18-годишен преби медицинска сестра в "Пирогов"

Снощи са извършени и други посегателства върху медици и пациенти
Обновена: 28 окт 2017 16:01 | 28 окт 2017 15:58,
100
18-годишен преби медицинска сестра в "Пирогов"
Снимка: УМБАЛСМ "Пирогов"

2 посегателства са извършени над спешни медици в УМБАЛСМ "Пирогов"-София тази нощ. Сериозно е пострадала медицинска сестра, нанесени са психически травми за лекари, санитари и пациенти, както и материални щети, съобщиха от болницата. 

Снощи и през нощта в "Пирогов" са се случили 2 инцидента, при които пациенти са проявили агресия спрямо дежурните екипи. При първия 18-годишен младеж, настанен в токсикологията на "Пирогов" заради употреба на марихуана, е нападнал и пребил дежурната медицинска сестра. В резултат в момента тя лежи в лицево-челюстното отделение към Клиниката по неврохиругия с тежка лицева травма и комоцио (мозъчно сътресение).

Пациентът е приет за лечение по-рано в петък, след като екип на Спешна помощ го докарал в "Пирогов" заради употреба на марихуана. Родителите му отказали на дежурния екип един от двата да остане с него като придружител, защото, според тях, го дразнят с присъствието си. Те казали, че той се занимава със спорт – бокс.

Същата вечер, няколко часа след приемането и лечението му в токсикологичната клиника, при него влиза дежурната сестра – той я посреща станал от леглото и започва да й нанася тежки удари. След като я пребива и я оставя да лежи в безсъзнание на земята, той се опитва да излезе от клиниката. Тъй като е заключено, той се насочва към първата срещната врата на пациентска стая. Там се лекува пациентка със сериозна нежелана лекарствена реакция. 18-годишният младеж я заставя да му оключи врата и след като тя му казва, че няма ключ, той започва да я души.

Междувременно удря и бутона за пожарно известяване, но се стряска от включената аларма. Оставя пациентката, която е нападнал, чупи стъклото на заключената врата и бяга от клиниката, облечен с тениска и боксерки. Дежурната лекарка и дежурната санитарка са със сериозна уплаха.

По-късно същата нощ, полиция докрала 3 пияни мъже в спешното на болницата, след пиянска свада в столично заведение. По време на нея един от тях е ударен и се налага да получи медицинска помощ. 

В коридора на спешното един от тях нанася удар по вратата на кабинет. За щастие, при този инцидент няма физически пострадал служител на "Пирогов". Дежурният лекар се е разминал само с уплаха. Що се отнася до пациента, чийто приятел извършва вандалския акт, той е настанен в личево-челюстното отделение към неврохирургията на "Пирогов".

Ръководството на болницата е уведомено за случая. Изпълнителният директор проф. Асен Балтов вече посети пострадалата медицинска сестра и огледа нанесените материални щети, като нареди да се предприемат допълнителни мерки за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
20
 
! Отговори
в затвора преди 6 години
МЗ и съдебната система са виновни.Там трябва много чистене.Ако и сега тези от съдебната система осъдят този *** условно-спешна помощ трябва да спре работа в цялата страна!.Не стига мизерните заплати а и да ги бият и убиват.Такъв *** трябва да бъде смачкан до неузнаваемост от милицията а на другия ден в панделата 10 год.Крайно време е!!!
50
7
 
30
 
! Отговори
Анархо преди 6 години
Комунизъм казвате. По-скоро анархо-демокрация. Номерът комунизмът е виновен вече не върви. Това е демокрациятя, за която скачахте.
49
5
 
13
 
! Отговори
Румен Радев преди 6 години
Българи в чужбина, връщайте се в родината! Върнете и децата и внуците си!
48
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В дежурните кабинети на болниците трябва да има и дежурен полицай. Трябва да се гласува закон- който бие лекар или друго мед. лице, да бъде стрелян на място!!! Ами както сме я подкарали до 10г. на тая територия няма да остане кьорав лекар! Кой ще ни лекува бе хора???? Може да останем без много други специалисти, ако се наложи, но без лекари!!!! Лоши-добри - когато избягат, ще разберем. Питайте хората в провинцията.
47
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как нито един от министрите на здравеопазването не успя да извоюва сигурността и спокойствието на медиците.!!!Ако имаше закони, които да се спазват и всяко посегателство да води до затвор, нямаше да има толкова бити лекари и сестри. За съжаление висшестоящите си гледат единствено интересите.
46
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи родителите са си оставили дрогираното *** в Пирогов,за да не го дразнят! Демек като го знаят какво л,,но е да не пребие тях,а мед. екип.Сега да последва една глоба от 10 000 лв за тези "родители",че не са си възпитали изродчето правилно!
45
3
 
32
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Какъв пpoст и пpимитивен народ.
44
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държава без закони.Законите трябва да започнат да важат за всички и да са строги. Анархо-комунизмът си продължава.Законът трябва да важи и за "шведа", и за лудия, и за пияния, и за дрогирания.
43
7
 
9
 
! Отговори
до 48 преди 6 години
Без ток ще минеш....без храна, ще минеш ли? Без вода ще минеш ли? Без дрехи и т.н., и т.н. и т.н., и т.н. па нищо чудно и ти да се разболееш през въпросната седмица и да се наложи по спешност да търсиш помощ, но в такъв момент знам как действате .....ще си счупите телефоните да търсите "познати" и "познати" .........по-спокойната я карай във форумите незаменими хора няма, но всички професии са такива!!!
42
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решението на тази държава е някой като ген.Пиночет вечна му слава и всичко ще си дойде на мястото
41
7
 
7
 
! Отговори
до 41 преди 6 години
Ами неа и аз служител в енерго дружество и аз си оставя работата за седмица и нека видим "кво ще се случи".......истината е друга драга ми мед. сестра, че без никоя професия не може, просто трябва да има по-строги правила и възнаграждения...
40
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
?? В Пирогов и останалите болници няма ли охрана , да не питам ако стане пожар как ще излязат хората през тези заключени врати без портиер наблизо, нашия хубостник буйствал блъскал вратата и никой от никъде.....Държавата като дава пари на болниците , да ги задължава да осигуряват сигурност на работното място за служителите, че са кът.
39
5
 
45
 
! Отговори
бившо ченге преди 6 години
На такъв по мое време му изправяхме кривката от бой!И след това ставаше душа-човек!
38
5
 
39
 
! Отговори
681 преди 6 години
Токсикологична реакция от трева!!!!!! По-скоро *** е пушил синтетика и разни примеси . Или журналята заблуждават или лекарите не разбират материята с която работят.
37
30
 
15
 
! Отговори
9091 преди 6 години
Тия мед. сестри за мен повечко то са си глуп***вички, аве идете да работите в някой супермаркет, ще вземате същите мизерни пари, но няма да чистите ***, няма да има нощни 12 часови смени, няма да чакате на главата на някого да го спасявате да не умре а после в замяна на това, че сте опитали да помогнете на някого да ви бият. Е кажете ми, ******чки сте нали ?
36
1
 
35
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Така е, агресията идва от семейството. Ако няма достатъчно контрол, ако липсват единия родител или двамата.. Децата започват да бият други хора, защото няма кой да ги сложи в ред. А, казармата е просто задължителна за такива пpъдльовци!
35
6
 
36
 
! Отговори
до всички преди 6 години
До всички медицински сестри -Колежки нека една седмица оставим белите манти на закачалките и да видим какво ще се случи!!! СТИГА СМЕ ТЪРПЯЛИ УНИЖЕНИЯ и от пациенти и от държава!
34
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Определено тия 18 годишните са най-опасни хем са в пубертета хем нищо не са виделиот живота .Обаче бият скачат на бой ужас . Предлагам да има казарма по 5 години .Там ще им мине желанието за саморасправа имат изпитана система . Повярвайте .
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие камшици по нервните на хората ли удряте? Защо е приет в токсикологията?
32
1
 
29
 
! Отговори
До 29 преди 6 години
Закони има,но не се спазват.И още възпитанието на това интернет поколение е на кота нула.Със закони такива юнаци не можеш да ,,озаптиш"Я виж в сайтовете какви ци.низми,ругатни и п.р.о.стотии се ширят.Попържни по адрес от чистачката до президента.Ами ако се спазва закона повечето за за ,,кауша" Ама слободията я имат за демокрация.Трябва всички м/у 18 и 20 годишни да минат две годишна казарма.Без таблети,лаптопи и телефони .Служба по устав и половината ще оцелеят и очовечат а другите???Закони ли?