Снегорин изкърти ограничителите на велоалеята по "Дондуков"

Снегопочистващата фирма ще възстанови щетите
10 дек 2017 16:20, Красимир Ангелов
135

Снимка: Булфото

Снегорин откърти ограничителите по велоалеята на булевард "Дондуков" в центъра на София. 

В старанието си да почисти падналия през нощта сняг, водача е изкъртил голяма част от пластмасовите ограничители в района на Английската гимназия, видя репортер на Булфото.

Още по темата
Както е известно булевард "Дондуков" беше пуснат за движение преди няколко седмици след основен ремонт, а по цялото протежение беше изградена велоалея.

От Столична община признаха за инцидента. При снегопочистване по бул. "Дондуков", в участъка между бул. "Васил Левски" и ул. "Кракра" по невнимание снегорин е премахнал поставените ограничители, разделящи велоалеята от платното за движение. Това се посочва на официална страница във "Фейсбук" на направление "Транспорт и транспортни комуникации" в Столична община.

"Фирмата за почистване, извършила нарушението, ще възстанови разрушените делинеатори изцяло за своя сметка", се посочва още в публикацията .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
39
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Снегорина няма радар, не може да види какво има под снега. Или поне често ще разрушава изкуствените неравности. Правилното решение е цветово да се означи велоалеята. Когато има сняг, велосипедистите нямат място на пътя. Като се стопи/разчисти снега, моля заповядайте.
66
5
 
27
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
До АнонименАми нали това е идеята , на така наречената демокрация, двама трима да се осерят от харчене а другите д го духат.
65
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още есента предупредиха много хора по форумите, че ще стане така,но никой не ги чу. Сега виновен шофьора че не е видял пластмасите по платното под снега... или е несъобразена скорост... Уникални градоначалници. И все пак не виждам да е минал "специалния" снегорин и да изчисти алеята
64
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колорин, велорин. Кога ще почистят от снега и велоалеята?
63
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами по толкова *** начин не се прави никъде по широкият свят. Човека със снегорина как да се ориентира точно къде е ивицата? Най-важното е, че парите са усвоени и вече се харчат за коледни подаръци от двама трима.
62
1
 
31
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
За такива проблеми се мисли преди да се прави нещо.Нищо не ме учудва.Не мога да се сетя за нещо смислено което е направено в последните години.Можеше да оставят паветата на трамвайния път.Но те заляха всичко с асфалт.В много Европейски столици в идеалния център като няма възможност и не правят велоалеи.Друг е въпроса че там колелетата и мотопедите не "пречат" на другите.У нас щом си с колело или мотор значиш трябва да се махаш .
61
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bache Kiko-викнете същия смегорин да мине по цялата улица Г.С.Раковски
60
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Манталитета : Аз без кола не мога да мина и 500 метра ще се промени, но бавно. По цяла Европа има събития, които затварят почти целият град за коли, като например маратон, а в София биеш обиколки по 10 км трасе и всичките с коли псуват, как им ограничаваме правата. Запомнете, бъдещето е все по-малко коли и съответно замърсяваня
59
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва малко повече толерантност от всички и тогава ше се осъзнае огромното предимство на колоезденето. Дотогава нека да се използват думи, като " въртипедалковци" и да се мислим за много оригинални. Бъдещето е по-малко автомобили, сещате ли се как в деня, в който беше затворен центъра за коли, въздухът беше 6 пъти по-чист?
58
4
 
16
 
! Отговори
До 36 преди 6 години
Така е. БЪлгария не е Холандия заради таакива като теб, които отказват да се променят. Колите се увеличават...друг начин освен да мотивираме хората да се придвижват алтернативно няма. Но...и алеите некадърно направени...и народа селски и нкадърен...предпочита да кара стари бмв та...по анцънг и маратонки...и това е положението.
57
2
 
21
 
! Отговори
Дьо ла Пан преди 6 години
Спаси София да ходят да снимат как днес, около обяд.направиха маркировката малко по нагоре към моста Чавдар, пред магазин Ралица. Една линия направиха грешна, омазала целия път...доста седях и се чудех, как ще изтрият тази помия, и седях в студа и чаках , защото не можех да си обясна как ще измият боята. Е познайте, за българския майстор няма невъзможни неща...просто го оставиха така.
56
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прекалено много хейт по велоалеите, били стеснявали улиците и сега заради тях имало задръствания...Я си спомнете по Раковски, колко паркирали "за малко" коли имаше, сега на тяхно място има велоалея и всички тръгнаха да се оплакват. Истината е една, велосопедистите стават все повече и дори се кара колело през зимата - за някои това е изненада, но малко по-малко ще започне да се възприема. Просто е, но трябва и манталитета да се промени във времето.
55
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този булевард сега ли е ремонтиран или преди десетина години, че от вида му трудно може да се разбере?
54
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този не знае ли, че всичко по Дондуков е сложено само за декорация при рязането на лентата? Сега очаквам новината, че паветата са от пластмаса и са почнали да се разтварят от препаратите против заледяване.
53
25
 
17
 
! Отговори
З преди 6 години
Абе бастуни,какво плачете за тези велоалеи.На тяхно място винаги имаше паркирали коли,та даже и *** на аварийки до тях.Нито Раковска нито Дондуков бяха по-широки,Аман от ретарди дето не разбират колко е по-добре дори и за тях да велоалеи.
52
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БГ СТАЙЛ!
51
1
 
25
 
! Отговори
опетков преди 6 години
Във Варна изкъртиха всички ограничителни топки от велоалеите и те се търкалят по улиците, но общинарите не ги е грижа.
50
3
 
19
 
! Отговори
Rock of ages преди 6 години
прав си, че ме домързя, но не е ли тъпо да се стеснява булеварда?
49
16
 
4
 
! Отговори
Чиба преди 6 години
Небългарите от северозападналата територия да мълчат!!!
48
3
 
32
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Важното е да се усвоят едни пари, а пък дали е рационално, или не-друг въпрос.Герб, какво да коментираме повече?