Столичани с шанс да разбират за данъците си по мейл

За целта се подава заявление до 12 януари 2018-а
5 дек 2017 08:15, Петя Славова
5
Столичани с шанс да разбират за данъците си по мейл
Снимка: архив, Булфото

Софиянци могат да получават информация за дължими данъци по електронен път, припомниха от общината. Например собствениците на недвижими имоти, които не искат сведенията за данъчните им задължения да минават през пощенски или други разпространители, трябва да подадат заявления.

Заявлението представлява отказа от хартиено съобщение за дължима такса, пише "Монитор". Трябва да да се посочи актуален имейл адрес, на който да се получава същата информация по електронен път. За да получат нужната информация за догодина, желаещите трябва да подадат заявлението до 12 януари 2018г. Това може да бъде направено в някой от 22-та районни отдела на дирекция "Общински приходи" в столицата.

Столичани имат възможност и да се откажат изобщо от съобщения - както електронни, така и на хартия. В този случай могат да проверяват задълженията си сами - на място в общинските данъчни служби или онлайн.

За електронна проверка е нужен ПИН код, който се получава във всеки районен данъчен отдел. Кодът дава възможност за плащане на местните данъци и такси онлайн.

До края на годината пък е срокът до който собствениците не ползващи целогодишно имота си, могат да подадат искане за намаляване на такса смет за съответното жилище или парцел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ипей данъците се виждат от 5-6 години ако имаш регистрация и имоти. Друг в въпроса как навремето изтече информация и данъците се озоваха непоискани в профилите в ипей.
4
0
 
3
 
! Отговори
pepe преди 6 години
Получавам си всички битови сметки по електронен път, така и ги плащам. Обаче, как ли пък няма да отида да се редя на опашки в общината, за да подавам някакво заявление.Още малко се напънете, господа от общината!
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Столичани в повече имат шанс да разберат, имат шанс и да не разберат. 50 на 50. Тото.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е целта на заниманието? А може би отчитаме дейности белки забравим за електронното паравителство на баце?
1
2
 
2
 
! Отговори
.. преди 6 години
То и да видиш извънземни има шанс....