Между институциите и парите: Доброто у хората помогна на възрастна жена

Тя била изгонена от гараж, защото не успяла да плати няколко наема
Обновена: 25 ное 2017 17:11 | 25 ное 2017 17:02,
32
Между институциите и парите: Доброто у хората помогна на възрастна жена
Снимка: bTV

85-годишна жена преживя два дни и две нощи на студа заедно с цялата си покъщнина, след като беше изгонена от помещението, което обитавала. При това – на метри от социална служба в столицата. Намесата на доброволци спаси жената от още мизерия.

Тя обитавала под наем гараж, от който била изгонена, след като в продължение на няколко месеца не успявала да си плати наема. 

Така, заедно с багажа си, жената се оказала на тротоара – недалеч от пътя на служителите от социалната служба. Те разказаха, че опитали да й помогнат и й предложили жилище, но отказала.

Друга обаче била реакцията й, когато група граждани дошли с намерението да й помогнат. Тя е настанена в хотел, а в рамките на днешния ден ще бъде настанена и в жилище.

"Или институциите просто да си вършат работата, или да се събираме приятели и да й плащаме наем", призова пред bTV един от помогналите, Лео Кадели. 

По думите му, вчера вечерта дузина хора са се притекли на помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Закриването на службите Социално подпомагане и Бюрата по труда е не само мнение , а сериозно изпитание за гражданската съвест на нацията . Успоредно с мижавите услуги , те системно се подиграват с хората . Възхвалявайки Доброто би било добре да узнаем какво се случи със Злото . Пак ли го пуснахте свободно да крачи по жълтите Павета .
23
1
 
18
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Отдавна съм на мнение , че служби ката "Социалното безгрижие " и Бюрата по труда в България повече вредят и трябва да бъдат закрити . Тъкмо по-малко пари от данъците ни ще се харчат за заплати на лелки, които "пет пари" не дават за хорските съдби, а са докопали някаква службичка и си кютат до пенсия.
22
1
 
19
 
! Отговори
до 20 преди 6 години
До АнонименТи в дом за стари хора ходил ли си? Защото аз съм. И мога смело да ти кажа, че там е място, в което се чака едни хора да умрат, за да се сложат други със същата цел. Там никой няма да се погрижи за такива възрастни жени или мъже, там е чакалня за гроба
21
4
 
11
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Близо 100% от днешната младеж до 25 годишна възраст я очаква съдбата на тази женица. Неолиберализъм, Пазарен Фундаментализъм, Либертарианство и сляпа вяра в Невидимата Ръка на Пазара и неговата чудодейна, самолековита, саморегулираща се сила.
20
4
 
7
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Десният Капитализъм, познат днес още като Неолиберализъм, от най-антихуманната си страна.
19
0
 
7
 
! Отговори
До 21 преди 6 години
По телевизията го казаха , по новините на БТВ, тук са пропуснали да го напишат, кой знае защо
18
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
свиквайтенали искате див капитализъмКаролев казва, че който не може да се справи с живота значи е мързелив,а не като него работлив.защо са Ви европесйки пенсии, като имате магистрали, каза Бойкопри социализма държавата за всеки намираше дом, осигуряваше работа, здравеопазване и образование
17
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега казаха чи жената си има син но никой не може да го открие и той очевидно не се интересува от съдбата и. Жената е отказала настаняване в дом за стари хора.Така че дайте преди да плюем институциите да се замислим как се грижим за нащите възрастни майки бащи, баби, дядовци. Никоя служба не може да замени семейството
16
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
случая с жената е показател за тази жалка изчезваща територия ***
15
2
 
18
 
! Отговори
мумията преди 6 години
Къде е оня истерик Антон Тодоров да опише истинския живот на българите с най-големи подробности?
14
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добри хора и помогнали! Къде са институциите, на които това им е работата?Изобщо институциите работят ли или работят избирателно?Къде ще я настанят- в някой старчески дом, където ще почине след няколко месеца?
13
2
 
26
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 6 години
Депутатите какво ги ги интересува нали по статистика средата заплата стана над хиляда лева така и мизерната депутатска заплата която се равнява на 3 средни скочи с някакви си 5 процента.
12
0
 
64
 
! Отговори
страшната истина преди 6 години
В общинските жилища живеят само роми*/ аз живея срещу такова жилище и виждам кой живее там/ от провинцията който подкупват служителите и получават жилища а нуждаещите се Българи който нямат пари за подкупи живеят по гаражи като скотове.
11
1
 
34
 
! Отговори
веднага преди 6 години
До СтрахилСега трябва контролните органи да проверят собствениците как в гараж е живял човек!!!е дали са плащали данъци от наема.
10
0
 
42
 
! Отговори
ужас преди 6 години
Служителите на социалната служба лъжат най нагло,добре че има добри хора да помогнат и защо ли плащаме данъци да издържаме разни търтей чиновници.
9
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е тоя Лео Кадели не е българин. Къде ли са българите?
8
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това че социалните са и предложили жилище е лъжа , просто няма какво да кажат след раздухване на случая , да бяха измислили нещо по логично щях да повярвам , например да кажат не знаем за случая или не сме я забелязали че стой на пътя и прочие но това че са и предложили жилище могат да го говорят на децата в детската градина , просто жената не отговаря на етноса за помощи
7
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те разказаха, че опитали да й помогнат и й предложили жилище, но отказала.Вие наистина ли мислите че това е истина? Социалните се гаврят с хора в бедствено положение. Това са същите тия социални които искат увеличение на заплатата.Ха познайте защо е реагирала различно когато наистина са и предложили помощ
6
4
 
20
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Тия па се едно са си купили нова кола, така гpoзно са изгонили женицата от гаража!?
5
1
 
40
 
! Отговори
впечатлен преди 6 години
Браво на хората. Може и да станем общество.