5000 шофьори в София с глоби, колите им на тротоара

Паякът отнесъл 350 коли, глобили 842 – паркирали в зелено
Обновена: 22 май 2017 09:31 | 22 май 2017 08:37,
67
5000 шофьори в София с глоби, колите им на тротоара
Снимка: архив, Bulphoto

5000 шофьори са отнесли глоби, защото са зарязали колите си върху столичните тротоари. Това сочи справка на Столичния инспекторат от началото на годината. На място са спипани 1003-ма водачи, които са получили глоба с фиш за 50 лева. Съставените актове пък са 842.

Отделно инспекторите са наказали и 842-ма шофьори, които са си зарязали колите в градинки и паркове. Съставените актове за установяване на административно нарушение за паркиране в зелени площи са 155. Стойността на глобата варира от 50 до 500 лева.

Паякът пък е отнесъл 356 коли на наказателен паркинг. Всеки ден инспекторите обхождат районите и налагат съответните глоби за това, че колата е оставена в тревата или до катерушките. За вдигане на автомобили от зелени площи и детски площадки се работи и по сигнали на граждани, подадени на горещия телефон 02/9875555.

За да спрат катеренето на коли в детски площадки, инспекторите поставят кашпи по тротоарите. Миналата седмица са монтирани антипаркинг съоръжения върху тротоар на ул. "Пчиня" в район "Красна поляна". Там софиянци масово бяха пропищели от наглите шофьори и бяха написали десетки жалби до инспектората. В края на март се спря и влизането на коли в Южния парк от страната на бул. "Гоце Делчев". Там отново се поставиха антипаркинг съоръжения, а като допълнителна мярка се сложиха и три кашпи с цветя, пише "Монитор".

По улица "Цар Симеон" също са поставени ограничители, за да се опазят зелените площи. Там най-много нарушители имало при градинката до бл. 334. Кашпи пазят от ромски набези и парк "Въртопо". Там от каруците се стоварваха боклуци и бяха направили сметище в района.

От инспектората напомнят, че престоят и паркирането на тротоари, в паркове, градини, зелени площи, пешеходни подлези, детски и спортни площадки, на територията на детски ясли, детски градини и училища са забранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
6
 
! Отговори
Край преди 6 години
Толкова глоби колкото са събрали за половин гадина - мога да им ги събера в Стрелбище за две седмици. До тук мърморещата безволева Фандъкова не осигурява спазването на закона от селските си граждани.
21
7
 
6
 
! Отговори
Край преди 6 години
Паркирането по тротоара е свидетелство за масовия отказ на българите да спазват елементарен ред. Властта не смее да наложи спазване на законите защото иска да прави обществени поръчки а не да воюва с анархизма на 80% от населението. България ще се оправи когато последната кола слезе от тротоара и повече никога не се качи.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Титаничната мисъл на нашите градоустройствени архитекти и предприемаческата алчност решиха че в кварталите за живеене на първите етажи на строящите се сгради ще има офиси и магазини. За пример на първия етаж на кооперацията до нас има фризьорски салон. Работят три фризьорки и всяка от тях идва с кола на работа. Като дойдат три клиентки и още две да си чакат реда всички с коли естествено стават 8 коли на една сграда с дължина 15-20 метра само от един фризьорски салон.
19
11
 
8
 
! Отговори
Край преди 6 години
Общината по никакъв начин не може да осигури паркиране на всеки където иска - СТОП на НАГЛЕЦИТЕ. Колите долу от тротоарите. Общината ми дължи тротоари, градинки и площадки свободни от коли. Има си глоби - да си ги налага и събира.
18
8
 
11
 
! Отговори
Край преди 6 години
ВИНАГИ е забранено да се паркира на тротоар ОСВЕН ако не е означено със знак че е разрешено. Не си катерете бангиите по тротоарите - трошат се плочките а и тротоарите са за майките с колички, за децата ви да идат на училище и за баба ви с патериците.
17
3
 
5
 
! Отговори
ля ля преди 6 години
а си представете колко още глобени има под масата!
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде сега и в останалите градове защото България не е само София... уж
15
4
 
11
 
! Отговори
факт преди 6 години
Ни я мразим да спазваме правилата,щом е казано не може значи не може,но ще чуете- ти ли ще ми кажеш!?или ще си правя каквото искам!?и тн.и затова сме на дъното....
14
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност откога е забранено да се паркира на тротоара? Предполагам, че съм проспал поредната промяна, но по следния беше разрешено ако оставиш свободни 2 метра за минаване.
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Зарязали колите" и тъъъкмо мисля че говорят за старите трошки, а то просто за паркиране в зелените зони...Автора да си прочете вица за полицая "да спра или да намаля", че явно няма разлика.
12
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ стимулират и поощряват автоталибаните, понеже в по-голямата си част са от село, сиреч техни избиратели.ГЕРБ мачкат софиянците, понеже в по-голямата си част са пешеходци и никога няма да гласуват за селяни като Борисов и Фандъкова.
11
2
 
21
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Някои сякаш не са живяли в Българя и пишат дивотии. Примерно, има цели жилищни комплекси в София, в които няма подземни или надземни гаражи и по проект е предвидено колите да паркират на улиците и най-вече на паркинги предвидени за това, но ... след 1989-та паркингите ги позастроиха и вече има по-вече коли и по-малко паркоместа. Така е примерно в Младост, Дружба,... почти в половината София. Колкото до паркирането до блока - ами като МВР не работи и се краде, хората се опиват така да си опазят к
10
3
 
38
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Общината разреши да се застроят паркингите, а сега нагло глобява. Да, задължение на общината е да осигури и паркинги и да не разрешава безразборното строителство, както реално прави от 27 години общината в София. Основната причина да няма места за паркиране е некадърността и корупцията сред кметовете и техните партийно назначени некадърни корумпета, които не знаят как да управляват в град като София.
9
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време беше общинана да започне за си спазва разпоредбите и да започне контрол върху това.
8
17
 
41
 
! Отговори
До 1 и 4 преди 6 години
Никой не е длъжен да ви осигурява място за паркиране. Като няма къде да паркираш или не си купуваш кола или си купи гараж/наеми паркомясто. При нас всички са паркирали по тротоарите пред блока, а на 600м има празен паркинг. Не ви е проблема липсата на място, а мързела да повървите или парите за платен паркинг. На запад като има паркинги да не мислите, че са безплатни?
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Несъм спал цела нощ. Само за това мислех.
6
10
 
37
 
! Отговори
Антон преди 6 години
Ей ***, стига сте ревали за тези паркинги!*** си е *** и няма култура да спира на паркинг.За справка столичните молове, в които паркинга е безплатен. Гането отива на мол обаче спира на улицата пред мола вместо на подземния паркинг. Защо бе ***, обаче общината виновна.Заслужавате си съдбата , *** прости.
5
2
 
27
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
В Испания под всички големи кръстовища и площади има паркинги на няколко етажа - колко такива са направени в София ? Какви планове има общината ? В центъра на Варна имаш 20 декара където освен 2 огромни подлеза няма нищо - и на никой нему е хрумнало да се направи подземен паркинг или никой не е предложил нужната сума на правилния човек?
4
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"зарязали колите на тротоара" ами къде да ги оставят като няма място? Във въздуха? Общината продължава да раздава разрешителни за строеж и ще става още по-зле.
3
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ква София? Кви пет лева ?. Само Варна и Бургас, морето, плажа и голите жени.