Повече синя и зелена зона в София – не за пари, за удобство!

Фандъкова иска максимално свиване на движението в центъра
7 авг 2017 14:30,
29
Повече синя и зелена зона в София – не за пари, за удобство!
Снимка: архив, Булфото

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че разширяването на зелената и синята зона в София, е облекчаване на движението в центъра, а не увеличаване екипите на Центърга за градска мобилност (ЦГМ).

Така тя коментира исканията на собствениците на магазини по ул. "Шандор Петьофи" да плащат, както живущите там, такса, по-различна от 300 лева на месец за паркиране на автомобили.

"Постоянно има искания за промени, Общинският съвет е компетентен да разглежда всяко едно предложение и да взема решение", обясни Фандъкова.

Тя допълни, че трябва да се направи всичко възможно и всички да проявяват разбиране, за да има максимално свиване на движението в центъра, предвид желанието на мнозина за по-чист въздух и намаляване на трафика.

"Затова инвестираме в градския транспорт, в неговото качество и в същото време подреждаме чрез синята и зелена зона паркирането в особено натоварените райони, за да постигнем целта – да живеем в една по-добра градска среда. Конкретни предложения ще се разгледат в комисията в Столичния общински съвет", каза още Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В името и за наше добро ни грабят глобяват и извършват невиждан геноцид върху собствения си народ . Единственото спасение е еднопосочен билет . Нека оставим ненаситните власт имащи да се самоизядат.
7
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Картофкеееее смотана, всичко го правиш със забрани. Колко паркинга на по 2 и 3 нива щяхте да стоите, един няма. Ако се направят паркинги назвсеки квартал с по 2-3 етажа, кола няма да има юо тротоари и паркове. Но смотаната учителница бърза да напълни гушката, щото не се знае още колко Суджук паша ще властва. А той не в забравя, от гепеното заделя и за нея. Но, всяко нещо има край и тогава ще се търсят откраднатите милиарди и кой ги е откраднал??
6
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надето, къде "по света" си била? Какви паркинги, какви чудеса, то някои европейски столици вече обмислят да забранят колите на фосилно гориво?
5
4
 
33
 
! Отговори
Надето преди 6 години
За пари е,защото откраднатото не стига на кметицата.Удобство в 'европейска' столица означава обществени паркинги и подземни гаражи,за да няма коли по тротоарите.Йорданка да попътува малко по света,за да види има ли го някъде другаде този 'феномен'?Оставка!!!!
4
0
 
20
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 6 години
До Анонимен 2Шефчето и съсипа и България!
3
0
 
31
 
! Отговори
Никифор преди 6 години
Данче, какво стана с одита на ЦГМ ? РЕзултати? Как дадохте 18 млн. за светофари без обществена поръчка?
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учителницата и шефът й съсипаха София. Изберете ни ги пак.
1
1
 
37
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
Кога ще има истински подземни/ етажни паркинги