Борисов към шофьорите: Спазвайте ограниченията, всеки живот ни е важен!

"За съжаление там, където правим пътища, започват да правят катастрофи"
16 ное 2017 18:30,
80
Борисов към шофьорите: Спазвайте ограниченията, всеки живот ни е важен!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова шофьорите да спазват ограниченията, за да няма катастрофи и жертви по пътищата.

"За съжаление там, където правим пътища, започват да правят катастрофи. Това са 6 платна, километри дълги. Нека е за спестяване на време, за по-комфортно и приятно каране, да не е след това да слагаме китки и паметници по него", коментира министър-председателят при проверката на източната тангента на Софийския околовръстен път.

Още по темата

Той настоя, че жертвите на инциденти не трябва да намаляват със сегашните 10%, а със 100%. "Всеки един живот ни е важен", допълни Борисов, цитиран от "Фокус".

Премиерът акцентира и на това, че в района камерите са засекли много нарушения.

"Дошъл съм не толкова да се покаже пътя, а искам да покажете там, където са камерите, че само за вчера имаме 310 превишения на скоростта и то на много голям процент", настоя Борисов.

"Ако някъде имаше море преди време, това беше този път. Всеки, който е минавал, знае, че падаха пломби", коментира състоянието на пътя премиерът и уточни, че от понеделник започва рехабилитацията на трасето до АМ "Тракия".

"Догодина започваме ж.к. "Младост" - АМ "Тракия". Паралелно с това върви и отчуждаването, и проектирането на "Цар Борис - Люлин" и по този начин ще затворим целия многолентов пръстен на София, който ще направи преминаването от един квартал в друг вместо през центъра, да се обикаля, както е във всички съвременни столици", обясни премиерът.

Регионалният министър Николай Нанков допълни, че участъка на Софийския околовръстен път от Казичене до бул. "Ботевградско шосе" е най-натовареният.

"Над 20 000 автомобила на денонощие минават по него. Това е най-натовареният в България тежкотоварен трафик участък", каза той.

"Положили сме 9 км мантинели, маркировка, обезопасяваме и осигуряваме безопасно движение с трафик камери, като понастоящем ще има повече мобилни такива. Поне още една камера трябва да поставим в този участък", заключи министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
14
 
! Отговори
Българина преди 6 години
В германия имат най малко убити в целия ес на глава от ес а са най бързите коли и магистрали! Но инфраструктурата е мнооого различна. В България няма начн да стигнеш от софия до варна 470 лм по никакъв начин за по малко от 7 часа ако не нарушаваш закона. Във всяка друга държава ще отида и ще се върна за 7 часа! Хората бързат но няма условия за това но бб не го разбира това, живее преди 89 при тошо
25
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да му имам словореда селски!
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"За съжаление там, където правим пътища, започват да правят катастрофи."-Тиквата. "Който е открил кораба, е открил и корабокрушението"-Конфуций 80% ли? ))) Човекът е бил снизходителен.
23
0
 
11
 
! Отговори
Верно е преди 6 години
Никъде по Европа няма толкова много издигнати участъци от пътя пред пешеходни пътеки. Това е така , защото *** не иска да спазва знаците и ограниченията.
22
4
 
8
 
! Отговори
До Българина преди 6 години
В Германия умират по-малко, защото спазват правилата на движение !!!
21
0
 
14
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Като си толкова сербез за скоростта хайде бъди иноватор, забрани продажбата на коли в България които могат да вдигат повече 140 колкото е максималната скорост у нас. Когато меркел искаше да въведе ограничение на магистралата първия и мандат щяха да я махнат само защото го е предложила, защото ще убие икономиката им, не хората. Мнооого лоша ифраструктура строиш това е истината безмозъчна и остаряла
20
16
 
2
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
Посочи го де !!!30 години се изредиха всякакви!Ама реално говори....Няма кой,баце!Ако си мислиш,че само ББ злоупотребява и консумира властта ,трябва да си наистина сляп !Не съм му фен,но смело мога да кажа,че покрай личните си изгоди ,понаправи и нещо за България предимно инфраструктура.Заплата от 2000лв няма кой да ти даде,нито ще се намери човек,който ще изгони МАФИЯТА от уоравлението на България
19
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се замислиш, Бибитко има толкова политически гафове, че в една нормална страна щеше да е политически труп при 2-рия си гаф. Примерно това с "Лош мат`риял" щеше да го отстрани от политиката завинаги.Предстви си Меркел - застава и казва "Източно германците са лош мат`риял". До три дена са я отстранили от власт и никога повече даже кмет на село няма да я направят. А тука?!? На всеки два дена има грандиозен гаф. Всяко изказване пред емдиите е комедия. Затова и държавата е на такова положение.
18
2
 
14
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Ти кажи колко африканци пое като ангажимент вчера срещу пари, щото четворката ще плащат пари но май уни няма да вземат? В германия като нямат ограничение що умират по малко? Може би защото маркоровката не е изтрита на втория ден, шахтата е на нивото на пътя и храстите не са до средата на платното, и завоите са по малко.. И карат нови коли
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Кой искате да ви управлява бе,с?!"Който и да е, стига да не е масажирал ушите на другаря Живков, после да не е бил мутроген, да не е бил пожарникар и ако може - да не е крал толкова нагло. Както и да не е казвал репликата "Мишо Бирата ей сега ми се обади"!Ти тоя ли искаш да те управлява?!??!?!?!?!?!?!
16
4
 
7
 
! Отговори
б преди 6 години
тук в САЩ покрай училищата ни карат да пъзим с 30 км/ч и пак има сгазени негразакона не трябва да принуждава тези които можем да караме да пълзим като охлюви заради тези които не могат да карат венъж и завиги трябва да разберете че да се кара кола е привилегия, която не е за всеки !този който направи катастрофа трябва да се отстрани от пътя - отнемане на книжката завинаги и конфискация на колата в полза на държавата
15
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички коментари по-долу ,до един, са писани от напълно завършени ***()ти !!Бездарници,които само чакат новата статия и веднага започват да плюят и мажат без капка обективност и реалистичност ! Говоря за конкретика,в случая човека казва,че нямаме култура на шофиране и хубавите пътища са предпоставка за ПТП..Апелира за разумно шофиране ! Те веднага под вола теле търсят.Къде отивали глобите,да не правел пътища,пак суджуци и т.н.Кой искате да ви управлява бе,ск@ паняци?!Слави Трифонов ли ?
14
1
 
10
 
! Отговори
Уникално преди 6 години
Българското племе е уникално. Навсякъде където има равен и гладък път има и гърбици - спящи полицаи за ограничение. Колкото е по-гладък пътя толкова по-бързо трябва да се кара. За българското племе знаци и ограничения не важат- само гърбици намаляват скоростта. Ако има знак 80 , всички карат с 90-100 , а тарикатите с по-яки беемвета с 120. Това не е Германия или Австря или Швейцария - ако има знак 80 , там всички карат с 79 Само гърбици на гладък асфалт оправят работата.
13
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се издаде книга с размисли,мъдрости и бисери на тиквата според мен ще е хит.
12
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този човек вече пее лебедовата си песен... Колкото и да се пъне, на всички е ясно, че е изчерпан, не че въобще някога бил с потенциал за държавник, де...
11
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера имаме 310 нарушения на скоростта и всичко отива в сметката на кръглия суджук от Банкя
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ли се усети ,че поставяш прозорците на къщата ,преди да са построени стените ?!?Половината шофьори ,изобщо не са шофьори !Та ,те ,дори не могат да ,четат ,бе !!Какво да спазват ?!?
9
1
 
24
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Баце, като мyтpите ти от НСО почнат да ги спазват ни се обади и на нас, раята.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някъде имало море ... па имаше след един ремонт от Феята към Орлов мост, ама баце се прави на разсеян, че тогава беше кмет на Софето и се би У гърдите, че ще бъде оправен за нечия си сметка и го оправиха само, че тази година и пак за наша сметка.
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки един живот ни е нужен ха ха ха ми едни умират други бягат навън индийците не плащат ток вода и данъци държавата закъсва