Ремонти, тапи... Но всичко в София привършва до 15 септември!

Отварят "Прага", "Шипченски проход" и други за първия учебен ден
8 авг 2017 09:30,
25
Ремонти, тапи... Но всичко в София привършва до 15 септември!
Снимка: архив Булфото

Три тапи заради ремонти очакват столичани за първия учебен ден. Движението ще остане затворено по булевардите "Дондуков" и "Монтевидео", като ремонтните дейности ще продължат до края на октомври. В средата на този месец ще започне и основен ремонт и разширение на булевард "Каблешков".

Реконструкцията ще струва 3,7 млн. лв. и ще бъде в участъка между булевардите "Братя Бъкстон" и "Цар Борис III". До 15 септември обаче ще бъдат отворени за движение мостът "Чавдар", булевардите "Прага", "Шипченски проход", "Асен Йорданов" и "Овча купел", съобщава "Монитор".

Още по темата

Живеещите по централния столичен булевард "Княз Александър Дондуков" сигнализираха, че в участъка между булевард "Васил Левски" и улица "Крака", се извършват ремонтни дейности и през нощта, което пречи на спокойствието на живеещите там. Недоволните даже слезли при работници и попитали дали имат позволение за нощна работа, а те представили разрешително.

От общината обаче са категорични, че няма такова нещо и нощно време се работи само по булевард "Цариградско шосе" между 4-ти и и 7-и километър, където кърпят пукнатините със специална паста.

От "Московска" 33 определят дейностите по "Дондуков" като изключително важни за софиянци и цялостния облик на столицата.

Кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира вчера ремонта в участъка от Министерския съвет до улица "Раковски" и обяви, че отсечката ще бъде готова до средата на октомври. След това ще бъде спряно движението от "Раковски" до булевард "Васил Левски".

Фандъкова обясни, че за да бъде качествен ремонтът на централния булевард, е взето решението да бъде положена циментова стабилизация под паважната настилка, а отгоре да се сложи пясъчна основа и чак тогава да се редят паветата.

Предстои и ремонт на кръстовището на Орлов мост от 11 до 17 август, но там движението няма да бъде затваряно изцяло. Същевременно общината продължава с ремонтите и на малките квартални улици.

Работи се по улици в жк "Люлин" и кварталите "Филиповци" и "Слатина". Ще се ремонтират и улици в Банкя и Мърчаево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
5552 преди 6 години
За тази година във връзка с проекта "Интергриран градски транспорт" беше предвидена цялостна подмяна на трамвайното трасе от "Македония" до Княжево? Беше за това лято, но с наближаването на момента - всичко се потули за пореден път!Какво стана с предвидените за това милиони?Щеше да има и две нови трамвайни трасета, още от миналата година щяха да ги правят? Пак "отчуждавания", пак далавери...
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"... всичко в София привършва до 15 септември!"---Вчера компирката каза, че "донуков" ще е готов в края на октомври. Днес вече - друго.Утре очаквам "всичко в София привършва до 1-ви септември! :)
21
8
 
9
 
! Отговори
Пешко преди 6 години
За Фандъкова поне аз няма да гласувам
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кукувице а Улица "Каменоделска"ела да видиш как се клатят трамваите ЗАЩО ОТЛОЖИХТЕ РЕМОНТА ЗА "ДОГОДИНА"АМАН С ТВОИТЕ ДОГОДИНИ,ами улиците ,ами тротоарите НАЛИ ОЩЕ ПРЕЗ 2016 ЩЯХТЕ ДА ПОЧВАТЕ ОТ ОРЛАНДОВЦИ ЛЪЖКИНЬО,А ТОЯ ПОЗОР "БУЛ"ПЪРВА БЪЛГАРСКА АРМИЯ ЗНАЕШ ЛИ ГО КАК ИЗГЛЕЖДА А ПО НЕГО ДОРИ ИМА "КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО"-ПАВЕТА..дърветата вече ЩЕ НИ СЪБОРЯТ КЪЩИТЕ ЗАЩОТО НЕ СА ПОДРЯЗВАНИ ОТКАКТО СА ПОСАДЕНИ А ТОВА СА ПОВЕЧЕ ОТ 40 ГОДИНИ......УЧИТЬЕЛНИЦЕ ДА СЕ МАХАШ ПРИРОДНО БЕДСТВИЕ ТАКОВА
19
0
 
8
 
! Отговори
пари преди 6 години
Ти пък сега промеждутъка не харесваш. Хората чакат да изстине новия асфалт и тогава чак почват да го поправят ;)
18
0
 
14
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Само на мен ли ми се струва ,че промеждутъка между два еднакви ремонта е много къс.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До лила НДКтоКво знаеш ти гербератите от пръдння боя правят със свещ ще ги търсиш един ден, когато вече ги няма. :-)
16
3
 
15
 
! Отговори
Според преди 6 години
Картофената кметица,ремонтите трябва да приключат в края на октомври,но всяко нейно обещание е предпоследно. После,започват ремонти на ремонтите,демек,преиваме от пусто,в празно.
15
2
 
23
 
! Отговори
лила НДКто преди 6 години
Софиянци, какво става с НДКто, боядисаха ли го вече, че тия 100 млн за кое по-напред...
14
4
 
17
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Фандъкова ОСТАВКА!
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До балатумДори да слагат персийски килими ще излезе по евтино от сега.
12
1
 
27
 
! Отговори
балатум преди 6 години
То по-евтино и бързо ще ни излезе да слагат балатум по пътя, вместо асфалт. Така и така го сменят през няколко месеца ;)
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горната статия да се смята като съобщение по радиоточката от Картофка.В Бг всичко е ПРОПИТО от КОРУПЦИЯ.Политици-Медии-Олигарси са се ОПЛЕЛИ като свински черва.
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Масово се работи нощно време. В младост 2 даже и на частните блокове денонощно се излива и шлайфа бетон. Сигнали до контактен център на столична община много, но без резултат.
9
3
 
14
 
! Отговори
от соц тарикат преди 6 години
Докато е тази система. Не променена от времето на СОЦА.Карадливи общински, партиини фирми ще лъжат, мажат и надписват. Несъществуващи и недаващи гаранция за извършените дейности. Двайсет и седем години пари по стар метод
8
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сополивата кметица, заобиколена от неграмотна и крадлива група общинари, прикривани от Суджук Паша, щото и той захлебва от ремонтите, после на техните ремонти и т.н. Кога направиха Черни връх, кога се пропука асфалта? Заваля по-силен дъжд и цъфна качеството на ремонтите. Така е навсякъде в София и страната. Краде се яко и се заделя за Суджук паша, който ги пази. Може и Цацата да блажи, щото в него ножа. А тая *** кметицата си е за затвора, дори и без да и се дават обяснения. Тя си знае.
7
2
 
20
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
Е нали трябва и пари за нови мерцедеси да има.
6
2
 
45
 
! Отговори
хасфалтъ преди 6 години
Като оправят Дондуков се местят на Черни връх, който правиха миналата година, че дъжд заваля и асфалта се изми ;) Българският асфалт не е като другите, като е студено се пука и пропада, като вали се отмива, като пече слънце се разтапя, като духа вятъра се надига... Четирите сезона са противопоказни.
5
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От "Бъкстон" до "Борис III" са 400 метра... как така 3.7 млн. лева за реконструкция??
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дондуков между Левски и Раковски не е пипнат!