Линейка изхвърли пациент, нямал документи и осигуровки

Първоначално от "Спешна помощ" отричат да са пращали кола
Обновена: 29 май 2017 20:38 | 29 май 2017 20:35,
38
Линейка изхвърли пациент, нямал документи и осигуровки
Снимка: архив Булфото

Пациент е изхвърлен от линейка в София тази вечер. Инцидентът е станал в квартал "Сухата река". Човекът е без документи и с рана на крака. Случаят се разследва от полицията, предаде БНР.

Около 18,10 часа жена е подала сигнал за изоставен от линейка човек в квартал "Сухата река". Мъжът е бил взет тази сутрин от автомобил на "Спешна помощ" и откаран в болница, след получено обаждане, че здравословното му състояние се е влошило. В лечебното заведение станало ясно, че болният няма осигуровки и е без адрес в София.

Според неофициална информация се е налагала и тежка операция, която мъжът е отказал.

Мъж и жена са били свидетели на изхвърлянето на човека от линейката. Двамата са информирали и МВР. Полицейски патрул, който е бил наблизо, е отишъл на мястото. Служителите на МВР се обадили в Спешна помощ, откъдето са отрекли техен автомобил да е в района и да е изхвърлял пациент на улицата. Полицията разследва инцидента и издирва кой всъщност е изоставил човека.

От "Спешна помощ" са отрекли изобщо да са изпращали кола тази вечер, но са уточнили, че преди обед, в действителност, са откарали пациента до болницата. Източници от МВР не изключиха възможността човекът да е бил изхвърлен от линейка, собственост на лечебно заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
16
 
! Отговори
ядосан преди 6 години
И това ако не е геноцид?Клетва са давали, да помагат, а не да вредят!
9
2
 
13
 
! Отговори
Lekar преди 6 години
Шегувате се. Скоро няма да има не само мафия,а и бели престилки(включително сестрински).Това е случай на проблем в здравеопазването.Не на мафията.Не се сещам къде условията на труд в ЕС са толкова лоши,колкото в България
8
1
 
19
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
НЯМАЛ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ ?!ТОЗИ ЧОВЕК БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН ЛИ Е ИЛИ Е НЕЛЕГАЛНО ПРЕБИВАВАЩ В БЪЛГАРИЯ ?!АКО Е БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН ЗАЩО Е БЕЗ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВДИ ?! ДОРИ И БЕЗРАБОТЕН ДА Е СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ТРЯБВА ДА МУ ПЛАЩАТ ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ КАКТО Е В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ !
7
2
 
25
 
! Отговори
ники преди 6 години
Мой приятел работи в Бърза помощ и разказва, че е ад. На десет повиквания, девет са от маалата, за да се мери кръвно, или защото *** кашля, а някъде хора наистина имат нужда от спешна помощ.
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Можело е да му ампутират кракът и тогава да го изхвърлят. Да Върви да си вади документи.
5
7
 
16
 
! Отговори
England / Essex преди 6 години
Не сте хора , а скотове !
4
2
 
18
 
! Отговори
Сталин преди 6 години
Има документи и осигуровка, има човек.Няма документи и осигуровка, няма човек.
3
2
 
18
 
! Отговори
дядо йоцо преди 6 години
Българска действителност в страната Бойко -ландия. А ББ се занимава с регулиране на пътното движение заедно с целия кабинет
2
2
 
18
 
! Отговори
НЕКЪВ СИ ТАМ.. преди 6 години
MADE IN BULGARIA
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На завоя се отвори вратата и той фръкна.