Общинар алармира: Закриват ключови трамваи!

Столичани могат да останат без мотриси с № 6, 8, 10, 11 и 12
15 ное 2017 21:32,
40
Общинар алармира: Закриват ключови трамваи!
Снимка: архив, Булфото

Столичната община се готви на практика да закрие трамваи № 6, 8, 10, 11 и 12 в София с публикувани промени в Общия устройствен план, съобщиха от Столичния общински съвет.

Промените предвиждат да се премахне трамвая:

- по бул. Скобелев, Черни връх и Арсеналски (трамвай 6)
- по бул. Александър Стамболийски (трамваи 8, 10)
- по бул. Царица Йоана в Люлин (трамвай 8)
- между надлез Надежда и кв. Илиянци (трамваи 11, 12)
- по ул. Граф Игнатиев, като премести трамваите по ул. Гурко.

Ако се реализират тези промени, това ще доведе до премахавнето на действащите трамваи № 8, 10, 11 и 12 в София. Трамвай №6 няма да се възстанови, въпреки ангажимента на кмета на София от 2016г.

"Още при затварянето на трамвай №6 през миналата година от Коалиция Сердика внесохме доклад, с който искаме възстановяването на трамвая и отмяна на решението на СОС, с което се предвижда премахването му. И до този момент този доклад все още не е гледан в комисиите на Общинския съвет", коментира Войслав Тодоров, общински съветник в Столичен общински съвет.

Закриването на общо 5 от 14 линии би осакатило трамвайния транспорт в София, който е най-екологичният и бърз наземен градски транспорт, смята още Тодоров, като настоява да не отпадат трамвайните трасета в столицата, особено такива, които са без осигурена алтернатива.

"Ако се увеличи средната скорост на придвижване на трамваите, много от които и в момента се движат в автономни трасета, ще се намали времето за придвижване и ще се намали чакането по спирки, без да се налага увеличаване на броя на превозните средства или на работното време на служителите", допълва още Войслав Тодоров.

По повода са отправени запитваня и конкретни предложения за подобряване на градската мобилност в София до столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пипи
13
5
 
55
 
! Отговори
-- преди 6 години
Да върнат и трамвая от Семинарията до Дървеница!!!!! Да минава през Дианабад!!!Седят с години релсите до тел.кула, СРАМОТА! Трмвайните трасета са много удобни!Вижте 7мицата! Обслужва Борово, Бели брези Срелбище и Гоце Делчев!! През 3 мин минава! За 10 мин е до НДК!!!! Столица без трамваи е супер зле!!!
12
6
 
30
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Защо махнахте трамваите по Ломско шосе,а пуснахте автобус!?Нали надземният транспорт"не трябваше да дублира метрото"?Сега не може да стигнеш директно до поликлиниката,нито до гробищата!***.аци ненаситни.
11
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тези селянжъри как си я мислят тази работа? Да не би да си мислят че са си на село на мегданя? Ало селянжърите София не е село както си я представяте София е огромен град. Това не е Самоков бе другарко селска даскалице! Там може да си одите и пеша. От мегданя до края на селото са 10 минути у Самоков. То бива тъпо.тия ама тия надминаха и най тъ.пите.
10
13
 
9
 
! Отговори
До 6 БГ идилия преди 6 години
Ти за метрото недей,много си е добре то .Като дойдеш в София ще видиш че всички софианци са доволни от него.А парите ще си избие съвсем скоро защото над 350,000на ден пътуват.Но трамваите са нужни,Обещаха да върнат шестицата.Дано че от басейна Спартак няма нищо към центъра.
9
3
 
12
 
! Отговори
знайко преди 6 години
Ще се купуват масово автобуси и електробуси..
8
11
 
0
 
! Отговори
Oideboi преди 6 години
E, ama sa napravili golema ikonomia za update i optimizirane na uchilistnata bulgar mreja i taka vseko bulgar dete ste e optimizirano s 69 stotinki ednokratno prez cialata europeiska 2018 godina...sledva zakrivane na sidndikatite i krib...
7
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да закрият целия градски транспорт и ... всички с колела ха-ха аман от недомислия в общината! Нови избори за София!
6
2
 
39
 
! Отговори
Антон преди 6 години
Тия в общината какво искат бунт в София, камъни в стъклата! ИЛи те защото не ползнат градски транспорт оставят гражданите да го ду..ат! Аман от селя....ри пардон новостоличани! Да се върне трамвай N 6 до басейна Спартак!!! Веднага. Като спрат трамвай по Скобелев, N 7 и него ли спират :)
5
0
 
34
 
! Отговори
bg idilia преди 6 години
Е това е Фандъкова която се крие и маскира като ходи по улиците, гузна е този гном.Да закрият всичко най добре искат само метрото скапано да остане което няма да може да си избие парите вложени още 100 г.
4
0
 
14
 
! Отговори
Дачо преди 6 години
Явно Златев е по-силен от Теменужка...
3
0
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
като се закрие трамваи номер 8 от метростанция люлин до последната спиркав 5 м раион как ще се стига как трамваите ще се местят по ул гурко като там нямамясто това да не е фалшива новина
2
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъй им се пада хаха закрийте най-сетне тая *** дупка София, че да не се мъчат селяните вътре.
1
1
 
36
 
! Отговори
пак преди 6 години
Поредната и.диотщина на общината...