"1300 години България" без връх, събориха го!

Вижте кадри от днешния демонтаж на паметника
Обновена: 25 юли 2017 12:06 | 25 юли 2017 08:52,
69

 Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Върхът на паметника "1300 години България" падна. Той беше съборен рано тази сутрин.

Още по темата

Вчера стана ясно, че багерът, който трябваше да събори конструкцията, има проблем с хидравликата.

От общината веднага обещаха нова мощна стрела, която да продължи демонтажа.

Вижте кадри от събарянето на върха на паметника!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да минават на паметника на ""освободителите
29
7
 
11
 
! Отговори
Сандокан преди 6 години
Именно, и аз това казвам точно за куманиза Костов. От едно котило са с Гоцето, Станишката, Орешарски и чалмалийската компания.
28
6
 
7
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Шопо е Ксенофоб!Като не харесва нещо лови вещици с Комунисти!Ако го види в чужбина му се възхищава ,но ако му е на близо е грозно.
27
10
 
16
 
! Отговори
Сандокан преди 6 години
Боже, колко *** народ има още, който смята, че не БСП и ДПС съсипаха икономиката. 27 години преход. През първите 20 от тях управляваха БСП и ДПС и списвача в комунистическия вестник Иван Костов (бивш партиен член). Именно през тези 20 години държавата и икономиката се разсипа до дупка.А те горките още повтарят, че по соца 'ляба бил 20 стинки. Ми да го направим пак толкова, само че да ви ги върнем пенсиите на по 55 лв, а заплатите на 120 лв щом толкова ви кефи.
26
4
 
16
 
! Отговори
хм до прост преди 6 години
Това е само скелета ,по прости от теб му откраднаха бронза.Информационния център ако му вземеш стъклата и метала също ще е грозен.А дори сградата на ЕС е в същия архитектурен стил ,ама нашия е от първите образци,Много станахте простите ,то за това и България затъна и всичко с малко повече ум избяга.Вика му се Идиотокрация на това!
25
12
 
19
 
! Отговори
Сандокан преди 6 години
След шестокрилия петохуйник, трябва да махнат и гей-паметника на сАвеЦката армия. Който обещае на изборите, че ще го направи, гласувам за него!
24
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами тогава да вземат да бутнат и НДК. Не ги ли е срам да организарат Европредседателството в комунистически дворец.Или на тиквите и тиквопоклониците, кога както им отърва.
23
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами по тая логика що не бутнат и НДК. Нали е строен по комунистическо време, по идея на Людмила Живкова и с парите на Тодор Живков.
22
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споко бе, на негово място ще построят паметник на Османското ПРИСЪСТВИЕ.
21
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шансът на България за напредък ще дойде едва, когато русофилската зг.н падне под критичният минимум! Нещата се движат с обнадеждаващи темпове.
20
4
 
18
 
! Отговори
А бе преди 6 години
На път е да бъде завършено демонтирането на самата 1300-годишна държава,та паметника със същото име няма да бъде унищожен?????
19
8
 
22
 
! Отговори
Прост човек преди 6 години
Грозното си е грозно, както и да се нарече. Аз понеже съм си простоват, ще нарека стила на това нещо "ГРОЗЕН". А пък нека някоя учен културтрегер да ми обяснява колко изтънчена културна стойност, недостойна за простичкия ми мозък имало грозното нещо!
18
5
 
12
 
! Отговори
хм преди 6 години
Аз предлагам да съборим и НДК защото е комунистически.И на мен ми е грозна сграда тъкмо два пъти ще вземем пари да я разрушим и да построим нещо ново.И бозаджйиницата на Бай Марин дето била съборена ще възстановим.Все едно да говориш на стената ,даже тази ти и отговаря.Клоакъорите и администраторите ще останат последни.
17
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А паметника на съветските окупатори, КОГА?
16
9
 
7
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Андрешко бил голям архитектурен специалист.Това да не ви е хоремага на село,казана за ракия и селската кръчма.Архитектурния стил Деконструктивизъм е висша математика за малките ви балканско-шопски мозъчета.Искам да се радвате на камъши ,каручки,чердаци и други архитектурни красоти.Нали му изкрадахте бронза още в 90 те,сега го изкрадвате за да оправдавате средства за председателството.Празноглавите унищожиха България със своята алчност и тук се вижда момента на истината.
15
12
 
17
 
! Отговори
Омуртаг преди 6 години
Каква история премахват според вас, след като тази грозотия е била на мястото си има няма 30 г.? Да беше монтиран преди 200-300 години разбирам, но те и тогава хората са правели далееч по-красиви паметници.
14
9
 
16
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Дърво без корен няма бъдеще.До къде я докарахме ?По далаверите с НДК и председателството почнахме да си събаряме историята.Паметника е 1300 години България нито е на комунисти нито на някаква политика или спорна тема от историята ни.И специалистите знаят ли ,че това е един от първите образци на деконстуктивизма.Я ми кажете защо да живея и се трудя в държава която утре ще разруши всичко съградено от мен според вижданията за естетика на някои администратор с липса на качества.
13
6
 
12
 
! Отговори
до трендо преди 6 години
До трендоТо по тази причина да оставим и паметници в прослава на Османското робство...Брех, много бързо забравяте другото голямо нещестие сполетяло България преди комунизма - пет-вековно робство. Слава богу, този път е само половин век.
12
13
 
15
 
! Отговори
Циклоп преди 6 години
ОСтавка на учителката - веднага !!!
11
12
 
22
 
! Отговори
друг такъв преди 6 години
До АнонименХайде, хайде, паметници построени от убийци и мъчители, идеологически наследници на терористи. Паметника е опит да прославят себе си, посочвайки комунизма като нещо с което трябва да се гордеем. Мерси за тази повърня!