Дий, дий! Как Общината ще крие каруците от евродепутатите?

Въпреки планираната забрана, ромите отказват да спазват новата регулация
Обновена: 29 окт 2017 20:01 | 29 окт 2017 20:00, Красимир Ангелов
83

Пълна забрана на движение на каруци с коне в София обмислят от общината. Поводът за тази транспортна промяна е предстоящото европредседателство на България. Целта е около официалните делегати да не се движат конски впрягове, а общинарите ще засилят контрола. Предвидена е и глоба за тези, които не спазват забраната.

В ромските махали обаче не гледат толкова последователно и категорично на планираната забрана и отказват да слязат от коня.

Още по темата
Всеки ден виждаме стотици каруци из столичните булеварди – качват се на коня от деца и така докато могат. Въпреки че са навън и при дъжд, и при минусови температури, никой от ромите няма намерение да остави безмоторното си превозно средство.

Те не виждат проблем да карат по едни от най-натоварените булеварди и не се притесняват и от актовете на полицаите, тъй като сами признават, че често пропускат да ги плащат.

За повечето от ромското население именно това е начинът, по който си вадят хляба. Ромските медиатори признават, че смяна на занаята в гетата не е невъзможна, но не е и лесна задача, тъй като пътят към по-високата квалификация работа е през образованието.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
от наблюдател преди 6 години
20-30 каруци в едномильонен град. Рециклират и сортират напълно безплатно на столичната община ***. Общинат пък от своя страна, подържа голям платен административен апарат , който следи каруците и гратизчиите в МАСОВИЯ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ???
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еври баре на магаре!
51
0
 
5
 
! Отговори
Софийско магаре преди 6 години
Па я искам да си пасем пред НДК-то. Там са пасли дедо, баба, татко и мама. Докато си пасем можем и да разцепим някой евродиференциал. Доволен може да остане и да пуска редовно фондове.
50
0
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Е какво им е на каруците, придават фолклорна екзотика на гербавия ни пейзаж. Като сме ги поканили европейските големци в родния ни смрадлив ***, та от каруци ли да се притесняваме.
49
0
 
5
 
! Отговори
Дани преди 6 години
"Целта е около официалните делегати да не се движат конски впрягове"?!? WTF ... А защо само покрей делегациите? И покрай мен не искам да се движат и квартала да ми осират не искам ...
48
0
 
4
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
След като тия с каруците изкарват по 1000 на месец от отпадъци,що не си купят пикапи бе? Близо е до ума!
47
0
 
9
 
! Отговори
младен преди 6 години
"Целта е около официалните делегати да не се движат конски впрягове..."Аре бе...а с какво ще се извозват делегатите???
46
0
 
5
 
! Отговори
Гост преди 6 години
До отАв$тралияяСидней: Напълно прав/а сте! Вместо забрана, следва да се повиши контрола, както и каруците да се вкарат в определени рамки и критерии. Разбира се, всичко това следва да се облече в законови мерки. Отделно, има си улици и булеварди, където може и трябва да се постави съответния забранителен знак
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За пореден път, вместо да си решим проблема ще го заобиколим отново.Защо не си плащат актовете? защото могат! Сега да се запитат защо те могат!
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е защо ще гонят каруците ?те са част от манталитета, изконният образ и национална черта на *** Балкански !Нали така бе Валерианчо , Каракачанчо и Боленчо ?
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не трябва да ги крие,а да ги изхвърли завинаги от пределите на столицата!В кой век живеем?В европейска столица се разхождат каруци като преди повече от 100 години.Има достатъчно места в страната,подходящи за този транспорт.Прекалената толерантност към този етнос им създава усещането,че са недосегаеми.Време е да бъдат принудени да спазват законите и разпоредбите,които важат за всички останали,иначе нищо добро не ни чака.
42
1
 
27
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 6 години
И ко праим сега ? Ако бяха българи-лесно ! Бой,глоби ! Ама тия са ни избиратели !
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЕ НА КОНЯ ЛИ СА, НЕ СА ЛИ НА КАРУЦАТА?
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой май го е срам от електората му. Да не се тревожи, по-вероятно е да е пълен безсрамник.
39
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то така с каруците е добре. Ще докажем, че ромите вече са интегрирани в целия град.А на разходка из Факултето гостите няма ли да ги водят?
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПО ВРЕМЕ НА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ВСИЧКИ СОФИЯНЦИ ТРЯБВА ДА ХОДЯТ С ПРАЗНИЧНИТЕ СИ ДРЕХИ, УСМИХНАТИ И НЕПРЕМЕННО ЩАСТЛИВИ. ЩОТО ТРЯБВА ДА ДОКАЖЕМ, ЧЕ НЕ САМО ПРАСЕТАТА И КОКОШКИТЕ СА ЩАСТЛИВИ.И ВСЕКИ ДА СИ НОСИ ПРЕЗЕРВАТИВИ, ЗАЩОТО ТЕЗИ ОТ БРЮКСЕЛ СА СПИНОЗНИ.
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да угодят на евро господарите си, тези от ГЕРБ са готови да ходят по цял ден наду`пени.
36
1
 
21
 
! Отговори
?! преди 6 години
Защо отказват да я спазват забраната?Какви са те?!
35
2
 
14
 
! Отговори
Да да.. преди 6 години
По Бай Тошово време ромите имаха работа плащаха данъци и не крадяха, бяха образовани.
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко нали направи конюшна хахаха