7 газ анализатора ще мерят колко замърсяват колите

Ще има и два мобилни измервателни уреда в патрулки
4 яну 2018 16:30,
61

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Столична община предостави на КАТ седем газ анализатора за проверка на замърсяването от автомобилите на стойност 70 хил. лв.

По думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова около 60% от замърсяването на въздуха идва от движението на автомобили, а 40% от битовото горене.

Тя допълни, че в рамките на един месец КАТ ще дадат възможност на шофьорите да проверят нивата на замърсяване от автомобилите им, без да бъдат санкционирани.

Началникът на отдел "Пътна полиция" към СДВР комисар Тенчо Тенев допълни, че има два мобилни газови анализатора, които ще бъдат поставени в патрулни автомобили. Той обясни, че когато се отчетат стойности над допустимите ще бъде съставян акт и автомобила ще бъде спиран от движение, пише БТА.

Комисар Тенев каза още, че се е завишила регистрацията на автомобили, като на 28 декември е достигнала своя пик от 1465 регистрации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
20
 
! Отговори
Изедници преди 6 години
Да започнат от автобусите на градския транспорт, камионите и техниката на строителните фирми, както и къщите в ромските махали. Най кофти в България е да си законен - първо и най-много от тебе скубят!
30
2
 
18
 
! Отговори
чвор преди 6 години
Не мога да разбера, или кметицата е яко проста или взема пари да е такава. Трябва да си наистина т.ъ.п та да не видиш, че проблема идва от кварталите с ****
29
7
 
5
 
! Отговори
Кат преди 6 години
Всички нафтови печки на анализатор. Крайно време беше да проверяват кадилниците.
28
0
 
6
 
! Отговори
жеко преди 6 години
кьорфишек, знаете ли кога ще почнат да спират автомобили, никога, защото това е автоматична загуба за застрахователните компании а те са собственост на политици, така че може да ни покажат по телевизията някоя постановка как някой си бай иван му спират колата от движение но това няма да се случва наистина, всичко е ала бала, но балъците са много, ще започнат да купуват по нови авто , все пак сме в бг
27
0
 
11
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Няма такава държава като нашата,потвърждение за пореден път!
26
0
 
21
 
! Отговори
Христо преди 6 години
Ето как някой близък до управляващите се е облажил със 70 хил.лева....Бравост,Фандъкова,бравост...А какво ще се случва със старите Опели на КАТ?Те всички са за скрап,а все още ги карат....На тях ще им мерят ли газовете?
25
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Hahahaaaa,познах,че врявата за замърсяване на въздуха,не е от дърва и въглища,а е за да се натиснат хората да купуват нови возила,обаче откъде бедния българин ще извади такива суми,заплатите особено в страната са смешни?
24
0
 
15
 
! Отговори
Защо триете ??? преди 6 години
Кое от това което бях написал не е вярно нима бракмите на МВР отговарят на изискванията, ако има такива са само новите KIA и тези на шефовете всичко останало е за скрап.
23
17
 
3
 
! Отговори
до 13 номер преди 6 години
Къде около Орлов мост се отопляват на въглища?Това да не ти е родната къща в Горно ***!Докога стари дизелови автомобили ще замърсяват шесторно въздуха около Орлов мост?!
22
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да забраняват всички дизели, а бензиновите автомобили, които не покриват ЕВРО 4, да се оборудват с газови или метанови уредби!
21
0
 
18
 
! Отговори
Бучич преди 6 години
А тия от третия пол?! Тях дали ще ги анали-зират? Щото и те са замърсители, ама големи!
20
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали за това има Тхенически преглед , при който се проверяват нивата и ако са над допустимите се спира от движение. Тоест вие казвате ,че тези технически прегледи и екпертиза има по-малка стойност от някакво си уредче предоставено на КАТ. А как ,ще издържи в съда "несъгласието" с наложените мерки след успешен технически преглед? Това си е типична схема за изнудване, защото дори акта да се обжали в съда, никой няма да иска да му се махнат номерата за един месец= Рушведи. Недомислени истории
19
6
 
5
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
До Анонимен 17Айде са недей се сърди, вие софеянците сте барофци и ше си купите нови коле
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя от снимката първо да вземе да премери газовете на катаджийските бракми имат няколко нови които все още са в норма всички останали са си за скрап, а за патрулките по районите да не говорим.
17
2
 
30
 
! Отговори
що ме триете боклуци преди 6 години
Възмутителен рекет! Купиха безумно скъпи уреди - с наши пари, за да ни рекетират. Въздухът няма да стане по-чист, но ще се създаде колосален хаос в КАТ, ще се тормозят хората с по-старички и евтини коли, ще се тормозят дребните търговци - защото хората ще се страхуват да купуват... а в същото време има лизцензирана система за контрол при всяко ГТП! Да бяха подобрили контрола там. КАТ няма лиценз за техническа инспекция на колите. ДА КАЖАТ КОЙ, КОЙ, КОЙ ЛАПНА КОМИСИОННА???
16
0
 
10
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Това ли е моделът, който струва 10 000 лева за бройка?E Instruments F5000-5 Gas Sensors?
15
0
 
7
 
! Отговори
77777 преди 6 години
Евро 1 влиза в сила през юли 1992 за най-леките коли и през октомври 1994 за останалите. Въпросът е, че по кой евростандарт е колата никъде не го пише в документите за колата в КАТ до преди няколко години. Реално в София старите коли са с регистрация от провинцията. Регистрираните в София леки коли по възраст са:над 20 годишни са около 6,4%15-20 годишни около 22,3%10-15 годишни около 30,3%5-10 годишни са около 28,3%до 5 годишни са около 12,7%Като най-старите коли почти не се използват.
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще донесат от десет кладенци вода да правят изследвания.Свалете цената на билетите за градски транспорт и веднага 50% от колите ще спрат да замръсяват. И без това съдът установи, че цената на билетите е определена незаконно. Ама това мина покрай ушите на Фандъкова.
13
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Автомобилите не замърсяват Погледнете в кварталите в София в които има къщи и вижте как чадят комините. Когато е тихо времете не се диша. Къде ще го мерите този мръсен въздух? На улицата в центъра ли? Може ли да сравните замърсяването на въздуха от колите и от комините които бълват пушек като парен влак. Или сте късогледи и по далеч от носа си не виждате? Сетихсеее! Тези с комините неможе да ги глобите а ще изкарате че тези с ауспусите замърсяват че да си напълните джобчетата. Селски тарикатлъци
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В талоните на колите доскоро не пишеш нищо за нивата на замърсяване. Започнаха да пишат преди около 5 години, когато това стана необходимо заради данъците за колите. За колите регистрирани преди това, няма никаква информация в КАТ до каква степен може да замърсяват. За какво са тогава мобилните газови анализатори?