Столичната община прави улици в "Манастирски ливади"

Фандъкова: 2 млн. лева сме предвидили за отчуждаване!
5 дек 2017 12:45, Анисия Иванова
28
Столичната община прави улици в "Манастирски ливади"
Снимка: БТА

Столичната община ще изгради няколко улици в квартал "Манастирски ливади" - Изток, след като вече е придобила половината от необходимите частни терени, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по повод недоволството на гражданите от липсата на инфраструктура в "Манастирски ливади" и "Витоша".

Фандъкова подчерта, че основният проблем на тези квартали е липсата на общинска собственост за строителство на улици и тротоари, а оттам и трудното отчуждаване на частните имоти.

Още по темата

"И в двата квартала, за да се изпълни цялостно регулацията е необходимо отчуждаването на огромни площи, около 300 дка за всеки от кварталите. В квартал "Манастирски ливади" - Изток сме напреднали много повече с отчуждаването на имоти, за да можем да изградим конкретни улици – ул. "Иван Кирков", ул. "Флора", ул. "Златните мостове", да отворим ул. "Шарл Шампо", както и да продължим отчуждаването за изграждането на бул. "Тодор Каблешков". Заложили сме много конкретни ангажименти за 2018 година, като 2 млн. лева сме предвидили за отчуждаването само в този квартал", уточни кметът пред "Фокус".

Тя допълни, че и през следващата година общината ще продължи инвестициите в големи инфраструктурни проекти като метрото и околовръстния път на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
pipo преди 6 години
Виждам как направиха бул. Тодор Каблешков, само до Кауфланд и после същата тапа. Кметицата да си погледне стотиците калпари ремонти и да си даде сметка, че само усвоява пари, а не изгражда. Пак обещава, че ще усвои едни пари, а какво ще направи е леко спорно!
23
1
 
2
 
! Отговори
Мен преди 6 години
В София има квартали, чиито улици не са асфалтирани от години, а селянката ще строи нови, че и е писнало от калта дето гази в" лукс. квартала "
22
0
 
5
 
! Отговори
Край преди 6 години
Сега да ви кажа: В Манастирски ливади асфалт и тротоари в този живот няма да видят. Павлово и Бъкстон да гледат Ман. ливади. За 10-12 години ще заприличат на тях - ЗАКОННО. Дърветата ще ги виждат само в кашпи но пък ще могат да си простират на простора на комшиите като им не стигне техния. Това които оживеят щото тия дишат най-мръсния въздух в София. Нали са бедни в Бояна и Павлово, като си напалят кюмбетата - дишат отрова.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам как от три дни минават общински коли за поставяне на коледна украса. Първи ден-поставяне на елхички по стълбовете без никакво обезопасяване на кабелната връзка. Втори ден-проверка на украсата по цялата редица, заради изгорели елхички, проблем от дъжда и изгорели защити (украсата не е предвидена за дъждовни условия). Трети ден, отново минаване през цялата редица, премахване ролята на защитата, байпас. Сега всичко е наред
20
2
 
6
 
! Отговори
Чудейко преди 6 години
Злоба, завист и ***. Преобладават дебилните коментари тип град-село. Панелния гражданин се смее на ливадния селянин (втория не му остава длъжен). Докато имате тоя манталитет, ще Ви лъжат и крадът - пък вие се бийте в гърдите и крещете - "Булгaр, Булгaр".
19
0
 
15
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Готина схемичка-първо се раздават терени на безценица,а после се отчуждават безбожно скъпо!В нормалните държави даже улиците се строят преди сградите,ама нейсе,не сме такава...
18
1
 
12
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Ами не съм навит от мойте данъци да се плаща за улици там. Да бъде "квартална" инвестиция искам - правят се улици, но собствениците си плащат за абсолютно всичко. Ако не наведнъж то с някакъв нов вид месечна такса до изплащане. Откъде накъде след като е строено по някакъв начин без план и без улици ще плащаме после останалите за това ?! Да конфискуват имоти на архитекта на софия, който е подписвал тези планове ако не става друго...
17
0
 
0
 
! Отговори
sport преди 6 години
До ррррррррррБаш!
16
0
 
10
 
! Отговори
рррррррррр преди 6 години
На Картофелия апартамента не беше ли там?
15
0
 
10
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Как стоят нещата от моя гледна точка, има си разни хора парцели в ливадите и изведнъж идват строителни фирми и почват всякакъв натиск да строя там , строя продават апартаменти на други хора които после реват че няма улици и в крайна сметка общината отчуждава от тези дето не са си продали парцелите. Това е олигофрения ако на мен по тази схема ми земат земята ще застрелям някой строител защото те и тяхната корупция са виновни те непрекъснато правят разни врътки.
14
6
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Нали искаше павета на Дондуков" бе ,,спасителю на София".С този трафик там е само за асфалт,ама нали искахте,,атмосфера"Ето,с водолазният костюм ще си създадеш атмосфераАтмосферата беше преди 50 години бе мушмороци неръстни..
13
0
 
14
 
! Отговори
Стар преди 6 години
Как може да наречете това квартал.Това са безразборно вдигнати сгради в мочурливите ливади.Пълен безпорядък,никаква инфраструктура.Който си купи жилище и се хвърля да протестира.За 15-20 години направиха безпланово застрояване и сега от 5-6 години непрекъснато протести но и нови строежи.Няма ред,няма план.А отдолу е вода,знае се от години.Ще почнат да пищят и за това ,,новите софиянци"/по голяма част от населяващите/ Улици ли?Я да видим тези,,дълги,прави улици"
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Milionerkata fandakova kolko komisiona vsima na g
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте да подадем сигнал на прокуратурата за ситуацията със строежите без инфраструктура. Те няма да се самосезират, но са длъжни при сигнал.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво. А "Дондуков" кога ще го направите, ***??? Няма ли да предвидите 2 милиона и за водолазни костюми, които да отдавате под наем на пешеходците?
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ли ПР
8
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Старите комплекси на София са планирани добре и са мислени, в тях няма случайни неща и от градоустройствена гледна точка са много изчистени.За съжаление, няма кой да спре поредната глупост при застрояването на София. Така става, когато хората, които строят сгради, упражняват контрол и издават разрешителни са основно лица, които доскоро са ползвали тоалетни на двора...
7
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо издават разрешения за строеж при липса на инфраструктура?Как тези сгради получават АКТ 16?По цял свят при строителството на нови квартали първо се изгражда инфраструктурата и се парцелират терените, определят се изисквания за вида сгради, озеленяване и т.н. и чак тогава започват строителство. Тук на обратно го карат, но банковите сметки на общинсите служители растът, а прокоратурата даже не си прави и труда да вземе мерки при очевидни нарушения и злоупотреби със служебно положение!
6
1
 
25
 
! Отговори
Сашо преди 6 години
Юруш всички в София, после инфраструктура нямало и било мръсно. Държавата е време да се сети, че има и други населени места
5
0
 
17
 
! Отговори
ime преди 6 години
До Анонимен 3Хаха, там имаше градинки и тука таме някоя къща. Можеше да се направи хубаво.