Убиецът на Елена: В затвора не мога да се лекувам!

Венцислав иска вкъщи, имал подходящи условия за лечение
29 авг 2017 20:24,
44
Убиецът на Елена: В затвора не мога да се лекувам!
Снимка: архив, Булфото

Венцислав Василев, който на 18 август застреля съпругата си Елена пред очевидци в заведение в столичния квартал "Лагера", помоли Софийския апелативен съд да го пусне на свобода, защото в ареста не може да лекува онкологичното си заболяване, пише "24 часа".

Още по темата

Той страда от рак на простатата и е с разсейки в таза. 64-годишният мъж се оплака, че лекарят в ареста, както и докторите на МВР болница не познавали лекарствата, които той приема, както и заболяването.

На 8 септември Василев имал планирана химиотерапия. 

"Вкъщи имам специален фотьойл, на който седя, защото изпитвам силни болки в таза и прешлените", обясни обвиняемият. Той искал да използва условията в дома си, за да се лекува. 

"В моя съсипан живот няма да извърша друго престъпление и не ме е страх от вендета", добави Василев.

Прокуратурата представи съдебномедицинска експертиза, която доказва заболяването на обвиняемия, но се обяви против излизането му от ареста.

"Не се съмняваме в тежкото здравословно състояние", обявиха съдиите. Те обаче отказаха да пуснат Василев с аргумента, че извършеното от него е изключително тежко престъпление, поради което не се изключва опасността той да извърши ново. 

В случай, че в ареста лечението му не може да бъде проведено добре, Василев може да поиска отново промяна на мярката му за неотклонение и да бъде настанен в специализирана болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да беше мислил за здравето си преди да застреля бившата си жена. И малките деца знаят, че за убийство отиваш в затвора, не защото просто си опасен, а за наказание. И да, абсолютно съгласна съм, че този човек мрази децата си и въобще не ги отразяа. Толкова липса на морал и отговорност за един родител...Има и такива хора уви.
7
3
 
40
 
! Отговори
Всички са еднакви преди 6 години
занесете му фотьойла в килията, баре стъпи на него и се обеси.
6
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наглец, да беше мислил като е болен! Този е женомразец, а по-лошото е, че мрази и двете си малки деца, които ще останат кръгли сираци, и не само това - ще са деца с отровен живот, убита майка, ще ги сочат с пръст в училище всеки път. И нека здраве и престъпление да бъдат различни константи що се отнася до правосъдие! Този е убиец, с какви очи и морал изисква да получи някакви права за живот?????????
5
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-много 10 коментара сега ще има тук...оня ден за Турция имаше 300...булгарите са опасна работа!
4
4
 
21
 
! Отговори
H преди 6 години
Смешно ви е, но сега адвокатите му като подпукат България и отидоха сума ти пари на данъкоплатеца. Редовно ни осъждат в Страсбург кой както ни хване и милиони отиват за обезщетения. После защо нямало пари за нищо - тук глоба, там обезщетение, този откраднал, онзи се скатал.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иска да удължи доживотната си присъдата. Това не е нормално. Може да лежи само 1-2 години и да излезе от затвора.
2
26
 
9
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Венцислав Василев, който на 18 август застреля съпругата си Елена"Абе нали оня ден викахте ние не убиваме жени... Този мюсюлманин ли е?!
1
2
 
37
 
! Отговори
цт преди 6 години
Не може и да се къносва...