Зов от Фандъкова: Като има смог – топлете се на ток!

Кметицата засилва контрола в кварталите, в които горят гуми
9 яну 2018 14:10,
293
Зов от Фандъкова: Като има смог – топлете се на ток!
Снимка: Булфото

В дни като днешния, с двукратно замърсяване с фини прахови частици, гражданите, които могат да се го позволят, да се отопляват на ток, а не с дърва и въглища, призова столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя заяви, че има уверение от екоминистерството, че до новия отоплителен сезон ще бъдат готови стандарти за въглища и дърва, за да не се използват некачествени, които замърсяват.

Още по темата

По думите й каквито и мерки да се вземат за транспорта, основният проблем е отоплението с твърдо гориво.

Кметът на столицата се надява още следващата седмица екокомисията на Столичния общински съвет да разгледа краткосрочните мерки, които са предложени за справяне с мръсния въздух.

"Приемането им ще позволи в дните с двойно превишаване на замърсяването, както е в последните дни, пътуването с градския транспорт със "зелен" билет да струва 1 лв., а ако замърсяването е като в Скопие, той да е безплатен", поясни Фандъкова.

Кметицата каза още, че е засилен контролът в квартали, в които за отопление се горят гуми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
36
 
! Отговори
реалист преди 6 години
ГЕйРБ като връщате комунизма сананирайки безплатно, защо не дадете и безплатен ток? Ще спечелите със сигурност следващите избори и ще дишате чист балкански въздух.По нататък като изтеглите още някой лев държавен дълг, можете да ни купите и електромобили. Хаира да бъде пълен. :)))
14
1
 
17
 
! Отговори
ДПС преди 6 години
До даПочетния прецедател каза че НЕМОЖЕ да се пипа бизнеса с дърва
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Приемането им ще позволи в дните с двойно превишаване на замърсяването, както е в последните дни, пътуването с градския транспорт със "зелен" билет да струва 1 лв., а ако замърсяването е като в Скопие, той да е безплатен", поясни Фандъкова."ИСТИНАТА: да ползваш амнезията си като ББ. "В дните, който има завишаване на ФПЧ градския транспорт е БЕЗПЛАТЕН"!!!!!!Къде пак СО иска 1 лев сега за лъжи! Ама не можеш фръ*цло-пръц*ло да вакарате 3,5 мил. хора в градския!
12
28
 
9
 
! Отговори
да преди 6 години
да се забрани продажбата на дърва, въглища, гуми и пластмаса.
11
4
 
20
 
! Отговори
С.Стоилов преди 6 години
Как не могат да спрат паленето на гуми-аз91 гд запалих гума на магистралата до офенбах германия абе каква полиция нещеш всякаква доиде че и пожарна студ яко зима не ги интерасува немеца колата депанаж мен в ареста платих 3хиледи марк че и колата ми бракуваха.Само закони....
10
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със заплата 400лв чисто, как се плащат сметки за ток.Започнаха да говорят в стил- Като няма хляб, яжте пасти! Тия хора имат ли реална представа как и с колко живее обикновения човек?!
9
4
 
69
 
! Отговори
Европеецо преди 6 години
Лъха на мъдрост тип Пауло Куелю. Тези които могат да си го позволят да минат на ток. Е да де - точно затова има смог, защото тези които могат да си го позволят са 10% от популацията в софия.Като Мария-Антоанета, казала на хората от френската революция като нямате пари за хляб, яжте пасти.Да бехте се разбрали с основния ни враг и доскорошен приятел Русия за цената на газа и за южен поток, калинки гербави.
8
4
 
29
 
! Отговори
gg преди 6 години
Махам се от тази ***!!!Минаха всяка граница!!!Детето ми иска да живее!
7
1
 
34
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Поне изплю камъчето като назова истинската причина за ФПЧ
6
36
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който няма пари, няма да кара бричка и няма да се топли. Нямате право да вредите на другите, защото не можете да си позволите екологична кола. Баси сбърканата ценностна система.
5
0
 
74
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
Какъв контрол, какви 5 лева. В ромките махали се горят главно гуми, парцали и пластмаси, понякога дървета отсечени от западния парк. Инспектор не може да припари до махалите, ще го изядат, особено вечер. Сигурно по евро програма ще сложат климатик на всеки катун и ще плащаме и тока!!!
4
14
 
52
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
Ха колко е нахална! Аз се топля от 2002 г. на камина с дърва и изобщо не ми пука за вашите смоци! Както казват руснаците, отсосай ***! Ти ли Фандъкова ще ми плащаш сметките за тока, че да ми казваш как да се отоплявам айде марш в храстите герберастка стерва! Изобщо не ме интересуват *** ви простотии, аз не се смятам за свързан с ЕС и западните ценности, те са ми противни!
3
2
 
67
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Хаха, общината е безсилна да спре недосегаемите да горят каквото намерят. Иначе за топлене на ток трябват две неща: нормални доходи и електропреносна мрежа, и двете ги няма никакви...
2
1
 
75
 
! Отговори
123 преди 6 години
А токът от къде идва бе. От ТЕЦ-овете. И защо още не са изгонени от Виетнамските общежития онея ***.
1
2
 
77
 
! Отговори
само да питам преди 6 години
Мммммдамм..... с 700лв заплата как точно се отделят 200лв за отопление на ток?