Веганите срещу кончетата по улиците, но веганите къде са?

Двама-трима искат да се сложи край на конете с каруци
109
Веганите срещу кончетата по улиците, но веганите къде са?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Протестите на веганите започват да придобиват комичен характер. Акциите против месото в менюто преминаха в искания за забрана на филм, а днес трябваше да има протест с искане да се сложи край на движението на коне с каруци в София. Не само защото предизвикват катастрофи и задръствания.

Веганите са категорични, че е неетично в 21 век да се използват животни за дърпането на тежки товари и искат незабавна конфискация на каруците в подобни случаи. Според тях за модерен град като София е грозна и неприятна гледка да има каруци, влачещи боклуци.

Протестът на веганите е под мотото "Нека заедно спрем каруците! Не на каруците и насилието над животни, не на апататията".

Веганската изява обаче събра едва двама-трима, а полицаите бяха повече от тях.

Иначе и Столичната община ще разглежда казуса с каруците, като едно от предложенията е да има пълна забрана на използването му. Поводът е предстоящото европредседателство на страната ни, за да не стават официалните делегати свидетели на подобни гледки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: веганиконе с каруци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
3
 
! Отговори
Избор преди 6 години
До Джедай МастърТи имаш право на избор, ако не ти харесва това което работиш смени си работа.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А конски луканки кога ще хапваме, че не ми стана ясно от статията.
50
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Тия двамата на снимката са като от ,,Живите мъртви ,, , като няма мръвчица - така е ! Иначе и аз съм за защита на кончетата!
49
2
 
15
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Кончето тегли каручката, но го гледат, вчесват, хранят, лекуват и т.н. По веганската логика не е етично и аз да работя, защото като цяло работата ми е неприятна, но алтернативата, макар и етична, не е прагматична.
48
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видели ли сте досега веган, или вегетарианец, за когото да може да се употреби израза "Пращящ от здраве"? Аз такъв не съм видял. Веганите и вегетарианците винаги изглеждат анемични, слаби, изпити и недохранени.
47
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да попитам каква точно е парата в цялата работа,че този го гледам да е по-активен от възрожденски революционер,при това е редовно обгрижван с медиино внимание.Фалшиви новини търсим ,а фалшиви протести и идеологии?
46
1
 
23
 
! Отговори
Асан Кьоравио преди 6 години
Да дойдат и протестират у ,,Факултето,, ...
45
1
 
31
 
! Отговори
боян преди 6 години
колко вегани са нужни, за да изядат един XXL дюнер?един, ако никой не гледа
44
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свети Анорексий в действие
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
супер, много обичам конски суджуци. С две ръце съм за забраната, да подкрепим веганите
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27Едното не изключва другото.
41
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като са толкова загрижени да ходят по махалите и там да протестират, и ако имат късмет да се намери някой индианец който може да чете не ми се мисли какво ще им се случи.
40
0
 
10
 
! Отговори
еееее преди 6 години
Всички ме изпревариха,1 и 37, но това веднага прави впечатление :))). Аз ям месо, и нямам такива бузи , тая не я знам на какво е, ама .... хахахахаха
39
8
 
11
 
! Отговори
Добре замислено! преди 6 години
Хора,не се хващайте на тази тънка провокация! Усещате ли как ни работят? Няма и седмица откакто правителството се зачуди как да забрани каруците, без да настрои срещу себе си "верния " електорат и хоп - колко удобно - появяват се някакви "вегани" със същото искане! Майсторите на този ход добре знаят отрицателното отношение на 90% от българите към подобни секти и ето как неусетно заемане страната на каруците, срещу веганите. Утре ще кажат - ето обществото само защитава правото на каруците!
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
veganite sa kasta v ekologichnite organizacii koito na momenti totalno uronvat prestija I'm , te v sluchaq predpochitat da se davat mangizxi za skapi mashini troveshti prirodata pred tova da se raboti na raka , v sluchaq 50-100 dekara e mnogo po ekologichno I ikonomichno da gi obrabotvash s 4-6 vpregatni konq s golemi kopita otkolkoto da vzemash 3-4 mini mashini za milioni levove
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веганката като я гледам е на диета от суджуци,луканки,филета,шишчета,паржоли и други месни деликатеси.
36
0
 
30
 
! Отговори
Умник преди 6 години
Започвам да си мисля, че този толкова много иска да го поканят във ВИП брадър, че е готов да излезе на протест против убиване на комарите през лятото.
35
0
 
14
 
! Отговори
винету преди 6 години
е не е ли по-добре да се махнат от улиците тия индианци с каруците?
34
7
 
9
 
! Отговори
Джери преди 6 години
Не знам ко туй вегано, ама а пипнат каручките, ще видят винкело.
33
0
 
16
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Ако ЕС нареди, веднага спираме каруците. Иначе нещата остават в настоящото положение, независимо какво мисли някакъв вегетаринаец.