Новата "Зелена зона" – ще облекчи ли столичния трафик?

Платени места се предвиждат в "Средец" и "Лозенец"
8 юни 2017 09:30, Петя Славова
31

"Зелената зона" в София се разширява. 4500 нови платени места за почасово паркиране се очаква да бъдат въведени в столичните квартали "Средец" и "Лозенец".

Още по темата

Идеята на тази мярка е да облекчи паркирането и да намали трафика, както и безразборното спиране на автомобили върху тревните площи, категоричен е кметът на район "Средец" Мария Ачкова.

"Проблемът в този квартал е с дълбоки корени, гражданите не веднъж изразиха желание паркирането да бъде организирано. Още през 2014 започнаха да текат подписки и жалби за реформи, включително и до омбудсмана на страната", коментира още кметът.

Пред Bulgaria ON AIR тя посочи, че е много важно след като бъде въведена зоната да се направи реална оценка на нейната функционалност, а Центърът за градска мобилност ще поеме отговорност за вдигането на неправилно спрелите в района автомобили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много неграмотен кмет.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
яяя т.е решаваме проблема като правим платено паркирането на живущите?по-добър ефект ще е разкарването на умрелите трошки които видно не са мърдали Х+ години.Едно паркингче някъде същи винаги би помогнало, ама как беше - ние ще ви таксуваме, а със събраните пари ще правим паркинги.За толкова години събиране колко са новите паркинги с колко общо парко места?
7
1
 
12
 
! Отговори
Име преди 6 години
Аз не знам, кой спира в малките улички в Лозенец или в Иван Вазов? Това са жилищни квартали, колите които се паркират там са 90% на живеещите. След въвеждането на зоната няма да станат по малко колите. Това е чист РЕКЕТ от страна на общината!!!!
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи крайно време е червените кратуни да осъзнаят, че повече от 25 години живеем в пазарна икономика. Търсенето и предлагането следва да се уравновесяват с подходяща цена. Ако има твърде голямо търсене (коли), а малко предлагане (паркоместа), то значи цената на паркоместата е твърде ниска и трябва да се вдигне. И трябва да се вдига докато търсенето и предлагането не се уравновесят.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако 4500 места не бяха "въведени" а бяха построени паркинги с 4500 места може би столичния трафик щеше да се облекчи
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо само там??Подобно е положението с паркирането навсякъде в София! Трябва цяла София да е "Зелена зона" - което си е един вид нов данък. А вместо да правят разни зони и нови данъци - най лесно е просто да вдигнат сегашните данъци. Например минимум 500 лв на година на автомобил. Така старите кошници автоматично ще намалеят.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано въведат зона в целия град, не е само центъра, с това безразборно строителство проблема с паркирането го има на всякъде. Люлин, Младост. Надежда, някога бяха свободни крайни квартали сега няма къде да се обърнеш от трошки. И да не се разрешават нови строежи, ако няма обособено парко място за всяко жилище в бъдещата сграда, дори и за ателиетатаи магазините. Рискуваме да станем като в центъра на Варна, пълна свобода на паркирането и улици запушени от паркирани коли.
2
16
 
9
 
! Отговори
От Лозенец преди 6 години
Доволен съм - крайно време беше - аман от навлеци да пълнят уличките и да обикалям по 30-40 мин да търся място и на другия ден да съм забравил къде е колата.
1
6
 
17
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Новата зона само ще пълни партийната касичка на ГЕРБ.