Мъж с граната, жена с автомат: Партизански поздрав за Царя

Провокативна фигурка декорира паметника за честванията на Освобождението на София
4 яну 2018 14:50,
58

Снимка: Булфото

Виж други галерии »

Провокативна фигурка "украси" паметника на Цар Освободител в центъра на София. Монументът осъмна декориран с дървена пластика с мотиви от партизанското движение, съобщи "Булфото".

"Поздравът" съвпада с кулминацията на честванията по повод 140 години от Освобождението на столицата.

Фигурката представлява композиция на мъж с граната в ръка и жена с автомат.

Тя стояла в краката на Коня малко преди там да бъдат поставени венци на признателност.

Възмутен от провокацията, възрастен мъж премахна фигурката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
0
 
! Отговори
фигурката преди 6 години
Добър контраст между белогвардейци и болшевики
52
1
 
0
 
! Отговори
измет преди 6 години
Браво за фигурката. Добър контраст между болшевики и белогвардейци
51
3
 
5
 
! Отговори
Никсан преди 6 години
Русия сменя турското робство с руско,това е. Колкото и да се пеняват руските агенти тона е историческата истина.Тона робство и до ден днешен съществува в различни форми..
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 46Ти си най-големия мазохист от национална гледна точка. Нито една европейска държава не ни е навредила толкова, колкото Англия. Като почнеш от това, че са вечен съюзник на Османската империя, минеш през това, че са единствените отрекли Априлското въстание и стигнеш до там, че са основния виновник да загубим и последната си педя земя над която Гърция има претенции, направо нямам идея как човек може да ги намира за полезни за нас. По-долна змия от тях няма.
49
2
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 6 години
Чети малко бе пич, Империята ( руската ) по всякакъв начин се опитва да провали съединението. Но друг велик руснак и се противопоставя Княз Батемберг и затова умира в изгнание. И в София му е мавзолея. Само Германия ни е помагала безкористно и с неина помощ си връщаме територии . После братята руси ни орязват здраво , и беломорието, и западните покрайнини, и северна добруджа, че и малко от тракия.
48
7
 
9
 
! Отговори
Петров преди 6 години
България е освободена от османско присъствие от 82 ра американска военно въздушна бригада финансирана от фондация Америка за България и от Иво Прокопиев. Четете и слушайте истинската история по свободните американски медии.
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КолобърС какво е виновна сегашна Германия за положението на България? Трябва да разберете, че НИЕ СМЕ Т...ЦИТЕ! Ние гласуваме за кофти партии, ние не можем вече колко години да си реформираме държавата, да вкараме престъпниците в затвора, да внесем необходимите променил Германия и ЕС са ни дали шанс за развитие, но ние не се възползваме. Мутрата само усвоява фондове и строи магистрали, но за най-важното (съсебна система) - мълчание! Румъния си направи реформите и сега дишаме прахта й!
46
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За т.нар. освобождение трябва да благодарим много на англичаните.Защото русначата,които са изтласкали *** от нашите земи с мисълта да векуват тук на проливите са се омели бързо-бързо,когато английската марина се стегнала за път към проливите,предупреждавайки русначата да си ходят.Пише го в истинските истории за тази война!
45
6
 
12
 
! Отговори
Колобър преди 6 години
Всичко е ако ,нали? Затова и не е реално ! Гледайте фактите - тях няма как да ги манипулирате и измените! А за рзкъсването на Българските територии- кажете благодаря на Великите Германия,Британия и Т.н. Всъщност те не искаха България да бъде освободена! Така ли беше??? Помните ли какво казваше Бисмарк за българите? А сега идете и благодарете на наследниците му за Цветуща България - с прокудените 2.5 милиона българи немили- недараги!
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
42, абсолютен факт! Нямаше сега и да го има историческия комплекс на благодарност у българина. Още Раковски предрича, че Османците са разлагащ се труп и е въпрос на време да се разпаднат. Това така и става през 1919г. Някъде по това време се разпада и Руската Империя и страни като Полша, Финландия и Балтийците се освобождават!
43
3
 
8
 
! Отговори
Напразно спорите преди 6 години
Всеки е взел само едно парче от истината и го размахва като знаме.Проблемът е другаде - не беше редно да слагат пред паметника тази кичозна партизанска простотия.Но онзи, който го е направил, явно не е способен да измисли нещо друго.Дори не е смешно.
42
11
 
11
 
! Отговори
до клобър преди 6 години
Ако не бяха дошли руските армии с калните си ботуши да газят тук .България щеше да се освбоди сама през първата световна война , като Албания , северна Гърция и тнт.Тогава когато турската империя се разпадна окончателно.И ако беше станало така - България щеше да е в пълнити си граници , а не руската империя да я цепи търгува като баница в Берлин .
41
7
 
6
 
! Отговори
Колобър преди 6 години
До до колобърАко не бяха дошли-нямаше да има Шипка!!! А и факта ,че е имало обществено движение в Русия да бъде освободен братски народ на Балканите ( Руския цар се е възползвал от това!) ,и него ли ще отречете? Сред тези общественици так са били и представители на древни български РОДОВЕ!
40
10
 
12
 
! Отговори
до колобър преди 6 години
Българите гинаха на Шипка и през Априлското Въстание за свободата си.А руската армия беше тук просто за да добави ново парче земя към империята си.
39
12
 
14
 
! Отговори
Колобър преди 6 години
Русофилия? Благодарността,че са ни освободили русите от 500 години Османско робство вие така ли го наричате? Всички вие,които пишете против този народ, сега щяхте да сте с фесове и *** карабини! Или искате да сме им сърдити за Освобождението? За какво тогава гинаха в Априлското въстание и на Шипка нашите деди? Някой от вас може ли да даде адекватен отговор???
38
12
 
10
 
! Отговори
до рускиня преди 6 години
Аре стига сега.Руската империя никога никой не е освобождавала.Само грабене и избиване. Колко хора сте изтрепали за да станете 4 пъти по-големи от Канада ?
37
10
 
10
 
! Отговори
до 31 преди 6 години
Това е по-скоро руска пропаганда. Че има огромни паметници - има. Но по време наруската окупация (соца) нямахме право да кажем нещо против СССР, нямахме право дапътуваме където си искаме, даже и да живеем където си искаме в БГ (жителство!).Всичко това е минало, сега имаме много повече възможности от който и да е руснак.Можем да ги псуваме, можем да псуваме и американците. Кеф ти Ню Йорк, кеф ти Париж, кеф ти Москва. А русофилията е болест, която ще премине въпреки че мнозина се изнесоха.
36
12
 
10
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
Леле-мале, наистина руснаци напразно дали жертви да освобождават тези ,които сега се изхождат във форума. Дали въобще тук има българи? толкова съжаление и мъка, покрай туй пусто освобождение. толкова добре е било тогава. И какво им липсвало на Левски и Ботев??????
35
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чак пък провокативна фигурка, доколкото се сещам от аналогичен случай, правилно е да се каже - "В крак с времето".
34
11
 
10
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
"Който ни Освободи, той ще ни пороби."Най-великия българин, Васил Левски,----------------------------Я виж, как цитираш Васил Левски. Щом толкова го тачете , защо е бил оставен сам и бил обесен? къде са били твои предци , родолюбецо? О да, близали чехли на турците..