Дий, дий! Как Общината ще крие каруците от евродепутатите?

Въпреки планираната забрана, ромите отказват да спазват новата регулация
Обновена: 29 окт 2017 20:01 | 29 окт 2017 20:00, Красимир Ангелов
83

5239 гледания   |  Още видео

Пълна забрана на движение на каруци с коне в София обмислят от общината. Поводът за тази транспортна промяна е предстоящото европредседателство на България. Целта е около официалните делегати да не се движат конски впрягове, а общинарите ще засилят контрола. Предвидена е и глоба за тези, които не спазват забраната.

В ромските махали обаче не гледат толкова последователно и категорично на планираната забрана и отказват да слязат от коня.

Още по темата
Всеки ден виждаме стотици каруци из столичните булеварди – качват се на коня от деца и така докато могат. Въпреки че са навън и при дъжд, и при минусови температури, никой от ромите няма намерение да остави безмоторното си превозно средство.

Те не виждат проблем да карат по едни от най-натоварените булеварди и не се притесняват и от актовете на полицаите, тъй като сами признават, че често пропускат да ги плащат.

За повечето от ромското население именно това е начинът, по който си вадят хляба. Ромските медиатори признават, че смяна на занаята в гетата не е невъзможна, но не е и лесна задача, тъй като пътят към по-високата квалификация работа е през образованието.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air
 


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
от наблюдател преди 10 месеца
20-30 каруци в едномильонен град. Рециклират и сортират напълно безплатно на столичната община боклука.
Общинат пък от своя страна, подържа голям платен административен апарат , който следи каруците и гратизчиите в МАСОВИЯ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ???
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Еври баре на магаре!
56
0
 
5
 
! Отговори
Софийско магаре преди 10 месеца
Па я искам да си пасем пред НДК-то. Там са пасли дедо, баба, татко и мама. Докато си пасем можем и да разцепим някой евродиференциал. Доволен може да остане и да пуска редовно фондове.
55
0
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 10 месеца
Е какво им е на каруците, придават фолклорна екзотика на гербавия ни пейзаж. Като сме ги поканили европейските големци в родния ни смрадлив ***, та от каруци ли да се притесняваме.
54
0
 
5
 
! Отговори
БПФ преди 10 месеца
Както казва Дани.

Днес само за 20 минути станах свидетел на две отвратителни прояви: Първо на ъгълът на "Академик Гешов" и "Борис ІІІ" наглeци бяха паркирали каруцата си на тротоара така, че пешеходците трябваше да се провират между колите по платното с риск за здравето и живота си и бяха отпрашили нанякъде, после - на бул. Възраждане някакво чаaве на максимум 8-9 години, съвсем само препускаше по средата на булеварда с каруцата.
53
0
 
5
 
! Отговори
Дани преди 10 месеца
"Целта е около официалните делегати да не се движат конски впрягове"?!? WTF ... А защо само покрей делегациите? И покрай мен не искам да се движат и квартала да ми осират не искам ...
52
0
 
4
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 10 месеца
След като тия с каруците изкарват по 1000 на месец от отпадъци,що не си купят пикапи бе? Близо е до ума!
51
0
 
9
 
! Отговори
младен преди 10 месеца
"Целта е около официалните делегати да не се движат конски впрягове..."

Аре бе...а с какво ще се извозват делегатите???
50
0
 
5
 
! Отговори
Гост преди 10 месеца
До отАв$тралияяСидней: Напълно прав/а сте! Вместо забрана, следва да се повиши контрола, както и каруците да се вкарат в определени рамки и критерии. Разбира се, всичко това следва да се облече в законови мерки. Отделно, има си улици и булеварди, където може и трябва да се постави съответния забранителен знак
49
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За пореден път, вместо да си решим проблема ще го заобиколим отново.
Защо не си плащат актовете? защото могат! Сега да се запитат защо те могат!
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
е защо ще гонят каруците ?
те са част от манталитета, изконният образ и национална черта на Ганю Балкански !
Нали така бе Валерианчо , Каракачанчо и Боленчо ?
47
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не трябва да ги крие,а да ги изхвърли завинаги от пределите на столицата!В кой век живеем?В европейска столица се разхождат каруци като преди повече от 100 години.Има достатъчно места в страната,подходящи за този транспорт.Прекалената толерантност към този етнос им създава усещането,че са недосегаеми.Време е да бъдат принудени да спазват законите и разпоредбите,които важат за всички останали,иначе нищо добро не ни чака.
46
1
 
27
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 10 месеца
И ко праим сега ? Ако бяха българи-лесно ! Бой,глоби ! Ама тия са ни избиратели !
45
1
 
28
 
! Отговори
БПФ преди 10 месеца
Прехраната си изкарвали, а колко данъци плащат? Не съм чул за закон, освобождаващ *** от плащането на данъци... докога привилегии за най-безполезната и долна част от обществото?

Всички проблеми идва от незаконните хъхряшки развъдници - талиги, кражби на ток и вода, замърсяване, висока престъпност. Унищожете развъдниците и проблемите се решават. ЗАКОНЪТ е на ваша страна, незаконното строителство е престъпление и си остава такова, въпреки безумните оправдания, че някой "няма къде да живее".
44
1
 
33
 
! Отговори
БПФ преди 10 месеца
Какво означава: "отказват да спазват" забраната, бе ??? Тия по-големи ли са от държавата, на която не дават абсолютно нищо, но само точат благини от нея?
Щом отказват, да бъдат ЗАСТАВЕНИ, със сила ако е нужно !!! Не плащали глобите - ами да бъдат събирани принудително тогава тия глоби - спиране на всякакви помощи или принудителен труд !!! Значи мене - ако имам задължения към държавата - глоба или недоплатен данък, ме гонят до дупка за всяка стотинка, а на тая гнъс всичко и е позволено?
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ТЕ НА КОНЯ ЛИ СА, НЕ СА ЛИ НА КАРУЦАТА?
42
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Някой май го е срам от електората му. Да не се тревожи, по-вероятно е да е пълен безсрамник.
41
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ми то така с каруците е добре. Ще докажем, че ромите вече са интегрирани в целия град.
А на разходка из Факултето гостите няма ли да ги водят?
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПО ВРЕМЕ НА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ВСИЧКИ СОФИЯНЦИ ТРЯБВА ДА ХОДЯТ С ПРАЗНИЧНИТЕ СИ ДРЕХИ, УСМИХНАТИ И НЕПРЕМЕННО ЩАСТЛИВИ. ЩОТО ТРЯБВА ДА ДОКАЖЕМ, ЧЕ НЕ САМО ПРАСЕТАТА И КОКОШКИТЕ СА ЩАСТЛИВИ.
И ВСЕКИ ДА СИ НОСИ ПРЕЗЕРВАТИВИ, ЗАЩОТО ТЕЗИ ОТ БРЮКСЕЛ СА СПИНОЗНИ.
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За да угодят на евро господарите си, тези от ГЕРБ са готови да ходят по цял ден наду`пени.