НС ще разследва НДК – за скандалите без край, начело с Ви Ай Ай

Диана Йорданова от ГЕРБ ще бъде председател на комисията
29 юни 2017 15:00,
19
НС ще разследва НДК – за скандалите без край, начело с Ви Ай Ай
Снимка: Facebook

Анкетна комисия ще разследва скандалите около изразходването на парите за ремонт на НДК, реши единодушно Народното събрание - без нито един против и въздържал се. Предложението за парламентарното разследване бе на БСП, а ГЕРБ го подкрепи.

Още по темата

Управляващите обаче не приеха искането на социалистите комисията да е на паритетен принцип и гласуваха да е на пропорционален. БСП поискаха в замяна председател, но и това не бе прието. Председател на комисията стана депутатката от ГЕРБ Диана Йорданова, прочула се като "госпожа Ви Ай Ай", заради начина, по който прочете римската цифра VII. 

Напрежението около Двореца на културата избухна преди няколко дни, когато вицепремиерът Лиляна Павлова уволни директора на НДК Мирослав Боршош. Мотивите й бяха, че е застрашено европредседателството. Боршош пък отвърна, че не иска да подписва обществени поръчки под натиск и на ръба на закона. 

При дебатите по създаването на новата комисия социалистите припомниха, че кабинетът отпусна на два транша 17 млн. лв. и 25 млн. лв. за ремонта на НДК за европредседателството. БСП напомни и че прокуратурата вече разследва ръководството на Двореца за неправилно разходване на средства. 

"Има реален шанс да се изложим пред чужденците. Големият въпрос е как се харчат парите на българските данъкоплатци. Има ли такъв натиск, оказван ли е на някой", обясни целите на поисканата комисия Жельо Бойчев от БСП.

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че управляващите са подкрепили създаването на комисията, защото винаги са били за прозрачност. 

Той обясни, че има междинен одитен доклад за състоянието на НДК, с който вицепремиерът Лиляна Павлова е запознала приемиера, а последвалите действия на властта целели да се спре забавянето в подготовката за европредседателството. 

"Няма тема, която може да ни притеснява", отсече Цветанов. 

Патриотът Павел Шопов похвали мназинството, че се е съгласило със създаването на комисията. 

"Опозицията се беше настроила да развие поредната драматична своя свада и ярост... Но разочаровахме най-вече младите колеги от БСП - наострени за днешния ден. Вчера цял ден артилерийска подготовка по телевизионния екран, днес някои щяха като партизантски отряд да громят врага, а изведнъж се оказа празно пространство", описа той настроенията на социалистите.

Шопов поиска и да се създаде комисия "Бузлуджа" - за това кой и как е довел паметника до пълна разруха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
И СА ПРОСТИ
14
4
 
2
 
! Отговори
Байфидан преди 6 години
До 12 анонимник. Че какво му е на Ви ай ай, значи може да чете и на латиница - за разлика от други, които не знаят добре и българския.
13
7
 
0
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
До блокиран на ***. Ами да ги сменим с кадри на БСП, бе, какво ще кажеш? Дай имена и ще видиш какво ще последва. То много лесно само да се плюе. А ти, тарикат, какъв си и какво си постигнал в жалкия си живот, като си тръгнал да квалифицираш другите. Кажи, бе червен раппон?
12
2
 
5
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Госпожа Ви Ай Ай, Калинката, г-жа Желева, Мария Габриелова - учила френски език, сега ще определя ИТ политиката на ЕС.Това е нивото на ГЕРБ.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато политицете продължават да се тревожат как ще се изложат пред чужденците, а не пред българския народ-надежда няма.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ГЕРБ ВСИЧКИ СА НА НИВОТО НА ВИ АЙ АЙ.НЯМАТ КАЧЕСТВЕНИ ХОРА И ЗАТОВА ТВОРЯТ НЕКАДЪРНИ ЗАКОНИ.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОРУМПИРАНИТЕ ЩЕ СЕ ПРОВЕРЯВАТ САМИ.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ви Аи Аи може да потърси помощ и от Ханку Брат. Ще го намери на протеста на МВР за по високи заплати.
7
2
 
10
 
! Отговори
Край преди 6 години
не бихте назначили на работа човек който чете 7 като ви ай ай. ама при сегашната система тя ви пише правилата по които живеете. май вече сте свикнали.
6
1
 
11
 
! Отговори
Край преди 6 години
добре платени излишни хора.
5
1
 
17
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
"Диана Йорданова, прочула се като "госпожа Ви Ай Ай", заради начина, по който прочете римската цифра VII." - щеше да е много смешно, ако не беше толкова тъжно. Такива са депутатите ни - имаше един Нубиец, срам ме е да изреждам останалите.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
липсва каквато и да държавност
3
0
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Седя, чета, чешам по главата и се чудя за чий х** ги правят тия комисии. За 10 г. са правени стотици комисии за к'во ли не и накрая се пишат едни доклади и толкоз. От нюза ако имат време, капацитет и т.н. що не направят една проверка за всички парламентарни комисии правени за последните 3-4 г. и да кажат с колко пари са ни вкарали като данъкоплатци ? И дали е имало ефект поне от 1 ? Номер 1 е прав.
2
2
 
18
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
"Председател на комисията стана депутатката от ГЕРБ Диана Йорданова". Далавераджиите от ГЕРБ ще разследват себе си. Електората да чака резултати.
1
2
 
19
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Ха, какво ще разследва една анкетна комисия, толкова ли са компетентни тия депутати?!? Има създадени толкова много държавни органи, чието задължение е да разследват и контролират, нека те разследват, а не да се правят на разсеяни!!!