Маса за "месоядни зомбита": Вегани "похапват" човешко със зеленчуци

Световният ден на веганите се отбелязва от 1994 г.
1 ное 2017 20:27,
89

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Днес е Световният ден на веганите. Отбелязва се от 1994 г. по инициатива на председателката на британското Веганско общество Луис Уолис, с цел да се популяризира веганството като начин на живот. По този повод от "Български вегански съюз" организираха шествие и пърформанс в защита на правата на животните в центъра на София.

Целта на проявата е да обедини всички защитници на животните.

"Хората плащат за най-жестоката индустрия - убийство на животни заради храна", каза Явор Карапетров от организацията.

Освен това, според него, производството на животински храни е най-големият замърсител на въздуха с метан, който разрушава озоновия слой.

"Ние сме родени да бъдем добри и можем да живеем без насилие", каза още Карапетров, цитиран от БТА.

По думите му, човекът е плодоядно животно, като може да бъде здрав и енергичен без да консумира млечни и месни продукти.

Активистите организираха символичен пърформанс, който пресъздава процедурата по обработка, съхранение и консумация на животинското месо. Имаше хора, "опаковани" в тарелки, сервирани в огромни чинии и маса с надпис: "Месоядни зомбита".

Отново имаше и изкуствена кръв, както и кукли на малки бебета.

Според участниците, яденето на месо е не само нехуманно, но и вредно за здравето.

Те скандираха: "Месото е болка и страдание!".

"Да защитим нашите безгласни и безправни приятели. Нека да покажем, че животните могат да разчитат на нас, да бъдем техният Глас! Техните закрилници!", написаха организаторите на събитието във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веган = дугинист!
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тоя на снимка 2 крава му е приятелка (т.е. приятелката му е крава). Всички вегани заявяват, че защитават животните, а на практика ги подяждат, като ядат само растителна храна. Е, това не е ли лицемерие? :)
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На последната снимка, ромско дете се радва на кървавите сцени. Това не ми се вижда нормално. Тези хора трябва да се подвеждат под отговорност.
33
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма голяма разлика между човешко месо и месо от животно. Човекът го няма, душата си е отишла, останала е животинската биомаса. Може да се изяде близък човек който е починал при нещастен случай в знак на обич, ако дете е починало при нещастен случай родителите може да го изпекат в тавичка и да го изядат. Щом може месо да се яде, защо не и това.
32
3
 
9
 
! Отговори
1984 преди 6 години
До АнонименВеганизмът е "изврат", както казваш, но за русофилството не мога да се съглася. Аз съм месоядно същество, но също така съм и русофил!
31
1
 
14
 
! Отговори
стефчо преди 6 години
хора без работа и без смисъл в живота. представете си това явление преди време ,когато се е работило по цял ден на полето тежък физически труд да се е чувало за вегани?? WTF?? (малко ми идва като планината Броудбек)
30
5
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 6 години
ВЕГАНИЗЪМ = КОМУНИЗЪМ
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ле-ле, тая веганка на снимка 1 е умрЕла от глад! Погледни я - ще те (ще ти го) изяде целия, докрай. :)
28
4
 
11
 
! Отговори
горгона медуза преди 6 години
Добре, разбирам че не искат да ядат месо от морална гледна точка. Но защо пък да не ядат мляко, сирене и яйца??? Тези продукти не са "плът"! Какво е обяснението им по този въпрос? Чуя ли за някой че е "веган", винаги си мисля, че нещо не му е наред на въпросния човек- или има някакво психическо отклонение или са лицемери-да не убивали!- като вървят по улицата знаят ли колко мравки и буболечки настъпват и ги убиват! Де лицемери, де!
27
4
 
17
 
! Отговори
месояд преди 6 години
Тея съвсем са истерясали от глад!
26
2
 
8
 
! Отговори
Pen преди 6 години
Ей не се спряха тези ! :Д :Д
25
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин веган ли е? Гледам ги кръв леят, та се сетих за него...
24
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
""Да защитим нашите безгласни и безправни приятели. Нека да покажем, че животните могат да разчитат на нас, да бъдем техният Глас! Техните закрилници!", написаха организаторите на събитието във Facebook."Тотално са изпушили, горките.
23
2
 
5
 
! Отговори
Борнео до човечето преди 6 години
До чучолигарчо Бегом в банята да си лъснеш бастуна и кой ти разреши да гледаш снимките бе пубер?
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това да нее някакъв филм на ужасите
21
4
 
13
 
! Отговори
чучолигарчо преди 6 години
Какво си мисли репичката като я изкубват от лехата из корените....ВАРВАРИИИ!!!Какво си мисли репичката когато ВЕГАН я изяжда....ВАРВАРИИИ!!!!...Растителните видове също са живи същества със свой духовен живот както животните и хората!!!!Майката Природа страда за тях а вие ВЕГАНИТЕ не страдате ли ???*** НИЕДНИ!!!Как не ви е срам да изяждате миличките марулки,репички,житце,овес ,ориз,семена,ядки и грудки,които са техни дечица???ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!ТОВА ВАШЕТО СИ Е ЖИВО РАСТЕНИЕЯДСТВО!!!ГАДОВЕ ДОЛНИ!
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Половината са с кожени обувки, браво!
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"По думите му, човекът е плодоядно животно, като може да бъде здрав и енергичен без да консумира млечни и месни продукти."И при мечките е така- могат да се нахранят само с плодове. Чудя се защо ли... а, да, защото са всеядни като човека и се опитват да оцелеят докато намерят месо. :)
18
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз по принцип съм веган, но тази вечер си нарязах луканка, кашкавал и филе "Елена". Не мислех да ям друго, но скарата ме привличаше мистично. Като добър веган се ограничих само с две кюфтенца, флейка, шишче и две карета (ОТ МАЛКИТЕ). За десерт не си позволих друго освен крем карамел и млечен шейк.
17
3
 
32
 
! Отговори
Веган на куково лято преди 6 години
Двама приятели си говорят :- Станах веган.-Как реши точно това?-Ами исках да е нещо модерно, ама за гей ме достраша....