Оставка в "Младост"! Заради кметицата – "един типичен Бай Ганьо"

Зам.-кметът Никола Вапцаров напуска с остри думи срещу Иванчева
88
Оставка в "Младост"! Заради кметицата – "един типичен Бай Ганьо"
Снимка: архив Булфото

Зам.-кметът на "Младост" Никола Николов Вапцаров подаде оставка и отправи тежки обвинения към кметицата Десислава Иванчева.

Вапцаров, който е потомък на големия поет и съпартиец на Иванчева от "Нормална държава" публикува молбата си и мотивите към нея в профила си във Facebook.

В писмото си зам.-кметът обвинява кметицата в погазване на законите и ежедневни гаври със служителите в администрацията.

Още по темата

"Вие погазихте и каузата на Зелен Младост. Вие забравихте защо бяхте избрана и с каква задача бяхте номинирана от гражданите. С една причудлива комбинация от чиста проба некомпетентност и жажда да си осигурите втори мандат съумяхте да изпуснете всяка една възможност да спазите изборните си обещания", пише в мотивите си Никола Вапцаров.

Той обвинява Иванчева, че не е спряла строежите в "Младост", но е успяла да спре "Младост".

"Общината не работи и служителите, който работят в нея, работят в страх. Страх от това, че когато Ви дават преписка, вие не може да осмислите написаното в нея и ще сметнете, че Ви лъжат", се казва още в писмото за напускане на зам.-кмета.

Вапцаров дава и съвет на Иванчева: "Искрен съвет като човек, който смяташе някога, че не сте толкова неудачна, колкото изглеждате. Съветът ми към Вас е – подайте си оставката!", пише той и допълва: "Ако милеете за "Младост" и за вашите съграждани, подайте си оставката. Ако имате елементарен срам и минимално чувство за самооценка би трябвало да Ви е болезнено ясно, че вие не ставате за тази длъжност".

Зам.-кметът пише и че Иванчева била издигната за кмет от "Нормална държава", само защото всички останали, на които било предложено преди нея, отказали.

"Само вие като един типичен бай Ганьо награбихте тази възможност. Госпожо Иванчева, вие винаги ще останете част от нас, защото сме емоционално свързани, както доктор Франкенщайн със създаденото от него чудовище. И като споменах Бай Ганьо, ще завърша с мисъл от неговият брилянтен автор: "Пази Боже сляпо да прогледа!", пише в края Никола Вапцаров.


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
19
 
! Отговори
Циник преди 1 година
Чета , и не вярвам на ушите си! Не познавам ни кметица, ни заместник кмет...но едно знам със сигурност - междублоковите пространства не са "собственост" на живущите! Ми както сте я подкарали...ремонтирайте си сами подземни тръби...ел.естакади....улици...а данъците за Харманли...че там има гладни!
Що не си ремонтирате и асансьорите така?
Се ще има някой съсед да "им разбира"
Тъпите немски общини - пращат хора за същото...ама вие нали сте баровци...можете, и сами!
19
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво се пънете в Младост бе? Те панелките и без това са обречени .Като ерозират докрай сглобките и панелните фуги ,като почне саморазрушаването,част от вас ще трябва да бягат по родните си места,а кореняците да му мислят.Санирането не е да му ,,ударят стиропора"и да гушнат паричките/наша измишльотина/,а да се проверят и заздравят ,,жилищата"завещани от народната власт!!! Кой ли ще е виновен след двайсетина години за разпадането им? Сигурно тогавашният кмет, или премиер.Хитри комунисти ,брей!?!?
18
5
 
19
 
! Отговори
?!?! преди 1 година
Защо трябва да вземаме коси и да косиме, след като има НАЗАНАЧЕНИ хора за такава дейнаст и им се плащат заплати и осигуровки? За кърлежите, да вземем да почнем си купуваме и препаратите ние,а? Тука гледам много отворковци с нулево КПД има...По вашите квартали като дойдат да косят с машините, вие дружно се събирате и ги гоните,а? Никой не може да ви пипа тревата, нали? Смешници!
17
9
 
11
 
! Отговори
аз там преди 1 година
С впечатленията ми за служителите в общината - една Ганетка, тоя пуяк, лелките по гишетата мисля, че по-скоро общината трябва да се запали, заедно с всичките там вътре :)

Единствената община в София, където знаеш че има човек начело, а не мутрясала пионка.
16
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герберастите са най простото нагло и арогантно племе което се е раждало.
15
14
 
9
 
! Отговори
?? преди 1 година
хора, ама хванете по една коса и си окосете тревата бре! една бригада правите и после пиете по една бира и пушите по една цигара по съседски! Ама трябва да станете от телевизорите, канапетата и компютрите, ей това е големия проблем. Ако се завърти човек из мазетата и таваните ви ще си зададе въпроса дали точно избуялата трева ви е проблема
14
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А НА НИКОЛА ВАПЦАРОВ МАЙ НЕ СА МУ ПРЕДЛАГАЛИ ДА Е КМЕТ? ИНАЧЕ ЩЕШЕ И ТОЙ ДА СЕ НАГРАБИ. Там го стяга чепикът потомъкът.
13
3
 
16
 
! Отговори
банално Уотсън преди 1 година
нЕкой "инвеститор" е кихнал където трябва, никой не ви е спрял да си окосите ливадата в Младост-4,не съм чул да са глобили някой за такава инициатива. Все още имате ливади за косене. Инвеститорът ще ви освободи от това бреме, ще ви изкопае ливадата и ще ви засади високорастящ бетон, ще ви пази от досадна зеленина и от слънце.
12
5
 
16
 
! Отговори
Smurf преди 1 година
Там е работата че партия Нормална държава не беше регистрирана така че няма как Никола Вапцаров да е съпартиец с който и да е
11
15
 
28
 
! Отговори
Лина Петрова преди 1 година
Браво на г-н Вапцаров! Абсолютно точна оценка е направил на г-жа Иванчева. Квартал Младост няма улици ,има само строежи,дупки, локви и бездомни кучета.
Изпратих снимки на мейла на общината с вида на улиците в Младост 4 до бл. 473 ,дали някой ми отговори .НЕ !
НЯМАМЕ КМЕТ В МЛАДОСТ!
10
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господина да не принизява жената до неговото ниво какъв е той за да раздава присъди вероятно комунист ? Голям разбирач се извъди ама неговата партия не прави съдебни реформи..... направете ги та да няма нужда от такива селяшки изказвания.
9
30
 
12
 
! Отговори
до 7 преди 1 година
Окоси си сам бе, да не си сакат бе. Кмета ли да дойде да ти окоси бе мушмул обади се във червената фирма по озеленяване и да ти окосят тревата и на тебе бе каскет червен. Заведи дело срещу фирмата изпълнител бе ганьовец тука е демокрация не си ли знаеш правата ве царвул.
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Младост 4

Положението в Младост 2 е същото
7
5
 
18
 
! Отговори
Божил преди 1 година
Бай Ганьо бе типичен любим пример за подражание на всички червени активисти: друго те може да не са овладели,но байганьовщината със сигурност са я научили!
6
4
 
18
 
! Отговори
Младост 4 преди 1 година
Кога ще окосят тревата в междублоковите пространства? На джунгла заприличахме...До миналата година редовно минаваха "оранжевите"...Безобразници!
5
13
 
37
 
! Отговори
miko преди 1 година
Тя тази *** на лицето и е изписано с огромни букви "НЕКОМПЕТЕНТНА".
Не знам кой серсем я е издигнал, но и кои са тези балъци гласували за нея!
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Издадени разрешителни на какво основание да спре строежът? Администрацията кога е била на високо ниво?
3
4
 
13
 
! Отговори
Башка Луд преди 1 година
Излязла въшка на чело.....
Жалко!
2
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време беше да напускат, като не можем да крадеме вече ще напускаме то на една заплата стои ли се. Ще идем другаде да крадеме.
1
24
 
36
 
! Отговори
браво преди 1 година
Я,браво на кметицата - "служителите работят в страх " - Така трябва !
При нас всеки е някой на някой и въртят само далавери- държат се надменно с хората,защото са недосегаеми.