Зелена зона се разширява – от октомври в Лозенец и Средец

Общината подготвя вече новите табели и знаци
20 юли 2017 15:45,
47
Зелена зона се разширява – от октомври в Лозенец и Средец
Снимка: архив, Bulphoto

Зелена зона ще се разшири с близо 4854 места в столичните квартали "Лозенец" и "Средец" от 1 октомври. Това решиха съветниците на днешната сесия на Столичния общински съвет.

Платената зелена зона ще има вече в кв. "Яворов" между булевардите Цариградско шосе, "Евлоги и Христо Георгиеви", "Михай Еминеску" и улиците "Мизия" и "Хан Омуртаг".

В Лозенец пък тя ще обхване карето заключено между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви", "Драган Цанков" "Джеймс Баучер" и "Черни връх".

Освен това зоните ще имат и ново работно време. Така двете зони ще работят от 8:30 до 19:30 ч. В събота пък синята зона ще работи от 8:30 до 18 ч., пише "24 часа".

До октомври Центъра за градска мобилност трябва да е готов с разчертаването на местата и поставянето на табели и знаци, обясни общинския съветник от ГЕРБ Зафир Зарков, който е един от вносителите на доклада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
11
 
15
 
! Отговори
Край преди 6 години
Фандъкова да разчертава ЦЕЛИЯ град и да се паркира САМО в разчертаното и всеки да си плаща като поп. Който няма пари - трамвай, тролей, автобус, метро, колело, мотопед, тротинетка, пеша. София се напълни със скрап от италианските морги.
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С нетърпения чакам да въведете зони, в Люлин, Младост, Надежда... а и във всякакви култови квартали като Факултето и Ботунец, разбира се. :)) Ако успеете да накарате жителите на последните два квартала да пращат СМС и да купуват винетки тогава вече ще ви призная.
4
20
 
14
 
! Отговори
Край преди 6 години
Да си паркираш личната кола върху общата улица не е безплатно. Свиквайте. Да имаш дарак на 20г. дизел с махнат катализатор и да го паркираш на тротоара/градинката/площадката е върховна простотия която държавата допусна. Нещата обаче ще влязат в ред.
3
4
 
33
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
Зоната се разширява с 4854 места? - това са места, които са за свободно паркиране в момента. Нали зоните се правиха, за да не се влиза в центъра? Сега просто се събират пари от живущите в кварталите. Да кажат колко нови подземни и надземни парко места ще изградят, а не да завземат съществуващи.
2
3
 
19
 
! Отговори
Веселинов преди 6 години
Дано тези пари, които ще изкарате от допълнителните зони и часове да не ги дадете за ЛЕКАРСТВА! Мислете предварително - клетвите на някои хора наистина хващат дикиш.
1
2
 
27
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Всичко е за едните пари