Колчета като войници! Новите прегради в подлеза на НДК!

Фирмата изпълнител пренареди разкривените заграждения
25
Колчета като войници! Новите прегради в подлеза на НДК!
Снимка: Кадър bTV

"Пияните" колчета в подлеза на НДК, които възмутиха социалните медии, редица организации и редовите столичани, пътуващи през центъра на София, вече са пренаредени и прави като войници.

Фирмата изпълнител спази обещанието си, дадено след като избухна масовото недоволство, и пренареди преградите за своя сметка. В свое оправдание от компанията обясниха, че "пияните" колчета били поставени временно. Освен това били използвани старите дупки на предишните заграждения, а при поставянето под тях били открити кабели.

Още по темата

"До късно снощи пренареждахме гранитните плочи от настилката на спирката, до голяма степен те са сменени", отчете инж. Галин Йонев от фирмата пред bTV. Той допълни, че колчетата са били наредени още във вторник, но тъй като съществуващите дупки на старите колчета не били в права линия, се наложило да вадят плочки от настилката, да правят нови дупки и да ги изправят в една линия.

И инж. Йонов призна, че не е харесъл предишното изпълнение. Затова в понеделник събрал всички техници и работници, които отговарят за тази зона, и им дал точни инструкции как да поправят кривите колчета.

Гергин Борисов от "Спаси София", която бе сред основните критици на разкривените колчета, и сега обясни, че контролът явно е недостатъчен, щом фирма изпълнител е решила, че може да използва стари дупки, че може да остави така накриво колчетата.

"Защо трябва безобразията да се случват, обществото да се възмущава и едва след това фирмите изпълнители да се сещат, че може би има по-цивилизован начин, по който да си вършат работата?", попита той.


25
Още от
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Гергин Борисов преди 9 месеца
До Спаси София pedali

Нещо чувам по мой адрес се цирика...
Не е нужно да си завършил Сорбоната (макар, че и такъв има в екипа ни), за да знаеш, че криви колци не са приемливи.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Интересно ми е само ,след като са ползвали дупките на старите бетонни колчета, как така те бяха в права линия , а новите не можаха.
18
0
 
1
 
! Отговори
ръп содия в кафяво преди 9 месеца
за колчетата на войниците
и още нещо
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Kрасиво е станало. Сега вече никой няма да може да паркира изцяло върху тротара (полукачен може).

Не са най-красивте антипаркинг колчета, обаче...
16
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 9 месеца
Можело значи ?!
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Колчета като суджуци, преди бяха като наденици.
14
0
 
16
 
! Отговори
боян преди 9 месеца
и на мен не ми харесЪха
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"не е харесЪл" - и това се пише от официална медия, която трябва да е образец за грамотност. Браво!
12
0
 
20
 
! Отговори
1234 преди 9 месеца
"харесЪл"?????!!!! Абе вие в днес.бг къде си намирате неграмотните списвачи? Едно дете 2-ри клас ще ви пише статийките по-грамотно.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На тия не трябва да им се дават никакви ремонти повече в София,а иначе другарю 1 бай ти Тодар построи НДК и България фалирА,ПОМНИШ ЛИ ДРУГАРЮ,СВЕТЕХМЕ КАТО ДИСКОТЕКА В СРЕДАТА НА 80-ТТЕ а съучениците ми от панелните маали идваха премръзнали и се грееха в училище,децата и в детските градини са мръзнели,ВАЩА КОЖА!Фандъчкова ИЛИ ДА СЕ СТЯГА И ДА СИ ИЗПЪЛНЯВА ПРЕДИЗБОРНАТА ПРОГРАМА,ИЛИ ДА СЕ МАХА ОМРЪЗНА МИ ДА Я СЛУШАМ САМО ЗА МЕТРО И ДЕТСКИ ГРАДИНИ ДЪРДОРИ!Плочките при ЦБаня са на СОЛ ОТ КОЛИТЕ!
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И как за своя сметка?! То предишната мизерия въобще не е трябвало да бъде платена. Ако нямаше реакция на обществено недоволство щеше да си остане така
9
7
 
12
 
! Отговори
рускиня преди 9 месеца
До Спаси София pedali
----
Май много ядосваш,че те карат да оправяш мизерии дето ги вършете под името "ремонти". Какво намаляват парите от кражби?
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега ще са по-удобни и за бг футболистите.
7
7
 
22
 
! Отговори
толераЗД преди 9 месеца
До Спаси София pedali

А според твоето експертно мнение, това което беше свършено адекватно ли беше? Не защитавам когото и да било от Спаси София, но се радвам че има платформа на която хората да споделят именно такива куриози. Това прахосничество е от нашите пари и следователно е редно народът да има глас, ако ще и не-експертен. Айде обратно в пещерата гаден трол.
6
8
 
32
 
! Отговори
Пешко преди 9 месеца
До Спаси София pedali

Добре, че са тия от Спаси София, ако ще с основно да са. Бая неща се оправиха по техни сигнали
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Герберски специалисти...
4
1
 
22
 
! Отговори
Плавник преди 9 месеца
Колчетата добре ги пренаредиха, обаче някой замисля ли се, че това колче, което е с височина 50см и най-вероятно е забито най-много на 20см в земята няма да спаси никой на спирката от летящ автомобил? Да не говорим, че тротоара си има бордюр и всеки автомобил, който кара с висока скорост и се удари в бордюра ще отскочи и ще прелети над колчетата. По-добре да бяха криви, но да бяха сложили по-подходящи и по-обемни.
3
31
 
22
 
! Отговори
Спаси София pedali преди 9 месеца
Гергин Борисов от Спаси София - избутал колежа за библиотекари - води се най-големия специалист по всичко в София, спасява целия град, на всяка манджа мерудия. Може би следващия кмет на София? Ще е чудесен наследник на Юрданка.
2
11
 
28
 
! Отговори
до 1 преди 9 месеца
НДК да е построено за 7 месеца !? Ами не - първата копка е на 25 май 1978, следват няколко етапа на строеж, последният от които завършва 1985 година. На 31 март 1981 година е официално открит, без да е завършен напълно, по случай 12-тия конгрес на БКП... 30 млн. са "доброволно" събраните пари от населението...Иначе целият проект струва повече от 270 млн. А да сравняваш 1 лв. тогава и 1 лев сега е меко казано нелепо...
1
12
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Напишете моля, името на поредния герберастки Суджук, който пак се облажи от ремонта на ремонта.
Навремето омразният Тодор Живков построи цялото НДК за 7 месеца и срещу 34 млн лв.
Само последното десетилетие, само ремонта на подлеза от фирмите на Суджуците дотук е глътнал 116 млн лв.
За ремонта пък на самото НДК не ми се говори.
То бива кражби, бива, ама това вече на нищо не прилича.