се е провежда само във васални на Кремъл територии..."България е васална на Вашингтон, и малко на Брюксел. Нещо си се объркал.
207
6
 
8
 
! Отговори
няма такива преди 6 години
В България няма славяни, такива има в Словакия, Полша, Украйна и Русия !!! Комунистите се изживяват за такива , но те не са българи, мръсниците !!!!
206
10
 
10
 
! Отговори
сърп и чук? преди 6 години
Съвсем са мръднали тези: надпис на руски, сърп и чук? Защо? в РБългария.ОНова, което празнуват руснаците, нас НИ ВЪРНА 50 години НАЗАД в развитието, избити бяха интелигенцията, ОБСЕБЕНИ ИМОТИ от "партизани" и "съветски другари".Празнуваме ДЕН на ЕВРОПА.
205
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СМЪРТ НА РУСИЯ !!!свобода на всички поробени от путин !!!
204
4
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До до 270 от славянин--274;Твоята работа е като оня дето питал;А вие защо биете ***? А ти знаеш ли че Крим е Американски а,а не руски? Вашия др. Ленин взема от САЩ огромен заем и ЗАЛАГА /ипотекира/ Крим. Заема още не е върнат. Рузвелт и Сталин разговарят да правят там ЕВРЕЙСКА държав-Кримска Калифорния. Осве това Сталин раздава на около 200 американци милиони хектари земя там. За да го спаси от САЩ Хрушчов го дава на Украйна.Затова не питайте какво правят американците там.Те са и заради Бу
203
6
 
9
 
! Отговори
хах преди 6 години
Развявайте руски и съветски знаменца...Комунистическа Русия победила нацистка Германия, с която е била преди това съюзник и е трябвало да разпределят порциите в Европа заедно. В крайна сметка обаче ги разпределят със САЩ. Накрая обаче след половин век се оказва, че окупираните от американците държави в Европа стават едни от най-богатите, а в Източна Европа са едни от най-бедните. Същите тези източноевропейци незнайно защо се бутат да стават еврогейове и кравари, а не ходят при майка Русия...
202
8
 
6
 
! Отговори
поетапно сваряване преди 6 години
Русия предупреди ЕС и САЩ,че няма да позволи унищожаването на славянските страни на Балканите.Като се замислиш-натам вървим-от 9млн,-.6 млн от които 2,5 млн турци и *** и над 2 млн пенсионери.
201
4
 
3
 
! Отговори
t2 преди 6 години
Руски *** !
200
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето повод Генералпрезидента да се полюбува на руското знаме не само в Крим, но и в София !
199
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Световната инициатива Безсмъртният полк се е провежда само във васални на Кремъл територии !
198
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по-голямо нещастие от това да се родиш руснак или *** полуруснак.