Мъжът, дал 100 бона на ало банда: Плашиха ме с чеченци, руснаци...

Пенсионерът оставил парите на пет различни места в столицата
16 окт 2017 10:20,
71
Мъжът, дал 100 бона на ало банда: Плашиха ме с чеченци, руснаци...
Кадър "Нова телевизия"

Мъжът, който даде 100 000 лева на ало измамници, е бил заплашен от мним полицай, че ще стане жертва на страшна банда телефонни терористи, в която има чеченци, руснаци, българи и цигани.

Това разказа 73-годишният пенсионер, който в четвъртък и петък остави рекордната сума пари на различни места в столицата, вярвайки че помага на полицията да залови опасни престъпници.

Софиянецът е дал абсолютно всичките си спестявания, пари от продаден апартамент, продал е златни накити, дал е парите на сестра си, а също и служебни пари, които събрал като домоуправител за ремонта на покрива.

Той не желае да показва лицето си, защото му е неудобно от станалото.

Още по темата

Всичко започнало около 14 часа в четвъртък. Тогава на стационарния му телефон се обадил мъж, представил се като Пламен Марков от Четвърто районно управление.

"Каза, че банда телефонни терористи, много опасна банда от чеченци, руснаци, българи и цигани, върлува и трябва да си скрия парите по най-бързия начин, тъй като разполагали с уред, който може да ги намери", разказа мъжът пред "Нова телевизия“.

Веднага след това на телефона на пенсионера се обадила плачеща жена, която казала, че има нужда от пари. Той й затворил. След това се обадил мъж, който го ругаел с най-цинични думи. "Копеле мръсно, давай парите, защото ще ти извадя далака“, викал онзи в слушалката.

През това време мнимият полицай стоял на джиесема и слушал какво става на стационарния телефон. Казал на пенсионера, че е чул всичко и му казал да не вдига повече.

"След това ме хвана страх. Сам съм тук, започнах да събирам парите, които имам“, разказа човекът.

Оставил парите на пет места в София, които му били указани от мнимите полицаи.

Усъмнил се чак когато измисленият полицай му казал, че акцията е приключила, а той не трябва да споделя на никого за нея.

"Потърсих служителя в Районното, за да питам какво да кажа на сестра ми“, разказа възрастният мъж.
От РПУ-то му казали, че полицай с такова име не работи там и че той е станал жертва на измама.

"Нямам представа какво ще правим оттук нататък, пенсията не ми е голяма. Яд ме е не толкова, че съм дал толкова пари, а на тая глуповатост и на тая небрежност, с която постъпих“, каза човекът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
9
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Ами в парламента казаха, че Русия е основна заплаха за България.Как да не се изплаши човека от руснаците и чеченците.
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За глупостта няма оправдание.Можеше да се обади в полицията и случайно да попадне на некорумпиран и не държащ чадър над ало измамниците полицай.Така,де.
39
0
 
20
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Българина е... хем тарикат, хем голем юнак ама само на маса, хем мишок. Разберете ме правилно, не скачам на възрастния човек , по принцип говоря...Мен преди няколко месеца ми се обадиха такива...Еми като почнах да му кълна децата да умрат от тумор в мозъка знаеш как млъкна отсреща. Диви и щастливи ги направих, щом измамник онемя пред мене.. чеченци...
38
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За n-ти път в подобни статии ще кажа да не се правите на много умни и на много опитни, защото сега сте млади хора на по 20-30-40 години и грам представа нямате, какво ще се случи като сте над 70 години. Някои от вас дори няма да могат да говорят нормално, други ще се напикават, трети ще са като вдетинени. Голям залък ***, голяма дума не казвай - народът го е измислил. Така че уважавайте малко повече тези възрастни хора. На този терор върху възрастните хора трябва да се сложи край!
37
1
 
3
 
! Отговори
следовател-отрядник преди 6 години
С голяма сърдечност бих попитал тоя за парите,и бих му показал едно по-кичесто дърво! Той да решава!
36
8
 
4
 
! Отговори
айдее преди 6 години
Може цяла България да кара кънки по ливадите,ама не спи с тях!Кой знае на коя цицореста бабушкера ги е снесъл,пък после вой до небесата!Това ми мяза на инкасото,дето все ги обират!
35
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този човек лъже,много удобно е да представиш подобни глупотевини за истина ,за оправдание на похарчените или присвоени пари
34
0
 
2
 
! Отговори
масон преди 6 години
До Август ВагнерНие в ложите не се занимаваме с глупости!
33
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майко какъв бaлък ахахахха
32
4
 
26
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Аз винаги съм казвал, че на *** човек пари не му трябват.......и това е поредното доказателство !
31
1
 
11
 
! Отговори
Август Вагнер преди 6 години
До АнонименНе колега - тези ало измамници явно имат силен гръб - я мевере я някой мастит олигарх с членство в тайна ложа я б.х.к. ....
30
4
 
14
 
! Отговори
един друг преди 6 години
Спешно, ама много спешно трябва да се намялят пенсиите. Поне наполовина. Егати изкукалото население. И този е домоуправител, че и сестра му си е доверила парите на същия... нямам думи.
29
0
 
15
 
! Отговори
РъкатаНаМъртвеца преди 6 години
Мним поуицай *** чеченец и руснак ... А мевере къде е ? Участва мнимо ! Ама взема реални пари.
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21Приемат ги, защото нашите *** телевизии и разни други "сми" само с такива глупости се занимават! Гьобелската пропаганда репички да яде пред пед...ската! А и с кого да плашат.....гей.четата за нищо не стават, даже за плашило!!!!
27
5
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
на 73 год и толкова тьп нямам думи
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както го каза шефа на НСБОП (цитита Улицата), "Докато има балъци ще има и тарикати".А в Бг балъци колкото щеш.Едни ги пържи Спас от Кочериново, други Боко-тиквата ги нарежда и т.н, примеритенямат брой и чет........
25
7
 
26
 
! Отговори
Старата школа преди 6 години
Приказки за наивници! Че кой нормален човек ще остави толкова пари на стареца или бабата в къщи! Всичкото това е да ни убедят, че няма нужда да се увеличават пенсиите - 200 лв им стига, иначе ги хвърлят през прозорците! Как пък ВСЕКИ ДЕН някой хвърля по цели ХИЛЯДАРКИ от прозореца! Най-малкото децата им щяха да приберат парите!
24
6
 
5
 
! Отговори
*_* преди 6 години
ИмАл, дАл..Голям рев че нямат пари, а дюшеците се пръскат по шевовете..
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тц тц Само мошеници тука !!!
22
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...ало банда: Плашиха ме с чеченци, руснаци..."ЗАПЛАХА ЛИ Е РУСИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ !!!???