В училище: Качествено образование, не просто присъствие!

За образователни реформи са се обединили над 15 хил. души до момента
18 юли 2017 16:30,
57

Снимка: Булфото

Родители от Националната гражданска инициатива за качествено и иновативно образование излизат на протестно шествие в центъра на София.

В периода 20 юни - 1 септември 2017 г. те провеждат подписка, чиято цел е да инициира законодателни промени, чрез които българското образование да даде качествена подготовка на учениците.

До момента тя е подкрепена от над 15 хил. души.

"Не искаме децата ни просто формално да посещават училище. Също така е не по-малко важно в яслите и детските градини да има адекватен брой квалифициран персонал", посочиха родителите пред Bulgaria ON AIR.

Предстои да бъдат разгледани общо 14 точки, които Инициативата е подготвила.

Целта на самото шествие е предложените промени да бъдат обсъдени съвместно с учителите, а след това внесени и в Народното събрание.

Националната гражданска инициатива е една от четирите форми на пряко участие на гражданиете в управлението.

На практика тя представлява отправяне на предложения, подкрепени с подписка от страна на гражданите към Народното събрание или органи на централната изпълнителна власт за решаване на въпроси от национално значение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
16
 
! Отговори
э23 преди 6 години
Исканията приличат като писани от форума бгмама - общи приказки и нищо конкретно. Да не говорим, че някои работи са доста недомислени. Например мандатността - нямаме нужда от нея. Нека добрият директор остане, а лошият да си ходи веднага, а не да кара целия мандат. Защо не се повдига въпросът с хилядите учебници? Нека има по 1 учебник и всичко необходимо за ученика да се преподава в училище, а не на частни уроци! Стига с тази комерсиализация!
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
родители първо погледнете какви лигльоци възпитавате на егоизъм и мързел и какво учителите трябва да ги променят не няма да стане те могат само да надграждат ако децата имат добра основа на възпитание и трудолюбие от самите си родители разберете го ясно
10
0
 
7
 
! Отговори
23 преди 6 години
Днес почина Георги Байданов-символ на класическия български учител.Ерудиран,взискателен,стог но справедлив,градящ химици и личности.Общината трябва да учреди награда на негово име!Ако Казанлък има Теодосиев,ние имаме Байданов!Повече такива учители и училището няма нужда от нищо друго!Той заставаше пред нас и изведнъж разбирахме,че в клас са влезли науката,педагогиката и морала!
9
1
 
16
 
! Отговори
Една учителка преди 6 години
Направиха учителите администратори и възпитатели, учебен процес няма. Откъде да дойде качеството?
8
1
 
10
 
! Отговори
23продължение преди 6 години
В т.нар. "елитни"гимназии в Стара Загора учители дават частни уроци на свои ученици и вземат двойни заплати по този начин.Това се знае от директорите,общината и РУИ ,но не се предприема нищо!?Учители ,не всички,просто си "изпяват"учебния материал,а огромна част от учениците в клас си "щракат" по телефоните в час.Кабинетите по биология,химия и физика са от бай Тошово време,че и по-стари.Директорите са единствени у нас управленци без мандат!?Е,какво искаме?
7
1
 
8
 
! Отговори
Мартин преди 6 години
Образованието тотално не отговаря на нуждите на пазара на труда. Например в момента половината държава тръгна да става ИТ специалист а търсенето на специалисти без опит е силно оскъдно дори и 1/10 от това което е решило да свата ИТ специалист не може да поеме. Като резултат ще имаме учи мама икономист учи за безработен във вариант учи мама за програмист учи за безработен. В наща фирма на обявени 2 места за стаж дойдоха 100 човека със знайни и незнайни курсчета изкарани.
6
4
 
11
 
! Отговори
23 преди 6 години
След 10-ти ноември образованието/средното и висшето/тръгна на автопилот.Пред очите на всички се нароиха над 50 университета-откъде кадри за толкова ВУЗ-ове.Тяхната посредственост продуцира ниското ниво и в училище."Куцо и сляпо" постъпва във ВУЗ.В училище "Подкрепа"издигна лозунга "Да освободим учителя!"Забраниха на директорите да посещават и оценяват работата на учителите!?Хаос!За да спасят децата си,част от родителите тръгнаха към частните уроци-поралелно училище.Посещението стана присъствие!
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по стар комунистически тертип Милена Дамянова накара Боко да и "приведе" в действие нескопосаното законче ,той накара мижитурките от парламентарната група да го гласуват ,въпреки предупрежденията ,че този закон не става - тепърва обществото ще бере ядове ,щото сега вместо да си признаят , на инат ще се опитват да прокарват безумните напъни на хора нежелаещи да има по-умни от тях ,хората , които могат да направят нещо добро, са тотално изтикани от парвенютата на ГЕРБ
4
2
 
13
 
! Отговори
родител преди 6 години
Всеки знае толкова, колкото иска, е ако се намери и учител, който да работи, е просто късмет, семейната среда възпитава ценностите, а не училището.
3
0
 
32
 
! Отговори
ядосан преди 6 години
Разкарайте делегираните бюджети, въведете мантат при директорите и оставете учителите да си вършат работата!
2
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PARI MI TRYABVAT,A NE OBRAZOVANIE.SHTE BERA DOMATI V ANGLIA I SHTE GIVEYA KATO LORD.TRI MESEZA NA POLETO V ANGLIA--ZYALA ZIMA SAMO MRAVKI I CERVENO VINO.
1
1
 
23
 
! Отговори
Учител преди 6 години
Качественото образование зависи много от качествеото и интереса на учениците. Насила хубост на става.