Части от София останаха временно без ток

Причината е - изключване на подстанцията "Бояна"
15 ное 2017 21:22, Анисия Иванова
3
Части от София останаха временно без ток
Архив: Булфото

Изключване на подстанцията "Бояна" в София е причината за временно прекъсване на електрозахранването в части от няколко квартала - "Бояна", "Бъкстон", "Киноцентър", "Княжево", "Манастирски ливади-Запад", "Павлово" и "Изгрев", съобщават от ЧЕЗ.

Вероятната причина е повреда, в резултат на което е реагирала автоматична защита, се посочва в съобщението.
Отбелязва се, че екипи на компанията вече са възстановили електрозахранването за част от засегнатите клиенти по резервна схема. Работата продължава и се очаква до 30 минути електрозахранване да бъде осигурено за целия район.

След неговото включване екипите ще преминат към отстраняване на повредата, информират от ЧЕЗ.
При възстановяване на нормалната схема на захранване на района се очакват кратковременни оперативни превключвания, отбелязват от компанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работил съм 30 години като ел техник в електро снабдяване по соц времето. Тогава по онова време се правеха капитални ремонти. Бодисваха се стълбове за високото напрежение със сребърен феролит. Подменяха се високоволтови кабели. Подменяха са трансформатори. Сменяше се трансформаторното масло. Подменяха се ел. прекъсвачи. Това дето се е случило тази вечер е поради неподържаната система. Очаквайте в скоро време и паднали стълбове на на далекопреносната мрежа. Основите им са ръждясали тотално.
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А още не е почнала зимата...