Обработиха със смеси срещу заледяване в София

Над 80 снегопочистващи машини са излезли на терен
Обновена: 29 ное 2017 07:53 | 29 ное 2017 07:52, Елка Василева
13
Обработиха със смеси срещу заледяване  в София
Снимка: архив, Булфото

През тази нощ в София са направени обработки със смеси срещу заледяване на опасни, стръмни пътни участъци и мостове, както и по улици и булеварди, по които се движи градския транспорт. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Южната дъга на Околовръстния път също е обработена.

Екипите на почистващите фирми са работили в повечето райони на града, като на терен са над 80 снегопочистващи машини.

В момента продължават обработките със смеси срещу заледяване на територията на районите Възраждане, Студентски, Връбница, Кремиковци, Триадица, Витоша, Овча купел.

В парк Витоша е извършено опесъчаване на трасетата „Бояна – Златни мостове” и „Драгалевци – Алеко”.

Към момента градския транспорт се движи нормално по обичайните си маршрути.

Екипите на звеното за аварийно-спасителна дейност са отреагирали на 18 сигнала за паднали клони и дървета.

В Кризисния център на Столична община са настанени 63 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите шофират като невиждали пътища скъсаха се от пътуване ша фанат хемароиди
10
0
 
0
 
! Отговори
Върховен съдия преди 6 години
"Ами карай и сега руски коли, щом толкова те кефят. Не са спрели да ги произвеждат."Не е така колега, нищо руско не остана в "отечествения автопром" на Русия. Всичко отдавна е френско, южнокорейско и малко немско. За жалост. Руски са само камионите и военните чудовища, но и там има чужди агрегати (поне като патент) като например турбокомпресорите.
9
0
 
2
 
! Отговори
Софийска баница преди 6 години
До Анонимен 1Ами карай и сега руски коли, щом толкова те кефят. Не са спрели да ги произвеждат.
8
0
 
2
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
Кой нареди снегорините да паркират под мостове?Това е забранено по закон.На бул.Сливница под моста Чавдар а там е и завой и спират в бус лентата .Ако се удари в тях авобус какво става? Посока телевизионната кула спират под моста на Цариградско.Сигурно искат да ги види народа но е въпрос на време някой да се забие в тях естествено с несъобразена скорост.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този пясък и сол при минус 7 не действат. Това е само за заблуда на овцете и прибиране на милионите. Защо тук в бялата държава не пръскат със сол и пясък да не би да са по глупави? Защото знаят че солта разяжда асвалта и като дойде пролетта настилките ще станат на кратери. Имат специална химия която не разяжда асвалта и не ръждясват автомобилите и е ефективна до минус 15 градуса затова пътищата им са като огледало. Но вие не сте бяла държава а управниците ви са от Африка.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обработили.....какво са обработили, все едно караме шейни, за 10 км, които пътувах 40 мин видях 5-6 леки катастрофи, през цялото време ABS ми се включваше като натисна спирачки....
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А по пътищата, с изключение на магистралите от вчера отново се радваме на чалък и пясък,за да може колите да приличат като минали на песъкоструй...от смесите колата се измива,а от чакъла отива при бояджията.
4
0
 
2
 
! Отговори
Хубаво! преди 6 години
А тротоарите?! Тази нощ заледи, когато не се почистват тротоарите, ще падаме като фиданки! Като сметнем климатиците - монтирани по безобразни начини - несвързани с водосточни тръби - правим опасни участъци. Ами водосточните тръби, които изливат вода на тротоарите - по-голямо безумие не съм виждал - по 5-10 см. лед.Тук е ролята на общината. Всички външни тела на климатици трябва да са в терасите на инсталиралите ги, и тръбичката за вода в улуците. А улуците задължително в шахти.
3
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Да, но е заледено. През нощта температурите паднаха до -10. Сега навсякъде по улиците, където имаше и малко киша е заледено. Говоря за улици по които видях, че минаха снегорини. Явно и смеските им са 5то качество и при под -5 не действат... Ами така е, ако купиш качествен материал, печалбата рязко спада. Проблема е, че още ги търпим!
2
3
 
3
 
! Отговори
Лъжа преди 6 години
Стамболийски и Константин Величков, не е пипнато. Благодарение на трафика не е заледено.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смеси, от които колата ти отдолу изгнива, някога хората караха москвич и лада без зимни гуми, без вериги, но снегорините ринеха снега нон -стоп. Бензина беше 20 стотинки литъра. Руските коли ,не че са стока ама имаше лади на по 30 г. Въпроса е да се рине снега и хората да карат разумно.