Заради снега: Над 70 катастрофи в София

От Пътна полиция апелират към шофьорите да карат внимателно
Обновена: 27 ное 2017 19:49 | 27 ное 2017 16:30, Красимир Ангелов
44
Заради снега: Над 70 катастрофи в София
Снимка: БТА

Мокрите и хлъзгави пътища доведоха до доста катастрофи в София. В столицата от началото на деня те са над 70, съобщават от Пътна полиция.

В почти половината от случаите водачите са се договорили с двустранен протокол, отчита МВР.

От Пътна полиция апелират към шофьорите да карат внимателно като се съобразяват с усложнената пътна обстановка.

От АПИ припомнят, че е забранено движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен и Превала, Смолянско и по пътя Девин-Михалково.

Заради продължаващия снеговалеж от Столичния инспекторат съобщиха, че преди 17 часа снегопочистващата техника ще обработи със смеси срещу заледяване.

Обработват се и общинските пътища при селата Сеславци, Желява, Горни Богров и др.

В почистването са включени близо 60 машини, в готовност са още 147 снегорина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е град, да не говорим за европейски, а някаква джунгла.Пътищата в София са отвратителни - непочистени, мръсни, с дупки.Нямам думи.Къде отиват парите от данъците ни ?
11
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бульгария може да бъде срината буквално от един сняг.
10
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Апелирам новобранците които са взели книжки през лятото да не се качват на автомобил ако не са сигурни в себе си! Така ще предотвратят собствената си смърт и смърта на останалите водачи. Ако все пак решат да изпробвата възможностите си ще има дам съвет. Карайте на ниска предавка и с ниска скорост. Така ако стане нещо изненадващо ще смачкате само ламарините а няма да се убиете. Като 30 годишен водач съм се нагледал на чудесии и съм си задавал въпроса. Как е успял да качи колата на дървото?
9
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема не само гумите. Едно време карахме само сцедни гуми, помните ли? Кой е слагал зимни? Имаше едно кютуци от Баба Вида, които не можеха да се балансират. Но се караше бавно, спокойно. Днес малко са с летни гуми но не си почистват стъклата, и карат като БРДМи. Излизам, паля, пускам духалките и реотана, и докато почиствам изцяло с метлата не тръгвам. Опасни са тези които не чистят покривите си. От там летят големи парчета и става мазало. Внимание и търпение, друг начин няма.
8
9
 
23
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Имам по-добра идея. Да се забрани шофирането в София, а билета за градския транспорт да стане 10лв. Годишна карта всички линии - 1000лв. Така хората, които работят в единия край на града ще си сменят работата с хората, които работят в другия край и няма да се налага да пътуват, за да стигнат до работата си.
7
4
 
29
 
! Отговори
София-ЕС? преди 6 години
Малко сняг или дъжд и става ясно колко сме трагични. Улиците стават реки. Ямите не се виждат. Минете по Филип Кутев, като се опитате да не пропаднете в яма или потънете като подводница. Важното е, че по нея се стига до мол "Парадайс" и до елитния квартал с оф роуд трасета Кръстова вада (тук поне името е уцелено, може би блато, кръстово блато по му прилича). Хаха..живеем в една пародия на държава. Искам като дойде председателството да ги прекарат по Филип Кутев, а не само пред НДК. Европа било.
6
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не се научихте на кулутра на пътя! 100% са били още с летни гуми.
5
4
 
34
 
! Отговори
ФАКТ преди 6 години
В София 80 процента от каращите са нещастници.
4
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес се налагаше да шофирам около 150 км. из София . Напълни ми се окото. Освен редовното джигитско каране, поне 10 % от водачите ги мързи да си почистят стъклата и карат като малкия танк на лейтенант Грубер. Обаче върха беше като видях учебна кола с летни гуми.
3
5
 
32
 
! Отговори
OMG WTF преди 6 години
Не е заради снега. Заради *** шоферчета е. На крив *** космите му пречат...
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужасна шляпавица! Това всичко утре сутринта ще стане на лед.
1
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, не, защо просто не забраните шофирането в центъра и не направите нормален градски транспорт??? Колко е очевадно и елементарно това решение, а никой не се замисля над него.