Веганите срещу кончетата по улиците, но веганите къде са?

Двама-трима искат да се сложи край на конете с каруци
109
Веганите срещу кончетата по улиците, но веганите къде са?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Протестите на веганите започват да придобиват комичен характер. Акциите против месото в менюто преминаха в искания за забрана на филм, а днес трябваше да има протест с искане да се сложи край на движението на коне с каруци в София. Не само защото предизвикват катастрофи и задръствания.

Веганите са категорични, че е неетично в 21 век да се използват животни за дърпането на тежки товари и искат незабавна конфискация на каруците в подобни случаи. Според тях за модерен град като София е грозна и неприятна гледка да има каруци, влачещи боклуци.

Протестът на веганите е под мотото "Нека заедно спрем каруците! Не на каруците и насилието над животни, не на апататията".

Веганската изява обаче събра едва двама-трима, а полицаите бяха повече от тях.

Иначе и Столичната община ще разглежда казуса с каруците, като едно от предложенията е да има пълна забрана на използването му. Поводът е предстоящото европредседателство на страната ни, за да не стават официалните делегати свидетели на подобни гледки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: веганиконе с каруци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНай-много вегани има в Англия, 2% от населението им.
71
1
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Като чуя "веган" ми иде да включа скарата на терасата, широко да отворя остъклението и да извадя няколко вратни пържолки от фризера. Мммм прелест, целия квартал мирише на пържоли...Леко кървавички отвътре, сочни ...Докато не измислят дърво, на което да растат стекове, нямам намерение да се отказвам от месото! Само им вижте нездравия вегански вид на снимката !
70
0
 
7
 
! Отговори
ДЖИПСИ преди 6 години
Защо само с ЕС ще се съобразяваме. Пуснете всички каруци в София пред парламента да го минират с конски ***. Тогава еничарите ще се усетят че постоянно трябва да бъде забраната за каруци, коне и кучета. Престанете и с кучешките далавери в приютите. Заради далаверите направиха кучетата свещени животни. Махнете имунитета на престъпниците и ще се напълнят затворите с корумпирани и престъпни политици. На изборите не гласуваме за престъпници с имунитет а за политици с достойнство.
69
1
 
2
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
67, не казвай, че си веган, защото твоите приятели ще те линчуват. :)
68
12
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА! преди 6 години
ВЕГАН = ПУТИНИСТ!
67
2
 
12
 
! Отговори
Марульо преди 6 години
Ако идат в Столипиново с плакатчетата, ще излезе нова марка "Суджук от веган"
66
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз по принцип съм заклет веган, но конски суджук не отказвам. Е, хапвам понекога и скара и шкембе и създърмичка обичам и...
65
2
 
14
 
! Отговори
да преди 6 години
веганите са едни нелепи позьори !!!!комплексари, търсещи внимание !!!!
64
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 49 - Виждал съм вегетарианец в добро здраве. Но яде яйца, яде и млечни продукти, а и не му дреме ние какво ядем. Просто не харесва месо.
63
17
 
12
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Смейте се не веганите, гaнювци, мувайте салами, луканки, наденици и мазньоч, пушете си цигарите, търкайте билетчетата на Черепa и умирайте на по 45-50 години от инсулт, инфаркт и всекаква подобна мор! България е на първо място в ЕС по ранна смъртност от сърдечно съдови заболявания, както и на ПОСЛЕДНО място по очаквана продължителност на живота! На кой му пука! Важното е да се осмеят веганите, наши така?
62
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще е протеста на хората необичащи броколи? Аз ще съм там, а вие?
61
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веганите са крайно дразнеща секта, като русофилите и толкова многобройна, но това е единственото им смислено искане. Не може в 2017 г. шведи да препускат из града с каруци натоварени с откраднати кабели и капаци на шахти и това да е нормално.Ясно е, че сега ще ги разкарат от центъра покрай конгреса на СеСеСЕРЕ/ЕСе, но на това трябва да сложи край веднъж завинаги! Разбирам, че са им електорат на комунистите от ГЕРБ, но това не може!
60
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Веганите срещу кончетата по улиците, но веганите къде са?"От НПО-то не са им платили да излязат на протест.
59
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веганите са крайно дразнещи и нагли с наслагването на мнението си особи ! Веднъж попитах една веганка ако детето й бъде ухапано от змия и му е нужна противоотрова ,заради откриването на която ОБАЧЕ ,са умрели 5 коня,3 прасета и 20 плъха,ще я ползва ли ?!Тя каза,че това било краен случай .Добре де,не е ли краен случай хората по селата да отглеждат животни,за да оцеляват...Затова,веганствувайте си,драги вегани,но не ни ангажирайте с вашите глупости !
58
1
 
25
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
И тия вегани са като ония Гейовете.На никой не пречат докато не започнат да пречат на всички.
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що бе? В Залцбур е пълно с каруци. А за разлика от родните, нямат плат зад коня и той като си върши работата, вскичко пада на земята.
56
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веганите пасат с кончетата. Тревица и водица - мирна конска веганска главица.
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само на марулки ли я карат или хапват и бобец?
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протестът изненадва със своята многолюдност. Очаквах наполовина по-малко протестъри.
53
1
 
7
 
! Отговори
Без коментар преди 6 години
Полицаите бяха повече от веганите.