Борисов в нета: Щастлив съм, че столицата се развива!

Кметът Фандъкова: София я пазим и променяме заедно!
Обновена: 17 сеп 2017 15:50 | 17 сеп 2017 15:50, Анисия Иванова
86
Борисов в нета: Щастлив съм, че столицата се развива!
Архив: Булфото

Премиерът Бойко Борисов честити днешния православен празник, както и празникът на София.

В личния си профил във Facebook той написа: "Православната църква почита Светите мъченици Вяра, Надежда и Любов и тяхната майка София. Честит празник на всички именици. Бъдете живи и здрави. Днес е и Денят на София, щастлив съм, че столицата ни продължава да се развива успешно".

Днес по повод тържествата в града пред църквата "Св. София" имаше водосвет, отслужен от патриарх Неофит, и церемония по издигането на знамето на София. 

"София е древен град, но е град с млад дух, с много енергия и с много сила. И това са силата и енергията на неговите хора, на всеки от вас. Защото София я пазим и променяме заедно", каза в приветствието си към столичани кметът Йорданка Фандъкова.

София предизвиква с възможностите, които и създава, и дава, каза тя и допълни, че градът е общност и няма нито пътища, нито домове без хора. В този ден искам да благодаря на усилията на всеки един от вас - за усилието да пазим, за желанието да правим, за хъса да искаме, каза тя.

По-рано днес на тържествена сесия на Столичния общински съвет бяха обявени почетните граждани на София и бяха връчени почетният знак на Столичната община и значката на София.

От 18.30 ч. в Народния театър "Иван Вазов" ще се състои церемонията за връчване на наградите на Столичната община за ярки постижения в областта на културата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко, Бойко, този невеж народ който те избра, толкова си ***, Столицата едвам крета и не се развива, а назадва.
18
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еииии безсрамен суджук бе тиква проста
17
5
 
42
 
! Отговори
Щастлифт преди 6 години
Габон и Косово ни изпревариха по минимална пенсия.
16
1
 
31
 
! Отговори
Moon stone преди 6 години
Толкова се развива,че в Sofia Zoo няма тоалетна хартия във WC-тата.А масичките пред няколкото кафененца са махнати,защото макар софиянци и гости да плащат храни и напитки с надценка,общината е решила,че нямат право да поседнат като бели хора и ги е забранила.Да,Г.ном Борисов...това е 'модерна' столица от 21-ви век.
15
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Братя, управлява ни шопа от Банкя дето само магистрали строи и храни народа с асфалт и вика че през последната година доходите на хората се били увеличили а 11%.Аз като гледа моите доходи са си все същите не са мръднали и все така не достигат.Явно се е объркал и искал да каже че неговите доходи са се вдигнали."Вдига" доходите ама вдига и цените и кога доходите ще минат равнището на цените и парите ще достигат, питам оня пожарникар там
14
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Развива се като тумор, строителният тумор прониква в здравите квартали и градинки и ги унищожава. Хората започват да се бият за паркоместа, за въздух и слънце. Богатите се изнасят от Ада в къщи за милиони, спечелени от строителство и задръстване на града.
13
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само като видиш половината околовръстно двупосочен път пълен с кратери и това ми било развиваща се столица смешна работа в 21 век
12
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Градиш твоето щастие на гърба на сънародниците си! Съвест имаш ли???
11
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ремонтираха детската площадка до вкъщи. Стойност на ремонта - 100 000 лева. Реално виждам не повече от 6-7 хиляди като разход. Айде, нека съм се объркал, нека са 10 хиляди. Останалите къде потънаха? Някакъв вид развитие е, все пак...
10
1
 
38
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
София не е това което беше когато бях ученик или малко по-късно. Селяния. Мръсотия. Развива се ама друг път. За това хората няма къде да ходят, няма пешеходни пътеки, кошчета, паркове, паркинги, детски, ... абе тотал разпад като цялата страна София не е изолиран оазис.
9
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов в нета: Щастлив съм, че столицата се развива!Да, а провинцията дето там е истинската България е бедна народа изнемогва,обезлюдява той се загрижил за този безличен град.Шоп със шоп смачкан.
8
1
 
47
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Но за сметка на това България умря! Една държава е държава само когато има множество малки добре уредени градове. В швейцария трудно ще снимаш 5 човека на едно място дори пред парламента, просто не дават да живеят много хора на едно място за да не става свинщина и мръсотия каквато е София.
7
17
 
13
 
! Отговори
Реставратор преди 6 години
Честит празник, софиянци....разгледайте Центъра на столицата на България: Можете да започнете от бул. Руски, после бул. Княз Александър Дондуков - Корсаков, прескочете до Граф генерал Николай Павлович Игнатиев, на връщане минете по Генерал-фелдмаршал Василий Иосифович Гурко, не подминавайте Сергей Тимофеевич Аксаков, поклонете се на Император Александър Николаевич Романов/Цар "Освободител"/, помолете се в храма св Княз Александър Ярославич Невски, не забравяйте и паметника на съветската армия !
6
0
 
40
 
! Отговори
Георги Иванов преди 6 години
Като гледам паветата по Дондуков как са ги наредили шведите и си мисля че единственото което серазвива е финансовото състояние на ББ и Фънддъка
5
2
 
1
 
! Отговори
Expo преди 6 години
Moskovski s po-dreben shrift ne moja li da nadpishesh imenata na bus spirkite u sofiata? Ta da si gi chetat samo tvoite bg kalinki?! I vij tam po budkite za bileti mnogo malko nalepeni hartii , veee, s starobulgarski apokrifi ...nalepete oste hartii, ve, s starobulgarski istorii...i po stalbovete mnogo malko hartii lepite, vee...
4
1
 
44
 
! Отговори
Расте, но не красее преди 6 години
Презастроени и задръстни квартали без паркинги тоша е София.
3
1
 
32
 
! Отговори
мани мани преди 6 години
Закриха възловото кръстовище на Красо село.От Овча купел отиването до центъра е кошмар.Всички превозни средства и градския транспорт включително минават по тясна уличка,по която с мъка се разминават колите.Сутрин и вечер е ад под небето.
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За него се развива защото от бронираната лимузина не се виждат и усещат дупките. Задръствания няма защото му чистят пътя. Как разбра, че се развива, Картофелив ли му казва или си ги приказва наизуст, като вчера, че доходите скочили с цели ...,11%??? Развитието на София за него е Златен дъжд. Картофелия не напразно разора София, от повече ремонти се краде повече. Представям си колко му е заделила Картофелия, колко е доволен, поради което ще я слага кмет докато може. И тя бивша комунистка.
1
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати разбирането за развиване! Разбити улици, липса на инфраструктура, мръсотия, хаотично строителство.