Мощна ножица "реже" паметника пред НДК, монтират я

Скоро ще е готов паркът за войнишкия мемориал
Обновена: 25 юли 2017 08:29 | 25 юли 2017 08:18,
77
Мощна ножица "реже" паметника пред НДК, монтират я
Снимка: архив, Bulphoto

С още 10 метра трябва да се удължи хидравличната ножица, за да се събори бетонната основа на паметника "1300 г. България".

Това бе причината да бъде преустановено за кратко събарянето, за да се монтира новата по-мощна стрела, обясниха от Столична община.

Още по темата

През уикенда работниците успяха да махнат една от трите бетонни структури. От нея вече е останала само основата.

След като приключи работата, пространството ще стане временно част от парка, докато е готов проектът за възстановяване на войнишкия мемориал на Първи и Шести софийски пехотен полк.

Вчера се появи поредната пречка пред премахването на паметника. Багерът, който участваше в демонтажните дейности, се повреди.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тротил от долу му сложете да се килне на една страна и пуснете ромите за една седмица ,желязото за тях какви ножици кви 5 лв само се чудите как да затворите очите на хората за половин милион лева демонтаж,или президента да мине с истребителя и да пусне една ракетка пак е по евтина от половин милка.
62
0
 
4
 
! Отговори
Местен преди 6 години
Е грозен беше,грозен си и остана.Някак си не можа да се впише и да хареса на софиянци А даже и бай Тошо не го хареса.Ами,, петохуйник" си е.Като декор от ,,Картон нет уорк",имаше нещо уродливо в него и беше станало свърталище на наркомани и клошари.
61
0
 
5
 
! Отговори
Ернст Телман преди 6 години
До Некрофилите от СОСГробище бяхте направили ВИЕ насред площада пред Царския дворец. И там бяхте сложили мумията на един съветски шпионин. Така че по- полека с опорните точки.
60
1
 
0
 
! Отговори
До Стар от...... преди 6 години
Прав си! Но интернет поколението може и нищо да не знае да не е видяло и живяло но веднага има ,,безапелационно и обективно мнение" Те като очевидци на турското робство могат и него да ти обяснят.Питайте бе мушмороци.Четете интересувайте се и след това плюйте или харесвайте. А ако е за тролене ,това вече е друго-там разум не се влага.........Така е ,,наборе" нито ще попитат нито ще се заинтересуват-те всичко знаят горките.А всъщност ако се замислят са...????Ще видиш след малко.
59
0
 
5
 
! Отговори
Стар от махалата преди 6 години
Живея на ,,Баба Неделя" деца от 1960та. Това бяха стени с имена в нещо като вътрешен двор/откъм Е.Телман/сега Витоша/ беше интенданството ,по късно и изтрезвителното!!!.От към Фр.Нансен беше коменданството.Втова пространство в началото на 60те идваше италиански луна парк и беше чудо .Имаше и малък амфитеатър с бетонна сценичка.На мястото на НДК беше игрището и пазара. Когато срутиха всичко и вдигнаха ,,Седмокрилият пет...ник",нямаше никой от махалата а и въобще да го хареса.Сега зависи какво ще.
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво най-накрая прогрес, следващото за бутане е чинията на Бузлуджа...
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 22746Да, точно така - просто стени с имената на загиналите наши деди във войните за България. За българските патриоти - безценен паметник. За наследниците на онези, които продадоха България на СССР - пълна идиотщина. Нормална разлика в оценките, с оглед на начина на мислене и поведение!
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АФУЗ АЛИМемориалът на Желязната дивизия бил в Орландовци? А сега щели да го местят пред НДК?Уауууу, ти да видиш!
55
2
 
6
 
! Отговори
Гавраил Хлътев преди 6 години
Айде сега идва ред и на ***!!! Директно там да отива тази ножица!!!!!!!!!!!
54
3
 
2
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Вдигнете паметник на Бойко !
53
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 6 години
Айде де, той стана исторически този паметник. Махайте го и давайте нататък !
52
1
 
9
 
! Отговори
Да! преди 6 години
Хайде сега и този на съветската армия :ддд
51
12
 
3
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Хахахах... тия *** един месец не могат да бутнат паметника който уж беше опасен и можело уж да се срути...... но така се е строяло по времето на бай Тошо, не като сега, само се изкихаш и стената пада ..... смешници !!!!!
50
2
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
До Герчо с тамбуратаМомче, ти къде беше през всичките над 20 г. откакто този паметник се руши? Защо не направи нищо за неговото запазване, а чак сега изпълзя от дупката си и започна да лаеш?
49
2
 
2
 
! Отговори
Димукрат преди 6 години
До Демократ-53 Благодарим, достатъчно спахме като деца,сега ще действаме вас да приспим.
48
11
 
3
 
! Отговори
АФУЗ АЛИ преди 6 години
И сега кво праим- Местим орландовци в центъ ра на София,защото има предложение да се направят къове с мемориали на загиналите през Втората световна и Балканските войни и Септемврийскота въстание и Изстрадалите ,,ГОРЯНИ,,-1945 година и жертвите от Възродителния.
47
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Демократдецата отидоха в Европата !защото Комунизма си отиде !
46
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко замина един паметник. Може на негово място да сложат и на заминалата България и без това вече май почти няма хора, които да потрепват когато чуят името и.Този паметник го унищожиха като всичко останало - можеше да се модернизира и промени - да се подчертае че ще съградим вместо да унищожим.Но не- по добре равна поляна - милиони пари от данъци да се харчат.Хрумва ми - защо и НДК то не махнете а на негово място пет небостъргача, жилищни сгради и частна болница да се направят...
45
6
 
12
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Комунизмът си отива, спете спокойно деца!
44
3
 
3
 
! Отговори
Само питам преди 6 години
дали Мемориалът ще бъде възстановен: - във вида отпреди разрушаването, като стели с имената на загиналите без никакви допълнителни екстри и творчески концепции; - ще се нацвъква нещо в стил между мутробарок и "Ленин срещу Шератон", но с идеята дебело да се подчертае предстоящото Европредседателство; и - пак ще се заложи на културогичния акцент с инсталирането на оброчищни / гробни кръстове, задигнати от Гинци и околностите (този прецедент вече го има на има-няма около 200 метра по на юг)