Уволнен-върнат. Боршош реши: оттегля се от НДК

Докато текат проверки той няма да е изпълнителен директор
29 юни 2017 19:08, Петя Славова
28
Уволнен-върнат. Боршош реши: оттегля се от НДК
Снимка: архив, Булфото

Мирослав Боршош се оттегля от поста изпълнителен директор на НДК. Само за два дни той бе уволнен от министър Лиляна Павлова и възстановен ден по-късно от премиера Бойко Борисов, а Националния дворец бе прехвърлен към Министерството на културата.

Още по темата

"В последните дни сме свидетели на безпрецедентна  атака срещу НДК – най-голямата културна институция в страната. Това е саботираща акция не само към  Двореца, но и към подготовката на България за предстоящото Председателство на Съвета на ЕС - написа той в изявление до медиите. - . Не мога да позволя каквито и да било съмнения и обвинения да попречат на това най-важно събитие за България".

Боршош благодира на премиера Борисов, че го е възстановил на поста, както и на всички "свързани с българската култура и на останалите, които ни подкрепиха заради силата и вярата в каузата, на която посветихме последните две години и половина. За мен това е огромно доказателство, че вървим в правилната посока".

Той благодари и на екипа в НДК. "Докато текат наложените проверки, се оттеглям от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата.  Вярвам, че това е достойното и правилно поведение в момента. Вярвам и в огромната промяна на НДК, която постигнахме заедно и се гордея с нея. Сега предстои да докажа, че тя е извършена по правилния начин и трябва да продължи.", пише още в изявлението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.