7 газ анализатора ще мерят колко замърсяват колите

Ще има и два мобилни измервателни уреда в патрулки
4 яну 2018 16:30,
61

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Столична община предостави на КАТ седем газ анализатора за проверка на замърсяването от автомобилите на стойност 70 хил. лв.

По думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова около 60% от замърсяването на въздуха идва от движението на автомобили, а 40% от битовото горене.

Тя допълни, че в рамките на един месец КАТ ще дадат възможност на шофьорите да проверят нивата на замърсяване от автомобилите им, без да бъдат санкционирани.

Началникът на отдел "Пътна полиция" към СДВР комисар Тенчо Тенев допълни, че има два мобилни газови анализатора, които ще бъдат поставени в патрулни автомобили. Той обясни, че когато се отчетат стойности над допустимите ще бъде съставян акт и автомобила ще бъде спиран от движение, пише БТА.

Комисар Тенев каза още, че се е завишила регистрацията на автомобили, като на 28 декември е достигнала своя пик от 1465 регистрации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ме глобят със тая глупост на суджукарите ще си купя печка и ще горя гуми вътре като глобите някой това със какво прочиства въздуха .Търбуси не спряхте да го дерете тоя народ не се ли наядохте бе, шмиргели.
10
5
 
28
 
! Отговори
@ преди 6 години
Я да видим как ще спират от движение мпс-ата които не минат теста.1. Част от градския транспорт моментално излиза от строя, пушат като тецове много от автобусите2. Част от камионите и големите бусове на транспортни фирми нямат шанс та минат3. 90/100 от бг автопарка е коли над 10 години, без катализатори... спират ги?4. Турбо-фолк гъзарите с 5-та употреба дизеларки джипки БМВ/Ауди/Мерцедес... заминават за скрап?Ще останат само ромите с мпс от 1 конска сила! Но и тех ги забраниха в центъра.
9
2
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
konfiskuvaite na indiicite pe4kite i 6te spre obgazqvaneto xax kvo da kaje togava Milano deto e kolkoto Balgariq po jiteli da si maxnat kolite li
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова кога ще отиде на работа с градския транспорт?
7
2
 
25
 
! Отговори
Я преди 6 години
7 газанализатора за около 2 млн. коли в София ?! - т.е. искат да кажат - абе карайте си спокойно, ние само отчитаме дейност пред ЕС ...
6
0
 
17
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Като измерят замърсяването, с какво ще го сравняват, за да определят дали замърсява наднормено или не. Само при новите коли, където пише в документите на колата, че са по Евро 6, Евро 5 и т.н. има някаква база за сравнение, с която тези в КАТ едва ли ще се справят - нямат това образование и способности. като спрат на пътя някаква стара пушеща кола, обикновено няма с какво да сравняват и съответно нищо няма да стане. само едни пари на вятъра.
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тия пари да бяхте купили на социално слабите по един пречиствател за ауспуса много поздрави на майките ви пасмина гербажийска некадърна дюбели еднокнижни.
4
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Около факултето е най-мръсен въздуха и това не се дължи на автомобилите факт, ама тая се прави на разсеяна .
3
0
 
26
 
! Отговори
Гейчо преди 6 години
Колкото го мерят все мръсен тоя въздух. Купете на Картофка квантов компютър със 8 процесора, космическа совалка, подводница и скенер за радиолокационно анализиране. за да го измери още веднъж сaнким се очисти въздуха. Обаче нали трябва да глобим някой сиромах.
2
0
 
40
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Картофелка продължава да се прави на незнаеща кои са най-големите замърсители в столицата и не желае да вземе мерки, но все пак идват избори, а и тях ги пази БХК.
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Камионите на центъра за градска мобилност ако минат на теста ще се отървем за известно време ;)