Рехав протест пред Столичната община за оставка на кмета

Към "Спаси София" се присъединиха БСП активисти
Обновена: 26 ное 2017 17:55 | 26 ное 2017 17:48, Анисия Иванова
74

Организаторите на протеста от "Спаси София" се оказаха малцинство. Активисти, общински съветници и депутати от БСП се вляха в протеста на "Спаси София" срещу Столичната община.

В 13.00 ч. от "Спаси София", които се събираха пред бившия Партиен дом бяха около 30-50 човека. Срещу президентството обаче се събираше друга значително по-голяма група, която се оказа, че е организирана от БСП.

След това червените се вляха в протеста на "Спаси София". Общо по данни на полицията протестиращите са били около 200-250 човека.

Шествие тръгна под надслов "Данче, слез! Протест за цялостното творчество". Основните причини за недоволството са презастрояването в столицата, мръсният въздух и компрометирането на редица пътни участъци,

Шествието стартира от сградата на Министерския съвет и приключи пред сградата на Столичната община.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR застана Борис Бонев, един от членовете на "Спаси София", който изброи и други ключови проблеми, за които протестиращите настояват да бъдат разрешени:

"Все по-бавният, нередовен и неприоритизиран градски транспорт, велоалеи, които са неизползваеми, унищожаване на сградите-културни паметници. Това е протест срещу цялостно творчество", обясни Бонев.

Той заяви, че щом за 8 години мандат като кмет на София Фандъкова не е успяла да поправи основни, базови за града проблеми, то едва ли по-нататък ще го направи.

Като основен проблем в зимния сезон сега Бонев посочи замърсяването и некачествените ремонти. "Първото взима нашето здраве, а второто - парите ни", категоричен бе протестиращият.

Борис Бонев смята, че кметът на столицата има два избора: Или да чуе какво искат хората и да започне да работи, или да подаде оставка.

Прочути столичани пуснаха постове във социалните мрежи в защита на столичния кмет Йорданка Фандъкова след като поисканата й оставка.

Владо Николов: Тя е най-добрият кмет от Иван Иванов насам

"Докато си ровех в интернет, попаднах на нещо, което ме заинтригува и накара да изразя гражданската си позиция, пише в профила си в интернет волейболисът и треньор  Владо Николов.
Като човек, който дълги години работи в чужбина, при всяко връщане в София виждах новите неща които се правят и колко по-хубав стана нашият град. Безспорни са разширяването на метрото, пешеходната зона на Витошка, ремонта на всички основни булеварди, строителството на околовръстното, северната тангента, обновяването на спортните салони в училищата и изграждането на детски градини. Често казваме, че "тревата на съседа винаги е по- зелена", но ако само си спомним какво беше в София преди 10 години и какво е сега, ще можем наистина да видим разликите. За мен лично Йорданка Фандъкова е най-добрият кмет от Иван Иванов насам и ще е хубаво да я оценим преди да сме я загубили."

Райна Кабаиванска: Тя развива културата в период на глобална криза

"Благодарна съм на кмета на София г-жа Фандъкова, защото виждам, че има развитие на културата в един период на глобална криза и в период, когато много малко държави правят нещо за изкуството, пише оперната прима Райна Кабаиванска. Културата за човечеството е най-важното и българската традиция трябва да бъде показана. Поздравявам Йорданка Фандъкова за работата й като кмет на София и й пожелавам да продължи развитието на града.” Стипендия от Столична община за 2017 г., спечели младата и талантлива оперна певица Александрина Михайлова, която е едва на 19 години.

Банкерката Виолина Маринова: "Кмет за пример! Скромна, без да афишира трудностите! Трябва да признаем, че градът изглежда различно!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой е този Борис Бонев? Кога и от къде изгря?
24
7
 
16
 
! Отговори
избори преди 6 години
Ха!! Тролчетата ми сложили минуси! Що бе джанъм, аз само официални данни от ЦИК съм написал!! И сто минуса да сложите това не променя нещата!!60,17:8,40% за Фандъкова. И ся ко???
23
13
 
24
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Тези смешковци от "Сгази София" кой ги брои за нещо? 10 човека на хранилка на Позитано които по цял ден вдигат врява за нищо. Това трябва да е "ударната групичка" за компромати срещу Фандъкова. И не е ли смехотворно тези некадърници да говорят, че "софиянци" са за смяна на кметицата при положение, че бие техния кандидат-кмет с 60:8%??!?!??!! Или те са "умните" -8% а 60 % са ***??? А стига бе!
22
10
 
17
 
! Отговори
Ха Ха преди 6 години
Спаси София с подкрепата на Путин !
21
2
 
29
 
! Отговори
:) преди 6 години
За качествен протест си трябват пари. Всеки "умен и красив" иска по 50 лева надник + трева и няколко бири. Има и няколко групи, продаващи протестъри на едро - разни протестни мрежи, ранобудни студенти и т.н. Ей, тези от БСП не разбраха, че трябва да се бръкнат. Ами без пари - толкова.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми рехав щото всичко е опорочено в зародиш
19
15
 
18
 
! Отговори
Кирил преди 6 години
А леле колко сте жалки! Унизително жалки! 5 часа след протеста, пускате новина и основния акцент е 'рехав' протест... Направо нямам думи за наглостта ви. Вие сте чао за мен. Един поне малко уважаващ се човек не би търпял подобно унижение.
18
9
 
21
 
! Отговори
Корнелия преди 6 години
Е, дадох им по 20лв от касата на БКП на 1000 души да дойдат, ама само 20 дойдоха, излъгаха партията. Само БКП
17
1
 
11
 
! Отговори
До Андрешко преди 6 години
Не ги мисли "мутретата", ако има проблем с топлофикацията, ще си включат климатиците и пак ще се сгреят, ще тракат със зъбки Андрешковците, ако не са си нацепили дръвца за кюмбето ... !!!
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АндрешкоНали ви сАнираха, що ще тракате тая зима?
15
16
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази организация Спаси София напълно се компрометира щом БСП вече ги припознават като свои хора. Досега привидно се водеха за НПО.
14
7
 
18
 
! Отговори
месара преди 6 години
е рехав ше е, другарите от бсп не могат да организират нищо повече!!! другарката лъжа нинова се напълва ама се не и се получава!
13
7
 
11
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
А как сте с топлото тази зима мутрета,ще тракаме ли пак със зъби или топлофикацията си е оправила инфраструктурата?
12
11
 
31
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
От "БСП и СиЕ"АД така и не разбраха, че дори да възникне някакво обществено недоволство от нещо, което да породи някаква форма на протест, с появата на техни активисти там, протеста би се обезсмислил напълно, тъй като от две злини хората винаги биха предпочели по-малката ... !!!
11
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 11Ти това сериозно ли?
10
25
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Данче, и ти се превърна в смокинов лист за властта. Не се диша в София вече. Ясно е, че трудно може да се накара *** да си купува нормални дърва за огрев, ама ако се чистеха улиците и се спираха димящите дизеляци по улиците, щеше да има полза. По Цар Борис 3 не смее овек да мине по дясната лента - там ще си остане. Паветата не знам откога не са редени на места. Шумно, мръсно... пука ли му на някого.
9
21
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо ново за БКП-БСП , връщат се в партизанските години. Рушат по нощите паветата и после говорят глупости . Жалки хора .
8
10
 
27
 
! Отговори
55 преди 6 години
Е не всички са в състояние да си плащат и организират протести и окупации с народните пари от субсидиите и с помощта на *** организации и олигарси.
7
20
 
44
 
! Отговори
избори преди 6 години
Фандъкова 60, 17%Мирчев -БСП -8,40 %Това са фактите
6
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стотици хиляди са НЕдоволни от Фандъкова но точно заради това лозунгаджийство и с ясното съзнание че ще се лепнат БКП-активистите там има 200 човека половината от които комунисти!Другата тактика е по-резултатна,отива се на мястото на проблема и се прави протест,ние в кв.Орландовци май вече ще изпушим и пролетта ще има екшъни и не защото нямаме канализация или улици ИМАМЕ СИ И ДВЕТЕ А ПРОСТО ИСКАМЕ ДА ГИ ОПРАВЯТ АМА НЕ САМО С КЪРПЕЖИ!