Тераса се срути в центъра на София, пострада жена

Тя е излязла да простира, когато подът под нея се срутил
Обновена: 25 май 2017 15:25 | 25 май 2017 15:04,
51
Тераса се срути в центъра на София, пострада жена
Снимка: Dnes.bg

43-годишна жена е в тежко състояние, след като е паднала, по първоначални данни, при срутване на част от тераса на жилищна сграда в София. Тя е излязла да простира, когато подът под краката й се срутил.

Инцидентът е станал малко след 12 часа днес. Линейката пристига на мястото за 9 минути, а пострадалата е с множество травми.

Тя е транспортирана в болница "Царица Йоанна" - ИСУЛ. Сигналът на тел. 112 е подаден от съпруга и майката на жената, които са се намирали в къщата. На мястото са изпратени и екипи на полицията, съобщава БНР.

Терасата се намира към вътрешния двор на сградата. Откъртено е голямо парче, вижда се стърчаща арматура. Сградата е строена през 1911-1912 година и е видимо неподдържана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
до номер 46 преди 6 години
Печатницата е в това състояние повече от 21г
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 33Това е така, защото повечето апартаменти, намиращи се в тези сгради, са били национализирани навремето. Много от тях са били дадени на Соф.жил.фонд и с времето са съсипани, вследствие на предоставянето им на кого ли не като общински жилища.Известно ли ти е колко от национализираните някога жилища не са потърсени от някогашните си собственици или от техни наследници и не са реституирани? Направи си извод какво се е случило с тези семейства.
40
0
 
5
 
! Отговори
до 38 преди 6 години
И такива има: бившата печатница на ъгъла на бул.,,Дондуков"22 и ул ,,Бенковска"- свърталище на наркомани и бездомни
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 41Това са най сигурните и стабилни асансьори - "Шиндлер". Внесени са в България по времето, когато нашите управляващи са се стремили да следват най-добрите западноевропейски модели във всяко едно отношение.В хубавите жилищни кооперации в центъра на София, строени преди 1945 г., някои от тези асансьори са с кристални огледала, подът им е покрит с висококачествен паркет, запазен в отличен вид до днес, а лампите вътре в тях са великолепни. Заключването им е много стабилно.
38
0
 
7
 
! Отговори
Американ преди 6 години
В задълженията на общината влиза да наблюдава безопастността на сградите и инфраструктурата и своевременно да ги затваря и да изисква от собствениците ремонт за обезопасяване. Би трябвало общинарите да го отнесат са мързел и лоша работа.
37
1
 
6
 
! Отговори
До 41 преди 6 години
Има ,има, асансьор-антика от началото на миналия век с решетка (някои работят с монети-да те е страх да влезеш в тях).Лично изпитано
36
1
 
1
 
! Отговори
бааа го преди 6 години
До 36Ако в тази сграда от снимката има асансьор,аз ще стана втори такъв там.
35
1
 
2
 
! Отговори
Учуден преди 6 години
''На мястото са изпратени и екипи на полицията.''-ПОНЕ ЗАНЕСОХА ЛИ ПОЛОВИН КУБИК БЕТОН ДА ИЗГРАДЯТ ТЕРАСКАТА?!
34
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Fandakova e binovna vs dogisnzi plaschta me danazi sgradi nischto ne e pipnato danak bоkluk visok danak sofia mrasna kade sa ni parite ma fsndakova selsko u4itelka milionerka stana zeluvsi ra4ete na boiko
33
6
 
9
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Това е истински паметник на културата. Трябва да има повече истински паметници, сипещи мазилка и тухли с трясък в най-добрия случай частично или изцяло без покрив с вътрешно озеленяване от саморасли храсти и дървета.
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не става ясно дали над тази тераса има достатъчно широка козирка на покрив или тераса на по-горен етаж, която да я пази от дъжд и сняг. Според мен в това е причината да започне да се рони подът на тази тераса.Иначе, хората, които пишат по-долу са прави. Повечето от тези стари сгради външно са очукани, но са по-здрави от повечето съвременни, гиздави здания.
31
1
 
12
 
! Отговори
До 33 преди 6 години
Сградата е цялостно занемарена от години и неподдържана, за дограмата и асансьора да не говорим, и от километър си личи ,че е потенциално опасна. Масово входовете са с лош вътрешен вид ,явно много ни харесва
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СТАРА СОФИЯ СЕ РАЗПАДА. СКОРО ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ПРОПАДАТ ОТ ГОРНИЯ ЕТАЖ В ДОЛНИЯ.ПЪК И ПАНЕЛКИТЕ НЕ СА МНОГО СИГУРНИ - СЛЕД 50 ГОДИНИ БЕТОНЪТ ЗАПОЧВА ДА ГУБИ ПОСТЕПЕННО ЯКОСТНИТЕ СИ КАЧЕСТВА.
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Външният вид много лъже. Помните ли козирката, която падна в Бургас или Варна и претрепа едно момиче. Сградата беше нова и нямаше никакви външни признаци, че ще се срути нещо. В случая, това, че мазилката е в занемарен вид, не значи, че сградата не е здрава. Според мен е по-здрава от много от новите сгради строени през последните 27 години. Терасата има проблеми и най-вероятно са се появили през тази студена зима.
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100 години сграда! сто кила жена!!2+2=4-------написах 100 години сграда преди да съм прочел статията то си личи!
27
1
 
14
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
Липсва контрол , в испания си има хора от кметството , които обикалят и издават предписания , ако не искаш да ремонтираш може да ти я обявяват за необитаема , режат тока и водата и т.н. Една позната ги накараха да направят основен ремонт на една 4 етажна кооперация , и на нейните 40 кв.м и се падна 23 000? за ремонта, ама като няма как разсрочи ипотеката за да плати. А в БГ е гордост да кажеш че няма да платиш за ремонт на общи части .
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво очакват, ако не поддържат сградата?
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко ми цъкаш минус бе ? Хората на 43 теглят кредит за ново жилище и работят 20 години да го платят ... Тя какво ? Много рано я пенсионирахме
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между другото пише че жената е на 43 , не е пенсия ... Така че нищо не я оправдава ... Сори
23
2
 
13
 
! Отговори
Строителен инженер преди 6 години
Като гледам снимката, късмет е че не е паднала цялата тераса. Но ако се съберат 5, 6 човека на тази терса, вече ще падне.